Лекари: фитнес клубовете са източници на опасни бактерии

Американската микробиология предупреждава за опасността от посещение на фитнес зали. Факт е, че посетителите на тези заведения са доста осведомени за личната хигиена, което може да доведе до разпространение на опасни инфекции.

По този начин се установи, че полиестерната тъкан, от която се произвежда почти цялото спортно облекло, съдържа значително повече микроби, отколкото памука. В резултат на това се появява не само неприятна миризма, но се развива и инфекция. С контактни спортове, патогенните бактерии, които причиняват настинки, грип и Staphylococcus aureus, се движат не само от един човек на друг, но и от спортно оборудване.

Възпроизвеждането на бактериите се извършва чрез специфична храна - влага и хранителни вещества, които микроорганизмите "откриват" на кожата на човек и в спортна форма.

Лекарите препоръчват да се измиват спортните дрехи отделно от останалата част от прането при температура най-малко 60 градуса с използването на специални антибактериални средства.

Коментари

Римма 01/26/2016 Ние не понасяме фитнес или болест в нашите класове, а това не е само за бактериите, но и за това, че тялото е претоварено. Занимавам се с фитнес за повече от една година на действието на biglion, и аз получавам само добри от уроците.
Share:
Comments