Безплатни взаимоотношения

Свободните отношения се считат за модна тенденция в съвременния свят. Това важи особено за младите двойки, които са гладни за новост, се опитват да се отърват от скуката и не искат да изгубят свободата си.

Но такива отношения са приемливи в семейния живот? Могат ли да направят двата партньора щастливи?

Свободната връзка е връзка, в която мъж и жена се съгласяват, че няма да претендират един срещу друг, да ревнуват, да упрекват, да искат ("Ти си мой, но можеш да направиш каквото си искаш").

От една страна, разбирате, че е страхотно. Имате партньор (съпруг), но не е необходимо да променяте начина си на живот, да му съобщавате и да отричате приятелките си в среща. Хубаво е да осъзнаете, че имате доверие, позволено да живеете, както искате, и не ограничавайте свободата.

Но другата страна не е толкова розова, защото трябва да позволите подобна свобода на партньора си. Тук чувствата на собственост и самоуважение започват да се проявяват. Можете да кажете: "Дарлинг се забавлявайте, както искате! Флиртувайте, ако искате! ". Но в дълбините на душата си ревността и страхът ще ви измъчват.

Плюсовете на свободните взаимоотношения

  • Не е обременителен. Всеки от партньорите подсъзнателно разбира, че връзката може да бъде прекъсната по всяко време и този факт не натоварва.
  • Липса на зависимост. Такива отношения предполагат изключването на ревност, неприязън, претенции и упреци.

Всички тези плюсове са добри по отношение на себе си. Но любим човек подсъзнателно иска да се задържи на кратко каишка.

Минусите на такива отношения

  • Страхотна възможност да загубите партньор. Свободните взаимоотношения предоставят възможност за флиртуване. Където има флирт - сексът е възможен. Където има секс - нова любов е възможна.
  • Несигурността. Рано или късно един от партньорите ще иска повече, а другият няма да може да го даде.
  • Морални основи. Трудно е да се преодолеете себе си и генетичните присъщи чувства на собственост, ревност. Свободните отношения все още са осъдени от обществото и изискват психологическа подготовка.
  • Стрес. Независимо как се съгласяват партньорите, за свободата в отношенията, рано или късно ще има липса на информация, взаимни упреци, недоволство и в резултат на това стресови условия. Особено, ако партньорът използва предоставената свобода "в най-голяма степен", а вие не го правите.

Според статистиката съвременните жени предлагат повече свободни отношения. Те искат да направят кариера, да се радват на живот, да имат партньор (съпруг), но не се ограничават до стените на къщата и семейството. Мъжете доброволно подкрепят тази идея. Те са много доволни, че се чувстват свободни, като имат официален партньор (съпруга), който не отправя никакви искания към него. Но когато става дума за жени, човек започва да мисли за ценностите на живота, за съдбата на жените и не може толкова лесно да предостави свободата на любимия си. Оказва се: той може, но тя не може (добре, ако само малко). В такива ситуации свободните взаимоотношения губят значението си. Един от партньорите (по-често човек) иска да покрие желанието си да "завива" по този начин, като не позволява на същата жена.

Първоначално всички свободни отношения се основават на взаимно уважение, разбиране и приоритет на партньорите, но постепенно започват да предизвикват дискомфорт. Повечето психолози смятат, че такива взаимоотношения не могат да продължат дълго, защото всеки човек има инстинкт на естествения имот. Рано или късно този инстинкт ще се прояви и конфликтите не могат да бъдат избегнати.

Но свободните отношения често укрепват съюза. Как? Това е просто. По-сладкият е забраненият плод. Ако съпругата (съпругът) не позволява на партньора свобода в една връзка, тогава той иска да "греши", за да изпита екстремни емоции и адреналин. Но си заслужава да се установи открита връзка, тъй като всички забавления губят обжалването си - те стават достъпни.

Share:
Comments