Как да се научите бързо и весело да се събудите

Не всеки човек е в състояние да се събуди с лекота сутрин. Много хора едва отварят очи, опитват се да спят за минута, в крайна сметка или се събуждат или се изправя в лошо настроение. И двете са еднакво вредни както за кариерата, така и за емоционалния контрол. Особено трудно е да се събудите след уикенд или почивка. Всъщност не е толкова трудно да се събудиш лесно. Но как може човек да научи, че сутринът наистина е добър?

Бързо ставате от леглото не може, може да навреди на тялото. Много по-приятно е да се простираме няколко пъти и да направим няколко дълбоки въздишки, благодарение на които ще има насищане на мозъка с кислород и ще се адаптира към умствена дейност.

В краищата на ушите има много важни точки, масажиращи, които можете да събудите вътрешните органи и да ги настроите да работят.

Не поставяйте будилника силно, макар и модерно, мелодия. Този следобед може да звучи, без да ви наранява слуха. За събуждане, тя не се вписва, просто добавете още повече раздразнение. По-добре е да вземете тиха, спокойна мелодия, която ви позволява леко да се събудите от сън. Друг важен съвет: будилникът трябва да бъде поставен далеч от леглото. Първо, това ще ви спести от вредното излъчване и второ, няма да ви позволи да достигнете и изключите мелодията, като продължавате да гледате мечтите.

В кое време да си лягате в навечерието на всичко зависи от сутрешното събуждане. Трябва да знаете, че най-добрият сън е до 12 часа сутринта. Ето защо трябва да се опитате да си легнете, за да можете да си почивате преди полунощ. Разбира се, броят на "сънливите" часове също е важен. Препоръчително е да спите за около 8 часа. В по-кратко време мозъкът и човешкото тяло като цяло просто няма да имат време да се възстановят напълно. А на сутринта, когато трябва да се събудите, отчаяно ще се нуждаете от повече сън.

Важна роля за удобно и лесно пробуждане играят стайната температура. Ако е твърде студено, просто няма да искате да излезете от топло одеяло. И тъй като все още е необходимо, настроението незабавно се влошава. Следователно, трябва да получите термометър за стаята и да се опитате да запазите температурата, благоприятна за пробуждане.

Полезно е да се изпълнява неусложнен комплекс от сутрешни упражнения. Само 5-10 минути дневно ще ви помогне да напълнете тялото си със сила и презареждане на жизненост за целия ден.

След едно такова събуждане можете да забележите, че стана много по-лесно да се изправите.

Share:
Comments