Какво представлява пилатес?

Пилатес се смята за физическо чудо както от домакини, така и от холивудски звезди. Комплексът от упражнения, в които мускулите са опънати, ставите са подсилени, умът прониква яснота и душата е изпълнена с умиротворяване - всъщност, достоен за внимание.

Системата от упражнения, цялата "философия" на пилатите е изградена върху правилното дишане, чрез което придобиваме, в допълнение към добрата фигура, вкус на живот и бляскава усмивка.

Как дишате във всекидневния си живот? Най-вероятно, когато вдишвате, гърдите ви се разширяват, гърдите ви се издигат. Така че, когато правите пилатес упражнения, ще трябва да се научите да дишате "корема". Това, според признанието на треньорите и момичетата, е най-трудно. Защото да се изпрати въздух до долната част на белите дробове и в същото време да се опита да се отпусне не само тялото, но и съзнанието - задачата не е проста. Не е случайно, вероятно, първоначално Джоузеф Пилатес, чието име е името на комплекса упражнения, изобретил за своя цикъл името "Contrology" - контрол на мускулите с помощта на мисълта.

Пилатес обучители - обикновено момичета, които преподават и йога, уверяват, че след няколко месеца грижливо обучение, дишането на "корема" става познато, започват да работят от работа на мускулите, енергия, запушена в огънато тяло. В резултат на това самочувствието, сексуалността, пластичността на движенията нарастват и е невъзможно да се установи каква е причината и каква е последицата - всъщност това не е необходимо.

В допълнение към този духовен ефект, Пилатес подобрява позата, помага за решаване на проблеми, свързани с храносмилането, премахва хроничната болка в гърба и врата и подобрява цялостното благосъстояние.

Пилатес може да се прави както с треньора, така и самостоятелно, но отначало е по-добре да работите с професионалист, защото неправилното изпълнение на упражнението, както при всеки друг спорт, може да причини вреда.

Пилатес се занимават просто с килим, или с помощта на гири и топки или на специални симулатори на пилатес. Феновете на тази система твърдят, че всички черупки са от злото, защото човешкото тяло има достатъчно набор от лостове и тегло, за да се обучава. Но за това какво.

Пилатес често се сравнява с йога и в това има някакъв смисъл, защото и при двата вида упражнения упражненията са предназначени за постепенно усложняване на упражненията, всички мускулни групи са обучени, няма ограничения за възрастта и теглото и най-важното е, че и двата подхода спомагат за съчетаване на тялото и ума , Но за разлика от йога, която, преди всичко, духовната практика, насочена към самоувереност, Пилатес е ясен набор от упражнения, предназначени да подобрят тялото и да подсилят мускулите.

Самите упражнения на Пилатес са доста прости, много от тях са запознати с уроците по физическо възпитание в училище: да повдигат краката си перпендикулярно нагоре, легнали на гърба си, "ножици", различни "мостове" и "брези". Но на Пилатес ще бъдете научени да правите всяко движение правилно и замислено, да дишате "по интелигентен начин" и да получите максимална полза за тялото и душата в един час обучение.

Между другото, за класовете. Като правило, преди упражненията, има загряване, през което мускулите се затоплят и се приспособяват към желания режим. Добрият треньор ще се погрижи за всички ученици и ще ги коригира, ако нещо се обърка. Удоволствието не е по-скъпо от другите: цената на сезонния билет за месец пилатес в такъв скъп град като Москва варира от 2500 до 4000 хиляди рубли.

Като цяло, след няколко месеца курсове в залата, можете да отидете в режим "дома". Основното нещо, което трябва да се разбира: Пилатес, както всеки спорт, няма да донесе успех и полза на тези, които го прибягват без достатъчно внимание. Само редовните класове ще дадат осезаем резултат.

Йосиф Пилатес преди изобретяването на неговия метод страда от астма, рахит и ревматична треска. И днес, почитателите на неговия комплекс от упражнения, сред милиони хора, са хора като Мадона, Дженифър Анистън, Джон Траволта, Ума Търман, Джулия Робъртс и Ксияя Собчак.

Share:
Comments