Учените: wi-fi убива живите организми

Изследванията на група датски учени, насочени към изучаването на влиянието на вълните, излъчвани от Wi-Fi източници, доведоха до шокиращи резултати. Оказва се, че вълните от безжични източници причиняват главоболие и убиват закрити растения. В експеримента се включиха студенти, които спяха с свързаните Wi-Fi телефони. На следващата сутрин децата се събудиха с главоболие и през деня откриха намалена концентрация на внимание.

Експеримент, насочен към изучаване на влиянието на вълните върху стайни растения, също предизвика многобройни дискусии. Шест инсталации за 12 дни бяха затворени в стая, в която имаше устройство, свързано към Wi-Fi мрежа. В друга стая имаше растения, които не бяха облъчени с къси вълни. В резултат на това се оказа, че в първата стая цветята са изсъхнали, докато във втората стая те са останали същите.

Но въпреки очевидните факти досега не е доказано разрушителното въздействие на безжичната комуникация върху живите организми. Според учените са необходими по-подробни проучвания, за да се потвърди тази теория.
Share:
Comments