Всичко за правилното хранене за отслабване

Поддържането на здравето и перфектната тежест са резултат от правилно подреденото хранене. Ако намерите подходяща хранителна система за себе си и същевременно научите най-важните правила за отслабване, можете да постигнете хармония и да я задържите за цял живот, като вече не се тормозявате с диети и тежки физически усилия.

Всичко за правилното хранене за отслабване

съдържание

 • Същността на правилното хранене за отслабване
 • Системи за правилно хранене за отслабване
 • Основи на правилното хранене, за да отслабнете
 • Основните правила за диета за отслабване
 • Най-добрите продукти за отслабване
 • Меню за седмица и месец за отслабване
 • Рецепти за правилна диета за отслабване
 • Видео: Как да се храните правилно, за да отслабнете?

Същността на правилното хранене за отслабване

Здравето е начин на живот. Това е система за хранене на храна за поддържане на здравето и младостта на тялото. Основата на правилното хранене не е да навреди на тялото, а да подхранва всички жизненоважни системи за стабилна и пълноценна работа.

Здравословно хранене

Няма една формула за правилното хранене. Десетки от най-различни системи доказват своята пригодност, така че при избора на един от тях може да се започне с индивидуални характеристики. Например, хората в северните и южните райони на хранителната система ще бъдат различни, защото температурните условия и регионалните условия диктуват техните условия.

По този начин създаването на идеална система за правилно хранене, особено с цел намаляване на теглото, засяга много фактори:

 • Възрастови функции;
 • Здравен статус при рестриктивни условия;
 • Пол разлики;
 • Степени на затлъстяване;
 • Географски фактор;
 • Алергични ограничения;
 • Предпочитания за вкус;
 • Метаболитна скорост;
 • Степен на физическа активност;
 • Религиозни убеждения.

Специалистите по хранене определят балансирано хранене и дистрибуция на продукти с подходящ прием на калории, както и равно количество въглехидрати, мазнини, протеини, минерали и витамини като подходяща диета за отслабване. Въпреки това, поради факта, че всеки има свои особености на организма, този баланс винаги се изчислява индивидуално.

Системи за правилно хранене за отслабване

Най-жизнеспособните системи за правилно хранене са се показали:

 • Отделете храната. Това не е диета, а начин на властта, същността на която е в разделянето на въглехидрати и протеини в отделни хранения. Този учен е написал много училището на природен хигиена, Хърбърт Шелтън, въз основа на факта, че стомахът ни да създадем месо и зеленчуци (зърнени) продукти отличителния си киселинно-алкалното среда, както и да се смесват двата вида на тези продукти е да се свалят ритъма на тялото. Многобройни проучвания показват, че разделянето на властта в дългосрочен план за преструктуриране на тялото дава добри резултати, не само се отразява на нормализиране на теглото, но и да дълголетие. Повече информация за отделната храна - прочетете тук.
 • DUKAN POWER SYSTEM. Въпреки факта, че диетата според Dyukan е представена като диета, тя може да се нарече и начин на живот, тъй като продължителността на храненето се простира от много години насам. Същността на това хранене е да изберете храна за храна въз основа на своя гликемичен индекс, докато трябва да се откажете от алкохол, кафе, рафинирани и консервирани храни, което в крайна сметка е правилният подход при избора на храна.
 • Laktovegetarianstvo. Това е вид вегетарианство с преобладаващо съдържание на растителни храни, яйца и млечни продукти. Хранителните специалисти по целия свят се съгласяват, че това е идеална хранителна система, тъй като тялото консумира достатъчно протеини, но в същото време отказва тежко месо.

Това не са всички възможни системи за хранене, но изброените се считат за най-универсални, защото позволяват баланса на всички хранителни вещества за тялото.

Основи на правилното хранене, за да отслабнете

Системата за правилно хранене е предназначена да поддържа тялото на високо качество на живот. Но как да го използвате, за да коригирате теглото и да настроите работата на органите?

Мнозина вярват, че е достатъчно просто да се намали съдържанието на калории, за да се видят резултатите, но това е един от факторите и в никакъв случай не е най-важно. Също така не винаги е достатъчно да се изберат "правилните" продукти. Отслабването на системата за правилно хранене е култура на нови навици, която ще бъде определена след един месец практика, така че трябва да създадете основен комплекс от това, което можете и не можете.

Както твърдят специалистите по хранене, можете да отслабнете за отслабване, но с умереност. Това правило трябва да бъде взето като основа.

За да отслабнете, не можете да изградите храна върху ограниченията. Те далеч не са в състояние да издържат на всеки здрав човек, затова хората не трябва да говорят за затлъстяване или нисък метаболизъм изобщо.

