Цялата истина за фригидност

Много копия са прекъснати, когато се обсъждат какво е фригидност и това е?

Фригидността е липсата на сексуално привличане при жена. Тя се среща в доста голям брой жени и може да бъде както временна, така и постоянна.

Експертите идентифицират следните видове фригидност:

 • Слабо либидо. В този случай жените са напълно способни да изпитват оргазъм.
 • Разстройството на сексуалното привличане и възбуда обикновено присъства при жени с нормално либидо, но не е възможно нито да бъдете развълнувани, нито да поддържате определено ниво на сексуална възбуда по време на сексуален контакт.
 • Нарушение на оргазма. Една жена не може да получи сексуално удовлетворение или я получава много рядко.
 • Неприятни (или болезнени) усещания по време на полов акт.

Поради наличието на един от тези видове жената може да бъде раздразнителна, отдалечена от партньора си, много от тях имат чувство за вина и чувство за малоценност.

В случай, че някой от горните проблеми е налице и пречи на нормалния живот, по-добре е да потърсите помощта на специалист.

Има няколко причини за женската фригидност:

 • Различни физически нарушения: проблеми с пикочните пътища, главоболие, умора и др. Всичко това може да доведе до въображаема фригидност. В допълнение, приемането на различни лекарства (антидепресанти, антихистамини, лекарства за понижаване на кръвното налягане) може да доведе до това, че жената не може да получи нормално сексуално удовлетворение.
 • Хормонални нарушения. По този начин, пониженото ниво на женския полов хормон естроген може да доведе до факта, че жените практически не са податливи на сексуална стимулация. Ако една жена не е влязла в сексуални отношения от дълго време, стените на вагината й губят еластичност и сексуалната близост може да доведе до някои болезнени усещания.
 • Много често, наскоро раждането на жените страда от вагинална сухота, което води до намаляване на либидото. Все пак, всичко бързо попада в действие, веднага щом жените възстановят хормоналния фон.
 • Различни психологически и социални проблеми. Депресията, повишената тревожност, стреса при липса на подходящо лечение могат да бъдат причина за фригидност.

Диагностика и лечение фригидности

Като правило първият лекар, на който се говори от жена, която е открила отслабването на нейното либидо, е гинеколог, който в резултат на разговора с пациента прави подробна анамнеза, извършва гинекологичен преглед за откриване на различни физически промени в тазовите органи.

Изборът на метод за лечение на фригидност зависи до голяма степен от причините за възникването му.

Немедикаментозное лечение фригидности

 • Психологически консултации.
 • Отворете комуникацията с партньор. Много често след разговор "сърце до сърце", сексуалният живот на двойките става по-хармоничен.
 • Здравословен начин на живот. Премахване на алкохол и пушене от вашата диета. Преместете се повече, тъй като физическите усилия имат дълбок ефект върху здравето, помагат да се контролира възможният стрес.
 • Използвайте по време на сексуални спринцовки, които унищожават вагиналната сухота, което оказва негативно влияние върху сексуалния контакт.

лечение

 • Естрогенна терапия. Различните мехлеми, които съдържат естроген, могат да увеличат тонуса и еластичността на вагиналните стени, да стимулират производството на вагинално смазване.
 • Андрогенната терапия за лечение на сексуална дисфункция има сред експертите доста противоречиви прегледи. И въпреки че често е доста ефективна, редица проучвания показват, че използването на андрогените при фригидност дава почти нулеви резултати.

Коментари

Лиура 01/02/2016 Как да се запознаете с богат човек? Няколко трика http://liura.ru/oniona/127-kak-poznakomitsya-s-bogatym-muzhchinoy.html
Share:
Comments