Упражнения за пресата с валяк за жени и мъже

 • 1 Упражнения за преса с ролка
  • 1.1 Колко правилно да се правят упражнения с гимнастическо колело?
  • 1.2 Програмата за начинаещи
  • 1.3 Обучение за жени
  • 1.4 Комплекс от упражнения за мъже

Един плосък стомах и напомпана преса е мечтата на всеки. Можете да постигнете целта си чрез постоянно и системно обучение. Гимнастическото колело за пресата е много прост спортен симулатор, чиито упражнения са много ефективни и за кратък период от време спомагат за постигането на добри резултати. Изпълняващите упражнения с ролер помагат на мъжете и жените не само да поддържат формата си, но и да укрепват мускулите си. Обучението за пресата с гимнастическо колело може да се извършва както у дома, така и във фитнес центъра.

Упражнения за преса с ролка

Ефективността и ползата от тренировките с гилосвенски валяк е да се повтори простата техника. Изпълнете това не е трудно дори за начинаещи. Гимнастичната ролка няма аналози. Работата по пресата с гимнастическо колело дава значителен товар, бързо укрепва коремните мускули. За кратък период от време се постига желаният резултат.

Интересно е да знаете:
 • Упражнения за преса с ролка в домашних условиях
 • Упражнения за пресата у дома
 • Кръгло обучение за дома на жените и мъжете
 • Упражнения за жени с разширител
 • Ефективно упражнение у дома с гири
 • Комплекс от ефективни упражнения за страните и талията

В допълнение към укрепването на корема, мъжете ще укрепят раменете и ръцете си. За жените е добре да отслабнете, да подсилите краката и задните части.

Гимнастичната ролка за упражнения по пресата е един от най-простите симулатори. За да не се повредят коремните мускули, е необходимо компетентно да се приближи към тренировката за преса с ролка. Не е необходимо да извършвате много повторения през първия ден, особено у дома. Започването е необходимо с прости комплекси и програми.

Обучение на краката у дома и във фитнес залата

Защо начинаещите не трябва да усложняват домашните комплекси и програми?

Класовете могат да се провеждат у дома. По този начин е целесъобразно да се съсредоточите върху правилното изграждане на целия комплекс. Програмата за начинаещи трябва да включва няколко повторения. В противен случай няма да има полза от тренировка, ефективността на упражненията ще намалее и ще можете да печелите стречинг на коремните мускули.

За начинаещи мъже и жени упражненията за пресата върху ролката са от голяма полза и ефективност. И не само за стомаха, но и за цялата му мускулатура.

Упражненията с ролков симулатор са най-ефективни не само за пресата, но и за всички мускулни групи като цяло.

Когато правите упражнения, се включва огромен брой мускули:

 • ръце;
 • Колан за рамо;
 • на гърдата;
 • обратно;
 • прави и наклонени коремни мускули;
 • задните части;
 • бицепсы;
 • квадрицепси бедрата.

Класовете допринасят за намаляване на количеството мазнини в проблемните области - отстрани, в долната част на корема. Ставите и връзките са подсилени, общата издръжливост се увеличава. Мускулите стават по-видни, позата се подобрява.

Колко правилно да се правят упражнения с гимнастическо колело?

Колко правилно да се правят упражнения с ролка за преса? Упражненията с гимнастически валяк за пресата трябва да бъдат направени предварително. Вкъщи мъжете и жените трябва да развият оптимален набор от тренировки за себе си. Програмата трябва да се извърши правилно, така че ефективността на уроците да не бъде намалена.

Преди да започнете курсовете, трябва да носите удобна спортна униформа, която да не ограничава движението, да компресира тялото и да предотврати достъпа до въздуха до кожата. Най-хубавото е памучен костюм. Ще бъде правилно да поставите мека подложка, одеяло, одеяло или кърпа под коленете си.

Урокът трябва да започне с цялостно затопляне, което ще повиши ефективността на програмата и ще помогне за избягване на наранявания. Необходимо е да се извършват ротации с ръце и тяло, накланяния и клекове. Също така си струва да се затопли долната част на гърба. При извършването на комплекса лумбарният отдел носи най-голяма тежест.

