Изсушете лактите и коленете: се грижите за тях

Най-често жените не обръщат внимание на такива части от тялото си като колена и лакти. По-точно, без да им обръщате дължимото внимание, можете да донесете тези части на тялото на сухо и пигментация. Това е особено вярно в студения сезон, когато кожата влиза в контакт с дрехите в началото на пролетта и лятото, когато тялото все още не е получило достатъчно витамини, а кожата, лишена от внимание, става груба и грозна.

Причини за сухота на коленете и лактите

Но не всичко се свежда до витамини и дрехи, има и по-сериозни причини за това поведение на кожата в местата на гънки. Тук те са:

  • Нарушенията в надбъбречната и щитовидната жлеза могат да се проявяват чрез пигментация на коленете и лактите. Това е всичко за хормоналните промени в тялото, които могат да се появят и поради стрес. Ако правилната грижа за повредените зони не помогне да се свържете по-добре с специалист.
  • Поради внезапни температурни промени (особено през есента), могат да възникнат обилни ексфолиации на описаните части на тялото. Влиянието има и дрехи, които се втриват в изсушените области на тялото и могат да причинят сърбеж и пилинг.
  • Витамини. Недостигът им засяга не само благосъстоянието и състоянието на тена, но също и на коленете и лактите, които, ако няма достатъчно елементи като витамин С, Е, А и D, започват да се крекират или да се обелват.
  • Фенове на горещи вани трябва да обърнат внимание на лактите и коленете си: хлорирана вода няма най-добър ефект върху състоянието на кожата.
  • Има някои професии, които налагат постоянен акцент върху коленете или седна на масата, в които лактите непрекъснато търкат, което води до тяхното пилинг.

Правилната грижа

Каквато и да е причината за изсъхване на лактите и коленете, е задължително да се грижите за тях редовно, за да не можете по всяко време да откриете грозни места на тези места. Ето няколко препоръки.

Редовно почиствайте коленете и лактите с мек пемза, ако тези зони вече са твърди или напечатани, използвайте scrubs за тяло или gommage. Тези средства леко премахват кератинизираните частици и няма да позволят на кожата да сърбя.

След всяко почистване, омекоте коленете и лактите. За да направите това, просто трябва да използвате мазен крем, който ще направи кожата мека и копринена. Можете да използвате зехтин или течен витамин Е (продаван в капсула като масло). Във всеки случай, овлажняването се случва само след почистване на кожата.

Ако областите са потъмнели, използвайте естествени избистрящи вещества като лимонова кора и сок. Редовното прилагане на сок в тъмни зони след определено време значително ще ги облекчи. Процедурата продължава не повече от 2-3 минути, след което сокът се измива.

Няколко пъти в месеца намокрете с вода голяма сол и я избършете с повредени области. След това ги избършете, нанесете овлажнител. Солта перфектно почиства кератинизираните области, но не се препоръчва за чувствителна кожа.

През лятото трябва да използвате слънцезащитно средство върху лактите и коленете си, това ще предотврати потъмняването на тези части на тялото.

Вземете себе си за правилото за редовно да се грижите не само за лицето, ръцете и косата, но и за лактите и коленете. Тези части на тялото също изискват внимание и внимание, което ще ви позволи да останете красиви до върховете на ноктите си за дълго време.

Share:
Comments