Клешчевина - лечебни свойства и приложение в медицината

Клешчевина - общо описание

рицин обыкновенная — это растение семейства молочайных. В условиях тропиков и субтропиков клещевина является многолетним кустарником, вырастающим до 10 метров. Для России и других стран умеренного климата клещевина — однолетнее растение, высота которого всего 2-3 метра. рицин была известна в далёкой древности, ведь её семена находили при раскопках в гробницах фараонов (IV век до нашей эры). Рицинус (клещ) - такое родовое название растению придумали римляне за то, что семена его внешне напоминали клеща.

В зряло растение - прав стволов, който има куха структура. Цветът на стъблото може да бъде розов, бургундски и лилав. Големи, дълбоко нарязани листа от зелен или тъмно червен цвят много украсяват рициново масло. Около един метър в диаметър, те дават на растението специална декоративност.

През лятото растението изглежда съцветие, а малко по-късно - плодове, подобни на кръгли таралежи. Вътре в капсулата на плода се намират семена.

рицин обыкновенная выращивается в качестве декоративного растения, масличного и лекарственного.

рицин - виды и места произрастания

Съвременните учени са склонни да се съгласят, че родното място на рициновите зърна е Северна Африка. Растителното масло обаче е широко разпространено на всички континенти, въпреки че може да расте и да расте в дивата природа само в субтропични или тропични условия. Индия е първата страна в света, която използва рициново масло за промишлени цели: маслото от плодовете му е търсено по целия свят.

В Русия, рициновото масло се внася от Индия през 19 век.

рицин - лечебные свойства

Kleshchevinu се използва като слабително, както и с акушерска помощ. Той перфектно стимулира мускулите на матката, причинявайки раждащи болки. Добавя се в балсами от изгаряния, язви и рани.

В допълнение към медицинското, рициново масло има и други забележителни свойства: неговото масло не замръзва и не изсъхва. Затова се използва за смазване дори в авиацията.

рицин - лекарственные формы

От семената на рициново масло извличат класическо слабително - рициново масло. За промишлени цели, рициново масло се отглежда в името на семената.

Растително масло, произведено за медицински цели, се получава в резултат на първото горещо пресоване. В производствения процес е необходимо да се унищожи рицин - химически нестабилна, но много отровна субстанция, която е съставка на рициново масло. За да направите това, готовото масло се подлага на хидролиза - обработка с гореща пара.

Кейкът, който се получава след изстискване на рициново масло, е добър азотен тор. И може да се използва при производството на лепило.

рицин - рецепты

Рициново масло или рициново масло - навик от детството и широко използвано средство за запек. За да се преодолее това заболяване ще помогне 1-2 чаени лъжици рициново масло, взети едновременно.

Смята се, че триене на брадавици или пигментни петна от рициново масло за десет минути всяка сутрин и вечер, можете да се разделите с тези неприятни явления.

Рициново масло, прилагано за рязане и одраскване, насърчава бързото им излекуване. При редовно смазване рициново масло ще помогне да се лекува дори хемороиди.

Студената и кашлицата ще се оттеглят, ако се нагорещят с рициново масло, разтрийте купчинките за една нощ и добре увийте. Не само студено, но бронхитът може да бъде излекуван, ако разтривате гърдите си през нощта със смес от 2 супени лъжици рициново масло и супена лъжица терпентин.

Кастор ще помогне да омекоти краката и да се отървете от бръчките. Достатъчно е да го сложите навън през нощта, без да забравяте да слагате топли чорапи. След три седмици стъпалата на краката отново ще станат меки.

Ако капнете една капка рициново масло в очите, преди да си легнете, умората ще мине и очите ще спрат да се изчервят. Потопете рициново масло в очите и като ефективно средство за защита на ечемика.

За да направите косата мека и блестяща, ще помогнете за една супена лъжица рициново масло, смесено с половин чаша топъл кефир. Сместа трябва да се нанесе върху косата, да се увие главата за час и половина. След това внимателно измийте косата и главата си.

рицин - противопоказания

Съставът на семена от рициново масло е рицин. Това вещество съдържа цианид и е смъртоносно отровно. От него се отървава от хидролиза при производството на безвреден рициново масло. В случай на случайно навлизане на семена в тялото, е необходимо спешно да се предизвика повръщане, да се изплакне стомаха и незабавно да се поиска линейка.

При отравяне с алкохол, бензол и други вещества, разтворими в мазнини, рициново масло не може да се използва.

Използвайте рициново масло като слабително за дълго време не трябва да бъде. Това може да увреди чревната лигавица.

Рициново масло може да предизвика алергична реакция.

Коментари

Марина Баркова 18.11.2016 г. Тази година видях за първи път боб в Крим. семена са много декоративни, много необичайни, аз ги украсих с бутилка. Надежда 04.22.2016 И аз бях изненадан, че не заради това растение рициново масло е направено (въпреки че не знаех за него), но че цвета на стъблото на рициново масло може да бъде розов, бургунд и лилаво! Това е, което изглежда една гора, с такова растение! Необичайно това не е достатъчно. Nastasia 22.04.2016 Знаех, че това растение е отровно. Не съвсем, но можете да умрете от семена. Обикновено забелязах, че в топлите страни има порядък от повече отровни растения, отколкото имаме. Интересно е, отколкото е причинено. И рициново масло, което отдавна знам, както и всички - рициново масло. Галина 04.22.2016 Какво е това интересно растение? И навсякъде се използва. И се чудя дали плодовете са годни за консумация? Не се изненадвайте, че - да. И колко бързо бобчетата управляват брадавици само за един ден. След това, както обикновено, този процес отнема най-малко три дни. Марина 04/22/2016 Да! И в авиацията те използват и лепило от нея, а хората все още се лекуват ... Растение - поне поне къде! И, разбира се, не знаех откъде идва това колело))) Приятно е да попълвате вашия информационен багаж. Благодаря ви))
Share:
Comments