Как да придадем устни благородна бледа?

Когато разрушават момичетата имат ярък наситен цвят, това показва доброто й здраве. Но модерните модни тенденции диктуват правилата си. Твърде ярките устни са трудни за намиране на блясък или червило. И като цяло направи привлекателен грим е много проблематично. В тази връзка, много момичета, които се притесняват за този проблем, мислят, че устните са по-бледа. Това може да се направи у дома.

Ако искате устните ви да изглеждат бледи, използвайте следния трик: покрийте устните си с хигиенично или безцветно червило, покрийте го с лек прах и малко блясък. Завършете грима си с лек молив.

Даване на блясък на устните с диета

Необходимо е да направите резервация наведнъж, този метод за решаване на проблема не може да бъде наречен безопасен. В случай, че имате здравословни проблеми, не можете да го използвате. Същността на този метод е да се коригира диетата.

За да постигнете желания резултат, напълно ще се откажете от използването на плодове и зеленчуци, както и от брашно и месо. Тогава след няколко седмици цветът на цялото ви лице, включително устните, ще стане забележимо по-блед.

В същото време такава диета ще доведе до загуба на тегло. В случай, че теглото ви вече е нормално, този метод на избелване на устните ви може сериозно да повлияе на състоянието на вашите сърдечно-съдови и храносмилателни системи. Затова помислете дали е целесъобразно да постигнете идеал на такива проблеми.

Бледо устни с козметика

Днес в съвременните магазини можете да си купите широка гама от различни козметични продукти, които ще ви помогнат да направите устните си по-малко светли. Един от най-популярните е червило, което има ефект на бледи устни. Но такъв инструмент също трябва да бъде подбран компетентно. Преди всичко трябва да се ръководите от естествения нюанс на устните и кожата си.

Ако искате да направите устните само малко по-бледо на фона на лицето, то е достатъчно просто да купите козметика за един тон повече светлина, отколкото цвета на вашата кожа.

За да придадете блясък на устните си, можете да използвате прах. Този метод може да постигне очаквания резултат за броени минути. Достатъчно е леко да се нанесе малко количество прах върху устните и отгоре да се постави слой от прозрачен блясък. Така че прахът не пада и желаният цвят ще продължи много по-дълго. В допълнение, този метод прави устните визуално по-плитки и привлекателни.

Как да постигнете блясък с грим

Направете устни визуално бледо, ще помогнете за правилното прилагане на грима. Затова си струва да си припомним няколко основни правила:

  1. Изберете цвета на праха и основата за един тон, по-лек от естествения нюанс на кожата.
  2. Лист на гланц или червило избират най-леките тонове. Но не забравяйте да се уверите, че цветът им се комбинира със сянката на кожата и косата ви.
  3. Ако отидете на гала вечер, преместете фокуса на вашия грим към очите си. Изберете сенки с наситени цветове. Няма да боли да взема и тъмно очна линия. Вежди, леко вкочанени. Така че можете да направите вашето изображение по-изразително. На фона на такива очи, устните ще изглеждат много по-бледи. Увеличете ефекта, ако нанесете слой светлина върху него.
  4. Комбинацията от бледи устни и очи е по-подходяща за грим през деня. Тази комбинация ще даде на вашето изображение скромност и естественост. Тя ще се съчетае перфектно с почти всякакви дрехи. Ключът към успеха на този грим ще бъде гладкият тен. Използвайте висококачествена основа. За грим на очите е достатъчно да използвате маска и леко очна линия. Също така е възможно да се използват сенки на светли тонове.

Колко правилно е да си направите устните?

За да се постигне желаният резултат, е необходимо не само правилно да се определят средствата за устните, но и да се прилагат компетентно. За да направите това, трябва да изпълните следните действия:

  • 1. Подгответе устните си. Преди всичко, те трябва да бъдат обработени с мека скраб. Можете да го готвите сами. За да направите това, разбъркайте малко количество течен мед с овесени люспи. Можете да използвате друга рецепта: смесете зехтин с чаена лъжичка захар. Такова почистване ще премахне мъртвите клетки на кожата и ще има хранителен ефект.
  • 2. Преди да боите устните си, не забравяйте да ги лекувате с балсам за овлажняване. Така че кожата на устните няма да изсъхне и няма да се чувствате опъната. След като нанесете балсама, оставете го да поеме. След известно време излишъкът може да се отстрани със салфетка.
  • 3. Изберете най-лекия тон на молив за устни. Леко кръгче контурите на устните. В същото време от естествената линия е по-добре малко назад. Устните трябва да се изтеглят с молив, леко докосване. След това ще бъде възможно да се следи продуктът с помощта на гъба.
  • 4. На последния етап можете да нанесете тънък слой червило или блясък.

Не забравяйте, че бледият грим е подходящ само за момичетата, които нямат проблеми с кожата. В противен случай всички дефекти ще бъдат силно разпределени.

Share:
Comments