Прясно изцедени сокове - нашата всичко

Пиенето на сокове е много по-полезно от консумирането на зеленчуци и плодове. В края на краищата, храносмилането на твърда храна отнема много време преди нейните хранителни вещества да бъдат доставени в клетките на тялото. Соковете се смилат и поглъщат много бързо от тялото, понякога в продължение на няколко минути, а храносмилателната система не се зарежда. Соковете са лесни и лесно смилаеми, питателна храна.

Соковете съдържат живи ензими, активни хранителни вещества, витамини. Две седмици от диетата на сока може да изчисти кожата, да облекчи усещането за постоянна умора, да подобри и, най-важното, да подмлади тялото.

Сокът от краставици, цвекло и грозде насърчава самоочистването на тялото. Освен това сокът от цвекло увеличава хемоглобина, сокът от моркови се запълва с енергия и значително подобрява състоянието на кожата, особено ако се смесва със сос от спанак.

Днес във всеки ресторант, супермаркет и търговски център можете да си купите чаша прясно изцеден сок. Важно е, че сокът се приготвя точно пред вас и не се излива от кана, която предварително натиска плодове и зеленчуци. Прясният сок трябва незабавно да се пие, защото след 10 минути той губи всички свои полезни свойства.

Ако сте сериозно за здравето си, просто трябва да имате сокоизстисквачка у дома. По-добре е, ако тя е професионална сокоизстисквачка, ротационен механизъм, висока скорост и по-широкото предлагане тръба на плодове и зеленчуци. Бюджет вариант, макар и по-евтини, труден за употреба и не се харчат пестеливо продукти - сок дам малко, и да оставите много торта. Тръбите им са тесни. За да се готви тук е тази ябълка-целина сок, ще трябва първо да се намали ябълката на четири части, в противен случай просто няма да се побере в прием. В един добър сокоизтисквач, ябълката трябва да бъде поставена изцяло.

И какво да кажем за готовите сокове в пакетите?

Те са изработени от концентрати. Концентратът е естествен сок, който е претърпял термична обработка и от който е изпарена вода със специална технология. Нещо като гъсто желе. Концентратът се внася от чужбина и се реконструира с вода от битови растения, добавят се естествени ароматни вещества (тъй като ароматът се отделя по време на приготвянето на концентрата). Получените сокове се наричат ​​възстановени (това е написано на опаковката). Поради техните качества, съдържанието на витамини, разтворените сокове се различават от прясно изцедените сокове. Не е достатъчно съществено за тялото на етерични масла и ензими. Всичко това се съдържа само в пресен сок и бързо се изпарява, много полезни вещества потъват по време на пастьоризация и стерилизация.

Решавайки да купувате сок, имайте предвид, че плодовете, показани на опаковката, не означават, че приемате сока. Под красивата снимка може да не е сок, а нектар или напитка.

Според GOST, нектарът е продукт, получен чрез смесване на плодовия сок с вода, захар или мед. Съставът на нектара също включва лимонена или аскорбинова киселина. GOST стриктно регулира минималния дял на сока, който трябва да се съдържа в нектара. Нектарите позволяват използването на консерванти и оцветители.

Предвид купуваческата психология, производителите на нектари и сокове разчитат на факта, че потребителят няма да прочете описанието, отпечатано върху етикета или опаковката, отпечатано в малък шрифт, но ще вярва в ярка картина. Затова, ако искате да знаете точно какво ви предлагаме - сок, нектар или напитка, трябва внимателно да прочетете описанието на продукта.

Не си струва да се страхувате от пакетираните сокове, но те не донасят много ползи за здравето. Искате ли да сте здрави и красиви? Купете сокоизстисквачка.

Share:
Comments