Как да се отървем от безпокойството: лекари, психолози и

Често това се случва: през нощта, всички неща са свършили, в човека, на когото нещо не позволява да заспиш.

Също така, съдовете се мият, децата се хранят, ризите се изглаждат - като цяло съвестта е чиста.

И нещо друго яде човек - някакво несъзнателно безпокойство, предчувствие, утайка или две в едно.

И сутринта на такъв човек, който в деня преди, със скръб по половината, заспал, ще започне със същата вечер, завършила: с непонятно безпокойство. И те нямат нито край, нито край.

Една позната история?

Как да се отървете от безпокойство: причини

Вицовете са вицове, но освен обяснението "Аз съм такъв тревожен хипохондрик човек" и "Сега имам черна ивица в живота си", причините за безпокойството могат да бъдат по-малко безобидни от обикновените извинения и ежедневните интерпретации.

От гледна точка на психологията, безпокойството ви може да се обясни с:

• подчертава (да речем, тревожната невроза може да се формира поради страх от промяна на работните места, жилище, партньор, несигурност, опасност);

• дълбоки емоционални емоции от различен произход, включително сексуални, активирани под влиянието на определени фактори.

От гледна точка на физиологията, безпокойството ви може да се обясни с:

• смущение в ендокринната система и съответно, хормонален неуспех в надбъбречните жлези и в определени области на мозъка, чиито продукти - хормони - са отговорни за страха и безпокойството;

• Прекомерна физическа активност;

• Силно изтичащи заболявания.

Как да се отървем от безпокойството: съвет от лекар

Ако смятате, че тревожното ви състояние не се поддава на вашите собствени трикове и самочувствие, тогава посещението на лекар е неизбежно.

Диагностициране на това състояние може да има само един специалист - психиатър. Често думата "психиатър" прави средния човек да чувства, че ще бъде "ухапан" в Кашченко и няма да има обратна стъпка. Но дяволът не е толкова ужасен, колкото последиците от пренебрегвани тревожни състояния. Опитайте се да изпробвате себе си, преди да се обърнете към професионалист.

Проверете и запомнете:

• Как "устойчиви" са вашите симптоми: повишена тревожност, страх, смущения и т.н .;

• Колко дълго симптомите продължават: ако няколко седмици и повече е най-добре да се "предадете" на лекаря

• Не се появяват симптоми "от самото начало": нищо не застрашава живота и здравето ви, роднините ви са наред, няма война до него;

• Случайно сте придружени от атаки на стенокардия (могат лесно да бъдат объркани с атака на паника);

• Колко дълго сте прегледани от лекар?

• При какви условия е тревога, какво я провокира, какви храни или напитки ядете?

Диагностика на тревожните разстройства - обикновено задачата не е много трудна. Опитен психиатър лесно ще определи своето присъствие, вид и ще предпише правилното лечение.

Как да се отървете от тревожност: Професионално разстройство Лечение

Тревожността се третира както с рационално убеждение, така и с лекарства, а понякога и с комбинация от първа и втора.

Психотерапията помага да се разберат причините и се научава да се справя постепенно с тях. В курса има всички средства: релаксация, биологична обратна връзка, медитация.

Психотерапия състоянията на безпокойство могат да разкрият истинската причина за развитието на разстройството. Специалните техники, разработени от психиатрите, намаляват чувствителността към фактори, предизвикващи влошаване на безпокойството, а ефективността на лечението директно зависи от желанието на пациента да поправи ситуацията.

Лечение на наркотици включва разнообразни лекарства, включително широко рекламирани по телевизията. В този случай телевизионната реклама може да навреди на пациента с реален проблем, а не с голям проблем. Лекарствата, които помагат на човек да се отърве от екстремни раздразнения, мускулно напрежение или неспособност да заспи, могат да бъдат безопасни и ефективни, ако бъдат предписани от квалифициран лекар. Същите средства само ще задълбочат проблема, ако ги приеме, следвайки съветите на съседите, минувачите и телевизионните "лечители".

Редица лекарства, които няма да видите в рекламата и те не просто ще я продадат в аптека, може да се превърнат в дълбоко болен човек със самолечение: поне в зависимост от таблетките. Поради това, антидепресанти, транквиланти и адреноблогенни средства, които са предназначени да спасят съня, душата и спокойния ви живот, вие също трябва да напишете лекар, а не съсед от втория етаж или колега от другата служба.

Как да се отървем от безпокойството: съвет от психолози и други опитни умни хора

На темата за премахване на безпокойството, ако не са написани хиляди, то със сигурност - стотици книги. Това е работата на опитни психолози и хора, които са преминали през различни етапи на такива заболявания и са научили полезен опит.

• Книга Андрю Page "Тревожност и страх ... как да се преодолее" учи "аланисти" и "тревожи", за да се справят самостоятелно с обсесивно безпокойство. Тук читателят намира ясна и последователна инструкция за спазване на метода за забавено дишане, който вече е помогнал на много хора да се справят с безредието без лекарства и лекари.

