Учените са посочили още една причина за стареене на мозъка

Британски учени направиха интересно проучване. Експерименталната група включва повече от пет хиляди мъже, средна възраст - 45 години. Първоначално през 90-те години на миналия век бяха изследвани навиците на пиятеля. След това, за десет години - 1990 - 2009 г. gg. бяха изследвани когнитивните способности на субектите. Участниците в експеримента бяха разделени на две групи, членовете на един пиеха средно чаша вино, а втората - повече от две чаши.

В резултат на това бе установено, че паметта и когнитивните способности при прекалено пияните мъже се влошават значително. Освен това "алкохолиците" откриват посредствени резултати в тестове за качеството на речта и математически способности.

Също така е интересно да се отбележи, че повече от 2000 жени са участвали в проучването. Дамите, които употребяват алкохол, също показват влошаване на когнитивните способности.

В случая на мъже на средна възраст изследователите са успели да потвърдят вредните ефекти на алкохола върху когнитивните способности на своите любители.

Share:
Comments