Балансът на правилното хранене с цел да се намали теглото е изграден върху три стълба:

 • Преобладаващото количество протеини или бавни въглехидрати в храненето, в зависимост от характеристиките на тялото. За да разберете какво губи тегло, достатъчно е да проведете малък тест за 2 дни в продължение на две седмици. На първия ден от първата седмица трябва да ядете само протеинови храни с малко добавка на зърнени храни и зеленчуци в съотношение 80-20. На първия ден от втората седмица направете всичко точно обратното, където преобладаващите продукти са бавни въглехидрати. Необходимо е да се види, от колко килограма се стига по-бързо. Ако във вашия случай е по-добре да се използва протеин за загуба на тегло, тогава хранителната система трябва да бъде изградена точно на преобладаващото количество в диетата.
 • Замяната на бързите въглехидрати бавно. Смята се, че въглехидратите са само сладки и брашно. Но има хора, които не харесват и не ядат сладки, но все пак се различават при затлъстяването. Коварността на бързите въглехидрати се крие не само в сладкиши, но и в кнедли, пържени копчета и алкохол. Бързите въглехидрати винаги имат високо калорично съдържание, висок гликемичен индекс и действат върху тялото с бързо покачване на кръвната захар. По желание се откажат от любимите сладкиши и ястия, достатъчно, за да замени бързите въглехидрати да се забави, и можете да продължите да ядете палачинки и шишчета, но постоянно намаляване на теглото.
 • Избор на натурални продукти. Излишното тегло, заедно с множество съпътстващи заболявания, се дължи на неестествени продукти. Агресивната топлинна обработка с добавянето на Е-консерванти и особено с добавянето на натриев глутамат (вид лекарство за мозъка) прави продукта напълно безполезен - празни калории. Вкусът е маскиран от химията и захарта, а всъщност тялото си остава гладно, поради храната, то не може да се окаже важно за жизнените микроелементи. По този начин сокът от пакета е химията, а прясно изцеденият сок е естествен витамин.

Основните правила за диета за отслабване

Независимо от избраната хранителна система да отслабнете, има универсални правила, които не могат да бъдат игнорирани. Дори ако все още не сте решили нов начин на живот, диетични правила за загуба на тегло могат да бъдат въведени в момента.

Хранене за отслабване

Винаги яжте закуска

Сутрин имаме високо ниво на захар и затова не искаме да ядем. Отслабващите хора смятат, че това е отлична причина за глада и ограничаване на себе си, така че да можете да ядете по-малко. Но това е капан - вечер заради скокове на захар ще ядете няколко пъти повече, отколкото би трябвало. Това е поради липсата на захар, че много от тях извършват нощно нападение на хладилници. Закуската винаги трябва да е най-гъста от всички ястия.

Останете свикнали с частично хранене

Това е много важно правило за хората с наднормено тегло. Фракционни ястия и това се счита за храна на всеки 3 часа, не позволява на захар в кръвта да падне рязко, което означава, че няма да има вълк глад и храносмилателни проблеми. Разбира се, качеството на продуктите играе най-важната роля, но от правилно избраната храна няма да има полза, ако прекъсването между храненията е 4-5 часа. В крайна сметка ще ядете много пъти и ще разтегнете стомаха.

Можете да получите повече информация за частично хранене от тази статия.

Всички "забранени" в началото на деня

Хората с наднормено тегло зависят от сладката и въглехидратната храна. Трудно е да откажете това, но не е необходимо напълно да се забранявате да го направите - просто помнете за умереността. Ако искате да ядете нещо от бързи въглехидрати, тогава можете да си ги позволите, но само сутрин, за предпочитане до 11 часа сутринта. Това се дължи на факта, че през първата половина на деня метаболизмът ни е по-бърз и до края на деня се очакват още повече натоварвания, така че "забраненото" няма да се отрази толкова много на фигурата.

Никога не гладувайте

Ако това не е медицински глад под наблюдението на специалисти, постенето е забранено. Това води до повишаване на теглото, намалява метаболизма и утежнява храносмилателните проблеми.

Най-добрите продукти за отслабване

Правилните храни в диетата на тънко лице са свежи и естествени продукти. Ако тяхното съдържание в диетата е 80%, можете да започнете да отслабвате от това.

Те включват:

 • Пресни зеленчуци в сурова или при необходимост във варена форма;
 • Свежи и естествени (от зеленчукови градини) плодове на своя регион по сезон;
 • Ядки и сушени плодове без консерванти.

