Володушка - лечебни свойства и приложение в медицината

Володушка - общо описание

Володушка - представител на рода от многогодишни тревисти растения на семейството на умбела. Има мощна хоризонтална коренова система и доста дълъг гладък и леко разклонен ствол, достигащ височина от един и половина метра. Листата на клетката са големи, сухи, цели, покриващи основата на стъблото, като краставици.

Цветята, събрани в чадъра, се характеризират с необичайно жълто-зелено оцветяване. Плодът е кафява и удължена форма на бряст, узрява в края на лятото или началото на есента.

Володушка - видове и места на растеж

Има повече от 150 растителни вида, които живеят главно в Европа, Африка, Азия, Северна Америка и Кавказ. В Русия се растат само няколко вида и те се срещат по правило в Далечния изток в европейската част на Русия и Сибир.

Само три форми на влакното са лекарствени:

1. Златната гърда се отличава с големи листа със синкав цвят и много големи чадъри с диаметър до десет сантиметра. Предпочита малки гори с различен състав, ръбове, дерета, брегове на водни тела и реки. Можете да намерите този вид на територията на Урал и Сибир. Златна гърда често се използва за декоративни цели.

2. Вобелото восторушка - има сравнително ниско стъбло (до половин метър) и проста коренова система, за разлика от други растителни видове. Обича сухи склонове, скали, каменисти пластове и ливади с пясъчни почви. Това се случва в Сибир, на изток. Хората получиха необичайно име - "дъбов вълк".

3. Косата е многолистова - тя се характеризира с тесни листа, които се разширяват в основата. Живее на склоновете, ливадите, горските граници, се изкачва високо в планините. Той расте в Сибир, планински горски пояси на Altai и Salair. Смята се, че високо в планините volostushka засилва терапевтичния ефект.

Володушка - лечебни свойства

Тревистото растение има бактерицидни, холеретични, заздравяващи рани, тонизиращи свойства. А също така елиминира трескавите състояния, лекува хепатит и холецистит. Експериментално е установено, че появата на златната капиляра увеличава количеството жлъчна секреция, променя състава й и укрепва секреторната функция на храносмилателните органи.

Външната кожа се използва като protivognichnikovogo и противовъзпалителни лекарства, за отстраняване на тежки сърбеж и уртикария, както и за очни заболявания.

Volupushka - лекарствени форми

Съберете тревата в началото на цъфтежа, внимателно отрежете надземната част, за да не повредите корена. Косата се суши възможно най-бързо, за да се избегне унищожаването на необходимите вещества. За да направите това, той се поставя в специална фурна или сушилня, където се обработва при температура от 90 градуса. В частни къщи тревата е разположена върху отопляемите печки и се изсушава в продължение на няколко дни. Най-доброто запазване на растението ще осигури опаковка от хартия или картон.

За медицински цели използвайте цялата надземна част, по-рядко корените. От тревата се правят инфузии и отвари, използвани за неврози, стомашно-чревни заболявания и хепатит. Цветовете се използват при сърдечни заболявания, корените - с интоксикация, възпалителни процеси и плодовете се използват като антипиретичен и антихелминен агент.

Волосушка - рецепти

Тонизиращ чай от златната гърда: добавете маса към средната чаша вряла вода. супена лъжица суха трева, оставя се да се варят 5 минути, добавете мед на вкус и се насладете на вкусен и здравословен чай, който ви дава прекрасно настроение.

При хепатит и чернодробни заболявания се прилага същият чай, но настоявайте, че трябва да е по-дълго време (часове 3) и да използвате половин чаша преди хранене.

Тинктура за лечение на холелитиаза и премахване на пясък от жлъчните пътища: добавете 25 грама суха или прясна билка към 250 мл качествена водка, настоявайте на изолирани сухи и тъмни места в продължение на 2 седмици, след това непременно щам и вземете преди хранене 25 капсули. на ден за 3 седмици.

При трескави състояния, възпалителни заболявания и запек: 3 супени лъжици прясна или суха билка кръв много мързеливи разреждат 200 г стръмна вряла вода, настояват 1 час и половина и пият една или две или една трета от 3-4 чаши. в деня преди нормализирането на благосъстоянието.

Володушка — противопоказания

С повишено внимание, препарати на основата на фибри трябва да се приемат от хора, страдащи от висока киселинност на стомаха и пептичната язва. Много рядко се развива алергична реакция към някои растителни химикали.

Коментари

Кристина 19.4.2016 Моят приятел третира болния си черен дроб с тази билка и някои други билки. Тя обаче по някакъв начин неправилно е взела стомаха си от тези билки, но след това тя малко промени диетата си и всичко стана добро. Един приятел като излекуван, или какво не казва за него - това означава, че е здравословно))) Женя 19.4.2016 Аз самият идвам от Сибир. И мога да ви уверя, че наистина има чудесни места. Представете си как през пролетта и лятото всички тези лечебни и не много билкови растения започват да цъфтят! Да, не можете да намерите по-красива гледка! И тази билка е коса, спомням си, баба ми я събра. Марина 20.04.2016 г. Аз самият видях как една жена почти излекувана от очни заболявания. И всичко това с помощта на това прекрасно цвете. По мое мнение тя прави бульони, лосиони навсякъде. Аз също го взех. Сега е добре, тя не е болна. Даша 04-19-2016 Да, Сибир е просто извор от всякакъв вид природни ресурси. Вероятно в нито една страна по света няма такъв Сибир. Тук и тази трева, това цвете също е там. И той лекува рани, холецистит лекува и много повече. Aldine Press 19.04.2016 Четох всички описания на билките и местата им на растеж ... И аз просто изпитвам гордост в Сибир! Това е наистина наистина очарователен край! Какво просто не съществува. Какво не казва - всичко расте. Да, съществуват такива видове, които не са там.
Share:
Comments