Ревматизъм - причини, симптоми, диагноза, лечение

ревматизъм - системно възпалително заболяване с преобладаващо локализиране на патологичния процес в сърдечните мембрани. Ревматизмът се развива сред подготвени хора, най-често в ранна възраст, засягащи деца от 7 до 15 години. Особеността е, че самият ход на заболяването е доста бавен и почти винаги невидим за пациента.

Съвременната медицинска литература разглежда ревматизма като "остра ревматична треска". Но в ежедневието хората често разбират този термин за всички заболявания на опорно-двигателния апарат, но това не отразява самата същност на болестта. Понастоящем около 4% от световното население е болно от ревматизъм, най-вече деца, което представлява около 70% от общото население.

ревматизъм - причины.

В областта с висок риск ревматизмът, в допълнение към децата в ранна възраст, се среща и при жени или при тези, които имат проблеми с съединителната тъкан на вътрешните органи.

Факторите, които могат да доведат до развитието на ревматична треска: -genetic предразположеност (ако вашите близки са болни от ревматизъм, това означава, че определено има предразположеност към него на генетично ниво) -skarlatina (улови възможно във въздуха и чрез предмети от бита) - намиране на огнища на инфекция в назофаринкса (това е в заболявания като ангина, хронична ангина, фарингит и хронична) -infitsirovanie β-хемолитични стрептококи група (Streptococcus тази група различна от други високо чл на химични и физически влияния отвън)

ревматизъм - симптомы.

Първоначалните симптоми на ревматизъм ще започнат да се появяват няколко седмици след лечението за възпалено гърло или фарингит. Но някои от тях рискуват да се разболеят 1-2 дни след хипотермия.

Може би имате ревматизъм, ако: -процентът на телесната температура на пулса е близък до 40 градуса по Целзий (но в специални случаи той не може да надвишава 37) -потискането на потенето-намаляването на силата-ставите подути (първо най-големите и по-използваните започват да болят) ,

ревматизъм - диагностика.

Специфични методи за диагностика на ревматизъм в момента не съществуват. Лабораторните изследвания могат да разкрият нивото на антителата в организма. Високите титри в теста против стрептолиза показват наличие на ревматизъм. Но в ранните стадии на заболяването нивото може да е в допустимата норма. В тази ситуация трябва да се извършат тестове на други стрептококови антитела.

Друг начин за идентифициране на ревматизма е разпределянето на стрептококи от група А. Отглеждат се културите от дихателните пътища на пациента. Това се използва, ако е необходимо да се потвърди скорошната стрептококова инфекция.

ревматизъм - лечение и профилактика.

Важно място в борбата срещу ревматизма е превенцията му. След всеки случай на стенокардия месец след заболяването. От ранна възраст си струва да втвърдите тялото си.

По време на пристъпа на ревматизъм пациентът трябва да се съобразява с почивка в леглото, продължителността му се определя от лекуващия лекар.

При болезнени стави можете да поставяте болкоуспокояващи мазила, компреси или да използвате ултравиолетова радиация. Схемата на пациенти с ревматизъм трябва да бъде по-богата на протеини, а въглехидратите трябва да бъдат ограничени радикално.

Лекуваните с лекарства могат да се консумират: натриев салицил, амидопирин, ацетилсалицилова киселина (аспирин) в дози, определени от лекаря, бутадион, кортизон и ACTH (адренокортикотропен хормон).

Той също има здравословен ефект върху тялото по време на интерстициалните периоди, почивайки на бреговете на топлите морета.

Share:
Comments