Маникюр с макове - идеи за дизайн + майсторски класове на

Мак - цвете в много култури, което се нарича персонификация на младостта, женствеността и красотата, домашна охрана. Елегантните извивки на листата му омагьосват с нежност и крехкост, а богато яркият цвят завладява сърцата. Червеният мак може да се нарече перфектно цвете, абсорбиращо сложност, чупливост и невероятна сила.

Съдържание:

 • Идеи на дизайн с мак на ноктите
 • Как да направите маникюр с макове - майсторски клас
 • Други техники

маникюр с маками фото

Много често изображенията от мак се използват в дизайна на маникюр и много момичета са щастливи да носят тези луксозни цветя на ноктите си. Червеният цвят на мак е символ на страстта, а луксозният маникюр с такъв образец ще направи момиче по-желателно и мистериозно.

Деликатни макове върху ноктите

Маквите растат в открито пространство, за живота им се нуждаят от пространство и слънчева светлина. Техните богато червени пъпки могат да се видят от разстояние, но достатъчно вятър неволно взриви, за да унищожи крехката им красота. Не забравяйте за тези функции на цветето, когато го изобразите на ноктите.

Има много съвременни дизайнерски идеи за маникюр с макове, но повечето от тях са комбинирани с неформален всекидневен стил. Тези цветя са красива украса на ноктите за празниците, но можете също така да ги носите на работа, ако нямате строг код за облекло във вашия офис.

 • Разпределение на един нокът

Макът е много ярко и изразително цвете. Ако не искате да претоварвате изображението си, когато го използвате, опитайте да приложите маникюрната версия на Фън Шуй. Идеята е, че по някои начини избраните нокти ще привлекат един или друг вид енергия. Например, ако се стремите да подобрите материята, украсете ноктите на средните пръсти с мак. И тези, които търсят любов, трябва да изобразявате тези цветя на безименни пръсти, защото те са свързани със сферата на отношенията.

Разбира се, не всички вярват в такива неща. И ако не се присъедините към редиците на фенове на Фън Шуй, можете да изберете ноктите си, разчитайки единствено на вашите предпочитания за вкус.

Много оригинален и стилен изглежда един голям мак, изобразен на два съседни нокти. В този случай останалите гвоздеи са по-добре покрити с монофоничен цвят или украсени със скромни листа от фини линии.

 • Френски с макове

Класическият френски маникюр, според много момичета, изглежда твърде скучен. Направете го по-интересно, ако добавите ярък акцент под формата на мак. Има много начини да направите това. Можете да украсите с големи цветчета няколко гвоздеи, по-малки - всеки пирон или изобразявайте малки макове на линията "усмивка".

Можете да експериментирате с цветовата схема като покриете ръбовете на ноктите с бял лак и със зелен лак, който символизира листата и стъблата, хармонично допълващи картината.

 • Макове и декор с кристали, мъниста, фолио

Можете да допълвате цветята с малки черни кристали, поставяйки ги в центъра. Подходящи като лъскави и матови камъни, но те трябва да са много малки и да имат добро качество.

Съответните ще бъдат прозрачни половинки от светли нюанси, които приличат на сутрешната роса на венчелистчетата. Ако имате артистичен талант, опитайте да използвате велур на прах, за да добавите картина на реализъм.

Опитни майстори на ноктите понякога използват фолио, за да добавят цъфтежа към венчелистчетата на мак. Не е лесно да се постигне това сами, не можете да правите без сръчност, специално лепило и спомагателни инструменти. Но отличният ефект от излъчването може да се постигне с помощта на блестящ прозрачен лак.

Майсторски клас за създаване на маникюр

Предлагаме Ви майсторски клас, чрез който можете самостоятелно да направите маникюр с макове.

Ще ви трябва:

 • основно покритие (можете да вземете някаква укрепваща основа);
 • лак бял с добро припокриване;
 • лак алого цвета;
 • златен блясък;
 • лак със студен сянка на зелено;
 • лак със салата;
 • черен лак;
 • прозрачно гланцово покритие;
 • четка с тънък връх.

Започваме, като създаваме фон за композицията. Покрийте ноктите с прозрачна основа и изчакайте да изсъхне, нанесете върху тях един слой бял лак. Оставете да изсъхне за 4-5 минути.

Преминаваме към картината. Вземете червен лак и нарисувайте ноктите на пръстена на пръстена и средния пръст на бъдещите макове. Към цветето на нокътя на средния пръст добавете неотворена пъпка. Вземете зеления лак и тънката четка. Начертайте в допълнение към стъблата на пъпките и чисти листа. По-хладен сянка на зелено, направете рисунка върху листата, правейки рисунката по-обемна и естествена. Силуетите на цветята допълват характерните черни петна в центъра, правейки леки удари с четка.

Напълнете ядрото на всяко цвете със златни точки с различни размери. За да направите това, можете да използвате четка, точки или обикновена оранжева пръчка за маникюр. Дайте чертежа най-малко 5-7 минути за пълно изсушаване, за да не го смазвате на последния етап.

Фиксирайте дизайна с фина лъскава повърхност. Използвайте го за всички нокти, за да го предпазите от външни влияния и дайте трайността на маникюра.

маникюр с маками фото

Стилен маникюр е готов!

Други начини

Маникюр с маникюр може да се направи и много по-лесно, отколкото е описано по-горе. В специализираните магазини има широка гама от стикери и стикери с разнообразие от цветове. С помощта на готови снимки ще получите подробни и точни модели на ноктите без никакви затруднения.

Друга възможност за създаване на чертеж е използването на много популярни печати днес, е необходимо само да изберете диск с подходящ шаблон. Благодарение на него можете да постигнете идеално гладки контури. Но за да направи рисунката по-реалистична, е по-добре да нарисувате венчелистчетата с четка и да ги украсите със зелени листа.

Маковете са украсени с много аксесоари и гардеробни предмети, представени в най-новите колекции на модни дизайнери. А маникюр с червени цветя ще бъде перфектно допълнение към вашия модерен, стилен образ.

Share:
Comments