Ефективно упражнение у дома с гири

Прави всичко правилно, със строго придържане към технологиите. Важно, при прилагането на подходите, е дишането. Трябва да дишате правилно, след това ефективността на упражненията се увеличава.

Програма за начинаещи

Класове с ролка за пресата за начинаещи не трябва да бъдат интензивни. Правилно е да направите не повече от 20-30 повторения на едно упражнение, но на 2 подхода. Ако броят на повторенията е трудно, по-добре е да се направят повече подходи и да се набере 20-30 пъти в размера. Ефективността на подобно обучение ще бъде по-висока.

Упражнения с ролка за пресата за начинаещи:

 • Първият комплекс. Вземи в дланта на ролковия симулатор, заей коленете си, почини се на пода, ръцете не се огъват. При вдишване наклонете напред, докато гърдите леко се докоснат до пода. При издишване се върнете в началната позиция. Общо, набираме 20-30 повторения;
 • Вторият комплекс. Приемаме позицията, лежаща на пода, на стомаха, на ролковия симулатор в ръцете, ръцете са изправени. При вдишване се надигаме на колене, при издишване поемаме първоначалната позиция. Общо, набираме 20-30 повторения.

Между подходите трябва да почивате 2-3 минути. По време на упражнението товарът трябва да се увеличава постепенно, като се увеличава броят на повторенията.

Обучение за жени

Упражненията с ролка за пресата за жени, както и ролкови упражнения за пресата за момичета, имат леки разлики. Жените, поради тяхната възраст, интензивността на заетостта трябва да бъде по-ниска от тази на момичетата.

Упражнения за преса с ролка для женщин:

 • Първоначалната позиция - стояща на коленете си, лежи върху колелото в пода, ръцете са изправени. Дишайте - огъвайте много бавно напред, леко докосвайки гърдите на пода. Издишване - връщане в първоначалната позиция. Изпълняваме три подхода 10 пъти;
 • Легнахме на пода с гръб. Вдишайте - вдигнете и преместете колелото на крака. Издишване - връщане в начална позиция. Run 3 се подходи 10 пъти;
 • Дланите на пода, краката на дръжките на колелото. При вдишване изправете тялото, движете колелото назад с краката. Издишване - връщаме се в първоначалната позиция. Изпълняваме три подхода 10 пъти.
Техниката на скандинавското ходене - как да вървим правилно

За всяко повторение се разпределят 2-3 секунди. Този път е оптимален за изгаряне на мазнини, тъй като средно за жените съотношението на мускулната тъкан към мазнините е около 25/75 процента. Почивка между подходите - един и половина минути.

Комплексни упражнения за мъже

Ролерна гимнастика за пресата - прост и удобен симулатор за мъже. Упражненията на преса с валяк допринасят за растежа на мускулната маса. При мъжете съотношението на мускулите към мазнините е 75/25%, така че повтарянето се извършва от четири до пет секунди. Почивка между подходите 2-3 минути, което допринася за растежа на мускулната маса.

Упражнения за преса с ролка для мужчин:

 • Началната позиция - лежаща на пода, хваща дръжката, поставя колелото на пода, краката се разстилат, таза се притиска към пода. Не докосвайте тялото на пода, като раменният колан се редува странично. В допълнение към корема, натоварването почива върху раменния пояс, трицепс и предмишница. Направете четири серии от 15 повторения.
 • Началната позиция - седнала на пода, колелото, поставено на пода отляво на тялото. Преместете колелото от себе си. Пуснете 15 пъти. Направете същото от дясната страна 15 пъти. Упражнението е ефективно за страничните мускули.
 • Началната позиция е на коленете, ръцете с ролката са разположени напред. Ролката трябва да е на рамото. Бавно завъртете колелото напред, като постепенно спускате бедрата и тялото, без да докосвате пода. Плавно се връщаме към началната позиция. Извършете 15 повторения в 3-4 подхода.
Share:
Comments