Касактик - лечебни свойства и приложение в медицината

Касатик - общее описание

Kasatik (ирис) е тревисто растение, което може да достигне височина един метър. Характерните особености на допирателната са нейните листа на листа и многоцветните (бели, жълти, лилави, лилави) цветя, чийто нюанс зависи от разнообразието на допирателната. Периодът на цъфтеж е от май до юни. В аптечната мрежа се реализира коренището на ириса, наречено "корен на филиала".

Касактик - видове и места на растеж

В природата има повече от 250 растителни вида, в много части на света можете да намерите допирателна, само в Русия има около 80 сортове ирис. Kisatik управлява влажни зони, брегове на реки и езера, но може да се намери и в други райони, например горски паркове, степни лъчи или горски ръбове. През последните години хората често култивират растение, за да украсяват с помощта на паркове, градини и градини.

Касактик - лечебни свойства

Ирисът често се използва като лекарство, лекарите от народния народ са убедени, че с помощта на това растение можете да преодолявате такива заболявания, като болки в гърлото, кашлица, бронхит, подобряване на имунитета, отстраняване на колики в стомаха, мигрена, отоци и заболявания на стомашно-чревния тракт. Kasatik може да спре развитието на туберкулозата, да се използва като диуретик и слабително.

Етеричните масла, съдържащи се в ириса, позволяват на растението да се използва за постигане на духовна хармония и възстановяване на психиката след тежък умствен и морален стрес.

Касактик - лекарствени форми

В народната медицина често се използва коренът на растението ("фило корен"), но има случаи, когато суровините за даден лекарствен продукт са направени от надземни леторасти.

Подготовката на корена на танг се прави през есента или началото на пролетта, идеалният месец е септември. Използва се растение, подходящо за лекарство, чиято възраст е поне 2-3 години и не е по-стара от 4 години.

Процесът на събиране на реколтата се осъществява в следната последователност: - коренът се изкопава и се измива във вода; - горните части на корена се отрязват; - коренът се измива отново; - прекалено дебелите корени се нарязват на 2-3 части; - суровината за лекарството се отцежда под навес на чист въздух; стая с добра вентилация.

Заводът може да се съхранява в продължение на 3 години, след което е необходимо да се отървете от него и да подготвите нови суровини.

Касактик - рецепти

Kasatik за медицински цели народни лечители използват доста често, от завод подготвят инфузии, отвари, чайове, прах прах за прах и кремове.

Инфузия от танг: 50 грама нарязан корен на тангента, напълнете 1/2 литър водка, настоявайте за две седмици, вземете 20 капки 3 пъти на ден, предварително разтворени в 1/4 чаша вода.

Отвара от допирателна с агнин, кашлица, студ, полипи в стомаха: 1 чаена лъжичка прах на ирис, изсипете 300 грама гореща вода, покрийте, гответе за 5-7 минути, задръжте на топло място за няколко часа, след това се напрягайте с марля. Вземете лекарството в 1/2 чаша със силна кашлица, силно дишане, тежка коремна болка. При наличие на полипи в стомаха, бульонът от корена на козата трябва да се приема редовно.

Прах от корена на кактуса Нанесете с обрив на кожата на пелена и улцерации.

Касатик - противопоказания

В медицинската литература няма информация, че допирателната може да е вредна за човешкото здраве. Вярно е, че логично може да се стигне до извода, че хората с висока кръвосъсирвателност на кръвта не трябва да се използват, тъй като някои компоненти допринасят за удебелението на кръвта.

Коментари

Саша 04/22/2016 Просто чудесна информация. Като цяло, това растение е много често, расте почти навсякъде. И ако наистина помага толкова добре от изброените заболявания - трябва да се възползвате от това. Подгответе всичко безплатно. ейл 04/22/2016 Чудесна статия! Много благодаря за такава интересна и пълна информация. Аз лично ще много полезни някои рецепти от това красиво растение. И също така, че няма противопоказания, можете да използвате без риск. Лариса 04/22/2016 Много се интересувах от информацията, че с помощта на докосването можете да подобрите здравето си, да вдигнете духа си и т.н. Определено ще го пробвам! В края на краищата това растение е много достъпно, расте на всяка крачка и грехът не се възползва. Лена 04/22/2016 Красиво растение. Много ми харесва. Но, че цветята на ириса са жълти, не знаех. Видях само бели и лилави. Би било интересно да погледнем жълтите. И дори за лечебните свойства на ириса, аз дори не знаех. Дария 04/22/2016 О! Бях толкова развълнуван от тази статия! Факт е, че обожавам тези прекрасни цветя, така че ненатрапчиво украсявайки нашите пътища. Ако не беше за ириса, много от нашите пейзажи биха били доста скучни. Касактик - чарът!))
Share:
Comments