• През целия си живот изучава психологията на игрите Стюарт Браун, Сигурен съм, че само играта ще спаси силния си сън и настроението на положителния ден. Той вярва, че дори физическите упражнения трябва да са за човек, който не работи, а играе, съветва да играе с приятели по-често, да се измъкне от интернет, да изключи компютъра и телефона.

• Канадски писател Роберт Сойер вярва, че новините са един от основните източници на безпокойство. Новини, реалност, филми на ужасите отлагат в нашето подсъзнание информация "семена", която по-късно дава безпрецедентна и опасна зеле. И нашата, руската литература в личността на великия професор Преображенски в "Сърцето на кучето" изказва мнението на писателя Михаил Булгаков: "Не четете съветските вестници преди обяд".

Психолозите съветват:

• Прекарайте повече време в съня си.

• Извадете телефона от леглото за през нощта, за да избегнете изкушението да проверите пощата преди лягане.

• Вентилирайте стаята: въздухът в стаята трябва да е свеж и най-добрата температура е 20 градуса.

• Завеси завеси, носете маска за сън - осигурете тъмнина, която ще ви помогне да заспите.

• Ограничавайте се с алкохол, никотин и други вещества, засягащи нервната система.

Как да се отървем от безпокойството: нетрадиционни методи и средства

Опитали ли сте някога да станете психолог за себе си?

Понякога обезпокоителната утайка остава след последните неприятни събития, завършили безопасно. Играйте в проектора: превъртете се днес като филм.

Това се случва така: неприятната новина, получена на сутринта, ви притеснява цял ден. Вечерта открихте, че всичко е решено във ваша полза, главата се успокоява, а нервите, напрегнати за един ден, продължават да поддържат тревожно "бучка" в гърлото и в гърдите. И нямате очевидни причини за преживяване.

След като филмът се върне обратно до сутринта, помнете целия ден всяка минута и обърнете специално внимание на момента, в който въпросът се реши положително. Може би тази техника ще ви спести от много часове безсъзнание безсъние.

Как да се отървем от безпокойството: не отнемане на смисъл, но понякога противоречиви съвети, които можете да чуете от съседи, колеги, познати

• Престанете да мислите прекалено много и да планирате. Представете си, че всичко, от което сте се страхували, вече се е случило дълго време.

• Починете се, поемете дълбоко въздух и си представете, че всичко около вас е за ваше собствено благо.

• Направете нещо домакинство: почистване, миене на съдове, шиене, плетене. Купете съсед на стари продукти.

• Отнеме месото за месец или две. Много вегетарианци са много спокойни.

• Прочетете "Как да спрете да се притеснявате и да започнете да живеете". Дейл Карнеги

• Направете повече физическа активност, разходка.

• Опитайте се да пиете зелен чай или мат - много помощ.

• Проверявайте сърцето, кръвоносните съдове и щитовидната жлеза.

• «Пропейте» курс «Афобазола».

• Не пийте Afobazol - това помага за известно време.

• Посетете сайта за запознанства, за да намерите нов партньор.

• Отидете в салона.

• Страданието за дадена жена е естествено.

Как да се отървете от тревожност и вече не се притеснявайте

Психолозите съветват:

1. "Говорете" проблема силно или "за себе си".

Този метод се нарича утвърждаване. Същността на това се състои в кратко утвърждаване на живота, без да се включват частиците "не". Утвърждаването насочва мислите в положителна посока и се успокоява добре. Психолозите препоръчват повтарянето на всяко потвърждение в продължение на три седмици, така че изявлението ще стане вашият полезен навик.

2. Дихателни практики и отпускане на мускулите.

По време на атака на тревожност, човек диша често и повърхностно. Дишайте бавно и дълбоко, така че да се отпуснете по-бързо и да намерите спокойствие. Извършете следното упражнение: бавно вдишване, задържане на дъха, броене до десет и дълъг, два пъти по-дълго, отколкото вдишване, издишване. Масаж уморен след един ден от мускулите ще засили ефекта.

3. Разсейвайте се, за да изчистите алармата.

Съсредоточете се върху нещо положително, прочетете добра литература ("Anna Karenina" или всяка книга на Едгар Пое няма да работи) или гледате развлекателна програма. Ако комбинирате тази техника с утвърждаване и дишане, ефектът няма да отнеме много време.

4. Отпуснете се!

Винаги бягаме някъде, "пускаме" нашето здраве, хранене и психическо състояние. Валидност води до стрес и напрежение, които без качествен сън и почивка се превръщат в господари на ситуацията, растящи в тревожни разстройства.

Влезте за спорт, отидете на театър или кино, ходете по-често, преди да си легнете.

Безпокойството ще се оттегли, ако искате да се отървете от него. Бъдете здрави и не се притеснявайте!

Share:
Comments