От продукти от животински произход почти всичко е позволено, но тук вземаме предвид начина на обработка - охлаждане и изпичане:

 • риба и морски дарове;
 • нискомаслени сортове месо (пилешки гърди, пуешко, телешко, телешко).

Ако няма алергични реакции, тогава в диетата се добавят:

 • млечни продукти с ниско съдържание на мазнини;
 • яйца.

Храна за отслабване

Меню за седмица и месец за отслабване

За да започнете да ядете правилно, опитайте се да започнете с една седмица. След 7 дни вече ще видите резултати, отразени не само на фигурата, но и на здравословното състояние.

вторник:

 1. Оранжево, 2 варени яйца, домат;
 2. Тост със сирене, салата и домат;
 3. Печено пиле с краставица;
 4. Чаша кисело мляко;
 5. Риба със зеленчуци.

Вторник:

 1. Част от извара с стафиди и ядки;
 2. 2 ябълки;
 3. Зеленчукова супа и пиле с пара;
 4. 1 яйце;
 5. Млади картофи със зеленчукова гарнитура.

Среда:

 1. Грейпфрут, пилешки кюфтета със зеленчуци;
 2. Няколко череши;
 3. Печени пилета с гарнитура от зеленчуци;
 4. Чаша ферментирано печено мляко;
 5. Риба за двойка със зеленчуци.

вторник:

 1. Плодови глазури със семена, варено пиле;
 2. оранжев;
 3. Супа от моркови с картофено пюре и каша от елда;
 4. Част от извара;
 5. Салата от пиле и зеленчуци.

Диетична салата с пиле и зеленчуци

петък:

 1. Банан, 2 варени яйца;
 2. Сирене и доматен тост с листа от маруля;
 3. Печена пилешка гърда с пресни зеленчукови салати;
 4. Домашно кисело мляко;
 5. Пат топчета;

събота:

 1. Няколко грозде. Риба за двойка със зеленчуци;
 2. Банан;
 3. Зеленчукова супа-пюре;
 4. Част от извара;
 5. Пилешка гърда със салата.

неделя:

 1. Ябълка, тост със сирене и домат;
 2. Салата от зеле и краставици;
 3. Печени зеленчуци и 2 яйца;
 4. Чаша кисело мляко;
 5. Риба за двойка със зеленчуци.

Здраве за един месец за отслабване

За да изградите диета за цял месец, се придържайте към следната диета:

 • закуска: всеки плод + протеинов продукт с въглехидрати в съотношение 80:20;
 • Първа закуска: всеки плод или комбинация от зеленчуци;
 • Обед: прием на храна от зеленчуци или зърнени храни с протеинов продукт в съотношение 50:50;
 • Втората закуска: млечен продукт или въглехидрати, от които да избирате;
 • вечеря: протеинов продукт със зеленчук в съотношение 80:20.

Възможно е да има лека закуска след вечеря, но трябва да е нискомаслен млечен продукт, например чаша ризаченка или кефир.

Също така, не трябва да забравяме за попълването на телесни течности през целия ден.

Рецепти за правилна диета за отслабване

Вариантите на приготвяне на ястия са различни, но преобладаващите методи са печене и охлаждане.

Печени пилешки гърди

 1. Пилешко месо накиснат кефир със слаби пикантни подправки в продължение на 20 минути;
 2. Печете за 15 минути от всяка страна във фурната.

Двойни пържоли

 1. Нискомасленото мляно месо се комбинира с фино нарязан лук и сурово яйце;
 2. Мляното месо е направено от мляно месо;
 3. Пригответе се в двоен котел.

Печена риба

 1. Части от всяка риба, леко подправена с пикантни подправки;
 2. Лукът се нарязва на кръг и се смесва с риба;
 3. Ястието се приготвя в мултифар в режим "печене" за 40 минути в зехтин.

Зеленчукова супа

 1. Картовете и лукът в кубчета са леко задушени на средна температура;
 2. Готов варен грах, комбиниран със зеленчуци;
 3. Сместа се превърта в блендер;
 4. Ястието се сервира със зеленчуци.

Пюре от сурово зеленчуково пюре

Видео: Как да се храните правилно, за да отслабнете?

Когнитивно видео от фитнес инструктор за това как да се изгради система за хранене за здраве и загуба на тегло:

За да отслабнете, не е нужно да се изчерпвате с твърда диета. Достатъчно е да се мисли върху отделна хранителна система с балансирано съдържание на всички необходими хранителни вещества. Придържайки се към избраната схема, можете не само да отслабнете, но и да се отървете трайно от йо-йо ефекта, като постоянно поддържате хармония без усилия.

Share:
Comments