Американски учени: алкохолът лишава човек от 18-годишен

В Америка беше проведено глобално проучване за определяне на причините и последиците от рака. В резултат на това учените установяват, че в много случаи смъртта на пациента води до редовна консумация на алкохолни напитки.

Изследователите установяват следния факт: всеки пациент с рак страда от 18-годишен живот поради алкохол. После се получават доказателства, че алкохолът е основната причина за преждевременна смърт при други обстоятелства. "Алкохолът не предизвиква онкологията, но тя действа като катализатор на смъртните случаи от рак значително подценяват", - каза съавторът на проучването Тимъти Наими, - "Хората трябва да знаят за ролята на алкохол в смъртността от ракови заболявания, тъй като тя е достатъчно силна мотивация да се спре злоупотребата алкохолик ".

По време на експеримента лекарите изучаваха седем вида рак: гърдата, фаринкса и устната кухина, черния дроб, хранопровода, ректума и рака на дебелото черво. В допълнение, учените използват данни от проучвания за употребата на алкохолни напитки.

Оказа се, че 4% от всички смъртни случаи от онкологията са пряко свързани с консумацията на алкохол. 15% от клиничните случаи на рак на гърдата завършиха със смърт поради злоупотреба с алкохол. Учените вярват, че алкохолът може да увреди ДНК клетки, така че хората, които пият три чаши алкохол всеки ден, са изложени на риск.

Изследователите предупреждават - ако говорим за онкология, безопасна доза алкохол просто не съществува. От друга страна, лекарите казват, че пълният отказ да се пие алкохол не гарантира 100% предотвратяване на рака.

Share:
Comments