За детето 4 месеца

Вашето бебе вече е на 4 месеца и всеки ден наблюдавате как извлича първите звуци "а" и "о", без да спира "ходенето", опитвайки се да произнесе звука "m". Така че вие ​​искате да го накарате да чува дългоочакваната "майка" по-бързо. В допълнение, бебето започва да се променя и външно - нови косми с различен цвят растат, цвят на очите се образува, те могат да станат кафяви или зелени. Животът става по-организиран, детето се е превърнал в член на семейството от дълго време и рутинната работа значително се е увеличила. На 4 месеца колонията боли бебето много по-малко и той може да спи много по-дълго през нощта, без да се събужда, като позволява на родителите да си почиват. Понякога децата объркват деня с нощта и спят 6 часа през деня, а през нощта будни. Но едно нещо е сигурно - всяко действие изразява определени чувства, отношение към околните реалности. Той вика и се смее и тези действия са съвсем смислени. Преди това той просто привлича вниманието на възрастните, а самият дете проявява интерес към "живота на възрастните". Той може да изпита страх, любопитство, радост и дори разочарование. За да се развие постоянно дете, той се нуждае от постоянна връзка с родителите си. Грижите и грижите са свързани с него с приятни усещания, а когато се появят възрастни, той радостно се усмихва, бръчки, не иска да ви споделя с никого и с нищо. Зад него трябва да го следвате добре - всъщност детето лесно се превръща от гърба на корема и обратно.

Развитие на дете на 4 месеца (което той трябва да може)

- Признайте майката или близкия човек, който се грижи за него повече от другите. - да научите познати гласове и да ги различавате от другите непознати - да пеете песни, да кажете първите срички - да вземете играчките с една или две ръце - да различавате името си и да реагирате на него - да вдигате главата с раменете си - да показвате емоциите си като приятели и непознати неща - играйте с гърди или бутилка при хранене.

Грижи за децата на 4 месеца

Малките деца обожават гимнастиката, масажирането, къпането. Въведете правилото всяка сутрин, за да миете лицето си и да избършете очите си с тампони с чиста топла вода. Почиствайте ушите и гърлото със специални устройства - памучна вата. Децата стават по-активни, така че трябва внимателно да отрежете невенчетата, така че да е невъзможно да се нараните. Детето не обича да остава сам, внимателно наблюдава лицето на човек с него, реагира на присъствието на майка и любим човек. Ако той е капризен, можете да го успокоите, като го вземете в ръцете му - така той чувства майчината топлина. Освен това майка ми трябва да се подготви психически - на четири-месечна възраст започват да се появяват първите зъби. Необходимо е да купите и дайте на детето силиконови пръстени, за да масажирате и да загреете венците. Много от слюнката се разпределя, може да има дори изригване не на брадичката. За да предотвратите обрив и дразнене на пелена, оставете бебето известно време да се свърже с въздуха с отворени крака и крака.Как да се грижим за детето, когато използваме памперсиСмяната на памперсите винаги измивайте бебето с течаща вода или избършете със специални антисептични мокри кърпички (те могат да се използват само когато няма възможност за измиване). При смяна на пелените оставете бебето да се съблече за 15-20 минути. Желателно е пелената да се редува с пелени от марля. Избягването и дразненето на кожата се случва, ако детето е горещо (стайна температура 24-25 ° C). През лятото е по-добре да не се използват пелени изобщо или само през нощта. Но не трябва да ги изоставяте напълно, защото според многобройни проучвания тези отклонения се появяват дори при обикновени пелени от марля. Не използвайте малки памперси. Измийте дрехите само със специален бебешки сапун или прах, уверете се, че нодулите и шевовете не натискат тялото на бебето. Ако все още се образуват обриви от пелена, можете да измиете тези места с билкови отвари или да направите вани. Лайка, дъбова кора, градински чай, дафинов лист, евкалипт са подходящи. Внимавайте да не имате алергични реакции към билките.

Хранене на детето в 4 месеца

В 4-ия месец от живота, повечето от трохите все още са кърмени, няма съществени промени, с изключение на въвеждането на първите примамки. Бебетата, които се хранят изкуствено, също продължават да ядат адаптирани смеси. Като допълнителни храни, вече можете да опитате да дадете на бебето плодово пюре (25-30 грама) и сокове (25-30 грама). Храненето се дава половин час преди хранене, за предпочитане през първата половина на деня. Водата се дава само в случаите, когато се наблюдава често запек. Кърменето се дава най-добре на бебето при поискване, като общо се получават 6 хранения. Най-устойчиви оцеляват 3,5-4 часа между храненията, а през нощта до 6 часа. При добра наддаване на тегло това е достатъчно, но ако едно дете често иска гърди и плаче може би, млякото не е достатъчно. Консултирайте се с педиатър, за да му дадете подходяща смес. За един ден бебето трябва да се хранят с 1/7 от теглото на детето, до 1 литър мляко или смеси.

