Про кока-колу и квас

Содата съдържа въглероден диоксид, който стимулира производството на стомашен сок, така че с гастрит и язва не можете да пиете сода.

Опасни могат да бъдат бутилки, в които се изсипват тези напитки. Най-често те са изработени от поливинилхлорид (етикетиране на бутилки от PVC или PVC), които в крайна сметка започват да отделят канцероген във водата. И практически всички пластмасови съдове съдържат бисфенол А и флута, които увеличават риска от рак на гърдата и оказват негативно влияние върху репродуктивната система. Ако наистина сте решили да изпиете това парченце, потърсете стъклените бутилки.

Кока-кола

В допълнение към въглеродния диоксид в колелото е пълен със захар - шест супени лъжици на стъкло. Захарта потушава апетита ви, отлагате вечерята си и го ядете вечер. От кола-светлина не се мазнини, но това е по-вредно за здравето. Вместо захар се прибавя аспартам (в големи дози предизвиква главоболие и алергия, не се препоръчва при деца и юноши) и ацесулфам калий (влошава сърцето, има вълнуващ ефект, не се препоръчва при бременни и кърмещи жени)

Квас

Този квас, получен в резултат на ферментация, съдържа витамини от група В и млечнокисели бактерии, нормализира работата на червата, има малко захар и въглероден диоксид. Този квас се продава в бутилки и се съхранява само няколко дни. Всички останали - квас напитки с различна степен на естественост. И ако те съдържат аромати или подсладители, тогава, под прикритието на квас, ви се предлага сода.

Една наистина полезна напитка е домашно приготвена лимонада, смес от минерална вода и натурален лимонов сок в съотношение 10: 1. Можете да добавите чаша мента листа и някои прясно изцеден джинджифил сок. Това е полезна, напълно натурална напитка. Той потиска жаждата добре и потиска прекомерното изпотяване. Истинска лимонада можете да пиете най-малко 2,5 литра на ден - благодарение на съдържащия се в него витамин С, тази напитка успокоява и дори облекчава главоболието. Можете да добавите малко захар в него, или по-добре - мед, това ще обогати напитката с витамини и микроелементи.

Share:
Comments