7 най-добри начини да унищожи брака си

Не винаги е така, че решението да се омъжите е рационално и изборът на партньора е правилен, но има фактори и действия, които могат да унищожат дори най-силните и проспериращи отношения. За целостта на семейството двама души са отговорни, но нещо, което самата жена може да направи, за да унищожи брака.

1. Критикуйте и придирайтесь

Искате ли да направите семейния си живот непоносим за мъжа си? Критикувайте и карайте по всяко време. Разбира се, няма да получите кратък развод, но в крайна сметка ще постигнете, че съпругът ви ще изкриви един глас. Един любящ мъж може да прости на неекранирана риза или изгорени яйца, но критики и караници - никога. Освен това, той ще помни всяка ваша дума и ще я задържи в главата ви за цял живот. Впоследствие се получава ефектът от снежна топка.

Съпругата на великия писател Лъв Толстой призна преди смъртта си, че е убила съпруга си с вечна критика, оплаквания и откриване на грешки. За съжаление осъзна, че е твърде късно. Първоначално това беше щастлива двойка, имаща всичко, от което се нуждаете за безоблачен, щастлив живот. Графиня Толстая обичала и подкрепяла мъжа си, но с течение на времето всичко се променило. Тя направи живота им непоносим. Още в напреднала възраст (82 години), след 48 години живот заедно, Толстой избягал от съпругата си и атаките си. След 11 дни той умря от пневмония, а последното му искане бе да не позволи на жена си.

Може би всяка жена има основания за раздразнения и оплаквания, но е възможно да постигне нещо с тяхна помощ?

2. Оставете под един покрив с майка си

Независимо от чия майка е, основното е, че трябва да бъде "грижовно". И живот с тъща - това обикновено е дар на съдбата за всеки мъж. Тя ще забележи всички глупости и недостатъци на зет и ще отвори очите на дъщерята на разбойника. Вашият съпруг ще избяга от вас много по-рано от Лъв Толстой от съпругата му, така че останете с майка си и отидете за него!

Не можете да обвинявате всички майки, а подходящата свещена тъща е по-скоро изключение, отколкото правило. Разбира се, родителите трябва да бъдат оценявани, обичани и уважавани, но не могат да им бъде позволено да поемат собствения си живот. И живеейки с тях под един покрив е почти невъзможно да се спазват границите.

Като цяло практиката доказва, че колкото по-нататък е майката, толкова по-силен е бракът.

3. Редовно изгонвайте съпруга от дома

И някой ден определено ще напусне. Негативните последици от това, може да започнете да осъзнавате по-късно, когато ситуацията вече няма да е възможна или поне е изключително трудна. Ще трябва да поемете инициативата и да направите невероятни усилия, за да върнете процеса. Какво може да сметне вашият съпруг като знак за слабост от ваша страна. И това ще ви даде възможност да ви манипулира в бъдеще! Така че е по-добре да не копаете яма за себе си със собствения си език.

4. Вземете го на себе си и не напрягайте съпруга си.

Една жена трябва да се грижи за себе си, съпруга си, децата си, да готви добре, да бъде икономична, да поддържа къщата чиста, да ходи на работа, да бъде докосната от компютърни чашки и разпръснати чорапи на съпруга си, винаги да е интересна и да не е обременена с искания. Ако искате да унищожите вашето семейство, спасявайте човека от отговорност в ежедневието и пред децата. Докато след един натоварен ден вие бягате в къщи с мълния, за да проверите уроците от децата и да вършите цялата домакинска работа, вашият съпруг не може да работи вечер.

Човек се опознава в такива отношения и започва да вижда жена си като слуга. С течение на времето, да не давате цветя на женския фестивал, ще бъде норма за него - в края на краищата, слугите нямат цветя, това ще струва. Цялата тази жена създава със собствените си ръце, уверявайки се, че това е женският дял. Претоварена с монотонна домашна работа, тя става уморена, раздразнена, започва да кара. Разбира се, за любов тя няма нито сила, нито желание.

За да не се превърнете в ядосана, недоволна леля, не се ангажирайте с вътрешен героизъм, но разделете задълженията наполовина с вашия съпруг.

5. Ревнуйте и недоверяйте

Отначало може дори да забавлява и да подтиква един човек, но не и дълго. Колкото по-силно е недоверието и преследването на една жена, толкова по-съзнателно става измамата на нейния съпруг. Ревността дразни, гуми, убива любов и разрушава отношенията.

Наполеон III беше горд да се ожени за взаимна любов на най-красивата жена. Сила, богатство, красота, младост, обожание на един възлюбен мъж - какво друго бихте пожелали на жена си Евгения? Тя го тормозеше с ревност, обвиняваше и заплашваше. Очаквайки да намери съпруга си с любовницата си, избухна в кабинета си, когато беше зает с обществените дела. Първият човек, който е на власт, не можеше да намери място да се скрие от своя преследвач. Съпругата на императора е постигнала целта си. Наполеон наистина започнал тайно да напуска двореца и да посещава красиви дами.

Сцени на ревност жена само бута жена в измяна.

6. Превъзпитайте

Най-сигурният начин да останете "на разбито място" е да преуспявате съпруга си. Първо, рискувате да станете негова майка и съответно да престанете да се интересувате от него като от жена. На второ място, всеки човек е свободен човек. Подчиняването на някого по свое желание не е лесно. И колкото повече бутате, толкова по-силна ще бъде съпротивата. Колкото по-активни са вашите опити, толкова по-често ще чуете: "Знаете ли кого се ожениш, какво искаш? Не харесва - потърси друг!" И е напълно възможно да бъде "възпитано", но други, по-малко взискателни хора ще извлекат плодовете на вашите усилия.

Така че е по-добре да излезете от аксиома, че човек не може да бъде преработен. И ако все пак решите да го направите - направете всичко изящно, това е много внимателно и неусетно.

7. Покажете студено в интимни отношения

Жената на жената е, че в крайна сметка тя ще разгърне мъжа на 180 градуса. Отначало той ще се обвинява и ще потърси реципрочност по всякакъв начин. Тогава, ако стане ясно, че всичко е безполезно, той ще има комплекси и желание да докаже на себе си, че не е толкова лош. При такива разстройства съпругът не винаги е виновен, но има психологически тип студена жена, описана от американския психиатър Ерик Берн с помощта на пример за дете. Момичето се моли на настойника си да слее пая си от пясъка, момчето изпълни молбата си, очаквайки да получи похвала. В отговор тя го отблъсква и вместо топли думи той чува, че се е мръснал и е станал ужасно мръсен. Един банален пример илюстрира как едно семейство може да замени физическата близост с извратена психологическа. Играейки с мъж, студена жена вече се наслаждава на себе си, така че не се нуждае от интимна връзка със съпруга си.

Има много други начини да унищожите брака си. В края на краищата, това е много по-лесно да се счупиш, отколкото да създаваш и построиш. Силното семейство е непрекъсната, понякога упорита работа на двама души над себе си и взаимоотношенията.

Share:
Comments