Режимът на деня на детето за 4 месеца

ходене

Независимо дали детето спи или е будно, е необходимо да се разхождате с него на чист въздух за много време. През топлия сезон на улицата можете да останете почти цял ден. През зимата температурната граница е 10-15 градуса под нулата. Не излизайте на разходка в острия студен вятър и дъжд - по-добре е да се ограничите до лоджия или балкон или веранда.Интервали между сън

Средно на 4 месеца бебето спи 11-12 часа. През нощта трохата може да се събуди по различни причини - поради желанието да уринира, мокри памперси, просто да гладуват или поради болка или дискомфорт. Лекарите казват, че ако детето е хранено през нощта, майката произвежда мляко по-добре. Следобед бебето спи 2-3 пъти в продължение на 2-3 часа.

Класове с дете на 4 месеца (как да се развива)

Дори ако детето не каже друга дума, той постепенно научава езика, така че трябва постоянно да говорите с него, да му четете книги, особено като обръщате внимание на емоционалната връзка. Не е за нищо, че учените отбелязват повишената способност на децата да учат чужди езици. Ако на възраст от 4-6 месеца с бебето непрекъснато говори, по-късно ще бъде по-лесно за него да се учи. Трябва да погледнете детето, когато му разказвате за околните предмети, за събитията от последния ден, планове. Дете може да ви имитира и това желание може да се развие чрез повтаряне на звуците по време на монолога на вашето дете. По-често се присъединява към разговора му и той също така ще повтори звуците за вас. Въведете нови звуци на първите гласни. С помощта на играчки можете да организирате истински куклен театър. Децата обичат да гледат ярки малки животни с определени гласове. Те се научават да предават и възприемат емоциите. Кажете на стихотворенията на детето - за да се научи да запомня текстовете, когато преподава в училище. Физическите упражнения през изминалите месеци могат да бъдат укрепени - разпространението на дръжките на страните и кръстосване на гърдите. Завъртете краката така, че таза да се завърти леко настрани. Ще се обърнат и главата и раменете на бебето. Обърнете бебето до корема.

Игри и играчки за деца в продължение на 4 месеца (как да се забавлявате)

Едно четиримесечно бебе отговаря добре на звука на каучукова гушкалка. Сега самият той се опитва да изтръгне играчки, за да получи звук. 1. Изберете меки играчки, така че бебето да е доволно от резултата, когато играчката е леко изцедена. 2. Много е важно бебето да развива тактилни усещания. Дайте му в ръцете на различни тъкани - например, закрепени снопчета от рипски, кадифе или велур или малки подложки, пришити с копчета. 3. Свържете лентата с дантела към нодулите и поставете бебето в ръката, дръпнете малко, за да може бебето да усеща разликата. Играй с бебето, за да може той да грабне предмети и да прихваща панделките. Използвайте къпане за разработване на игри с детето. Но не забравяйте, че на 4 месеца е успокояващ ритуал, който трябва да помогне на бебето да заспи. Нека детето във водата достигне за ярки играчки, плаващи многоцветни гъби.

Медицински контрол на 4 месеца

Веднъж в месеца, трябва да посетите педиатър в клиниката за преглед в "grudnichkovy" ден, но този термин е на второ място в ваксинация ред срещу дифтерия, коклюш, тетанус и полиомиелит. Ваксината може да се прилага в комплекс, се извършва отделно само полио ваксинация с инактивирана ваксина (IPV). До края на четвъртия месец детето трябва да извършва някои операции сами. Дръжте под око върху него, и ако той, например, да лежи по корем, не повдига торса и краката почива, когато е поддържан вертикално - не забравяйте да кажете на педиатър. Мажоретки трябва също така, и ако бебето не се усмихва, не обичат да играят с него, наклони глава, когато го вземете. Не е неразумно да посетите офталмолог, за да предотвратите развитието на зрително увреждане. Консултирайте се с педиатър и ако бебето често не се минава обрива при изкуствено хранене, може да се наложи да промените вида на смес.

Полезни съвети за родителите

Малко дете се опитва да вкарва всичко в устата си за тестване и това лесно се обяснява. На езика на детето има 1000 пъти повече вкусови пъпки, отколкото едно едногодишно дете. На възраст от една година повечето от участниците изпитват "вкус". Това е нормално, когато те постоянно се дърпа в играчки в устата, най-важното - внимателно следи чистотата, и че е невъзможно да се нарани с остри ъгли или малък detalyami.Nekotorye майка, опитвайки се да изпревари събитията, се опита да сложи бебето в възглавниците, още преди да е ще се засили. Педиатри и ортопеди единодушно негативно отношение към това, подтикващи родителите да изчакат, докато бебето ще го направя сам. В противен случай може да се изкриви слаб гръбнак, което ще доведе до много проблеми в бъдеще. Често актуализирайте играчките, но не ги премахвайте изобщо - децата обичат познатите неща. Точно обратната играчките, купуват ярки predmety.Radovatsya бебе започва и отражението си в огледалото, а някои дори прикрепен малко огледало, така че той може да хване собственото си виждане. Въпреки че детето обича да гледа лицата, тази радост се простира и на тези, които му обръщат много внимание. Не бързайте да се организират множество страни - хлапето определено се влюби в всичките си приятели, но малко по-късно, и това е добре.

Share:
Comments