Извършването на ямр с главоболие може да стане само с

Наскоро стана буквално модерно да се направи ЯМР на мозъка. Хората прибягват до тази сложна, несигурна и скъпа процедура, често само защото имат главоболие. Лекарите казват, че понякога с такива оплаквания мозъчното сканиране е оправдано: откритията се откриват във времето, което трябва спешно да се лекува. Без същата лесна достъпност на тази процедура хората стават твърде подозрителни.

Дали да се определи MRI или не често зависи от специалистите на това или това лекарство. Ако лекарите искат да спечелят допълнителни пари, то дори изпращат на пациентите минимални показания за сканиране. Обаче значителен брой лекари вярват, че е необходимо да се извърши магнитно резонансно наблюдение само по посока на лекар.

С чести главоболия първо трябва да се свържете с невролог, който, след като е събрал анамнеза, решава да направи MRI или достатъчно, за да извърши ултразвук на съдовете на мозъка.

Често хората мислят, че тъй като сканирането е усъвършенстван метод на изследване, то е много по-добре от други. Въпреки това, лекарите казват, че в допълнение към ЯМР трябва да се вземат и рентгенови лъчи, и CT. В случай че пациентът все пак настоява за извършване на мозъчно сканиране, компетентният професионалист трябва да е в състояние да дешифрира резултата, който ще бъде в състояние да обясни значението на резултатите от изследването подробно и разбираемо.

Share:
Comments