Грушанка - лечебни свойства и приложение в медицината

Грушанка - общо описание

Грушанка - многогодишна трева с разклонена дълга коренища. Има тюл, изправен стълб с височина до 30 см и леко гланцирани, кожени, кръгли или овални листа. Цветя от розов или бял цвят леко миришат на момина сълза и се събират в съцветия. Плодът на зимата е сферична, сплескана капсула; цъфтежът е от май до юли.

Грушанка - видове и места на растеж

На територията на ОНД зимният зеленчук се среща в европейската част, в Централна Азия, Сибир и Кавказ. Той се разраства на дъбови, бор-брези, борови, габър-дъбови, смърчови и смърчови дървесни, кисели, боровинки, мъхести и други видове, които имат различен механичен състав (пясък, пясък и др. по-рядко сред храсти. Съпътстващи растения са ларвите на космат, боровинка, боровинка, мини-mullet, вишна и др.

Тя се среща в смесени, иглолистни, понякога широколистни гори, в пояс с планинска гора и в плоските райони на тайгата.

В Русия нейните четири вида са широко разпространени: малки, средни, зелени и кръгли листа.

Грушанка - лечебни свойства

Грушанку се използва за възпаление както на пикочния мехур, така и на уретерите с гнойни изливи, хронично бъбречно заболяване, оток и възпаление на простатата. Той се използва широко в гинекологията с хроничен адтектит, атония на матката и запушване на фалопиевите тръби. Също така се проявява с херния, гадене, като хемостатично и лечебно средство за лечение на рани, с повишена температура, ревматизъм, епилепсия, главоболие. Благоприятният ефект върху стомашно-чревния тракт (колит, гастрит, диария и ентерит) се използва при асцит, чернодробни заболявания, диабет и оток, дължащи се на чернодробни и сърдечни заболявания. Тибетската медицина използва Wintergreen като антипиретичен агент за туберкулоза на костите. Външно приложение - за измиване на ушите, очите или носната кухина.

Препарати от освежаващо дишане и с бактерицидно действие върху устната кухина. Те насърчават изцелението на лигавицата, укрепвайки венците. Прилага се със стоматит, периодонтална болест, възпаление на венците, кариес и др.

Grushanka - дозировъчни форми

За медицински цели, листата на зимата се събират по време на цъфтежа на растението. Те се поставят в слой от 3 см и се сушат във вентилирана зона. Трябва да се гарантира, че пряката слънчева светлина не достига до листата на зимата.

Grushanka - рецепти

Инфузия на зимата: 40 гр. сухи листа изсипете 300-400 ml вода (100 ° C), оставете да се впръска в продължение на половин час в затворен контейнер и след това да се отцеди. Обикновено приемане - 0,5 чаши на ден до 4 пъти половин час преди хранене или може да бъде един час след хранене. Подходящ е за измиване на отворени рани, изплакване на гърлото и устата.

Тинктура на wintergreen: Сложете 50 гр в тъмна бутилка. сухи листа и ги изсипете с водка (0,5 литра). Настоявайте за 20 дни, не забравяйте редовно да смесвате разклащането. Вземете чаена лъжичка преди следващото хранене (30 минути) или 1 час след хранене 3 пъти на ден. С безплодие - от 3 месеца до 6 месеца.

При заболявания, свързани с пикочо-половата система, можете да приготвите такава алкохолна тинктура на зимен зелен: почистете частта от растението да се смила, покрийте 40 гр. в съд от тъмно стъкло, налейте 250 ml водка и затворете плътно. Настоявайте в продължение на три седмици, не забравяйте да разклащате лекарството редовно. Вземете тинктура от 0,5 чай. преди хранене три пъти на ден, измиване с топла вода.

Грушанка — противопоказания

За приемането на лекарства, произведени от Wintergreen, няма противопоказания. Според някои съобщения може да понижи кръвното налягане. Той трябва да се използва с повишено внимание при хора, страдащи от разширени вени и тромбофлебит.

Коментари

Милан 04/04/2016 Изненадан от факта, че зимата е подходяща за стоматология. Вътре нямаше да имам шанс, но ще го използвам, за да изплакна устата си. Вера 19.04.2016 Цветята на растението в снимката са толкова нежни и красиви ... Ако болестта не е в остра фаза, тогава използвайте инфузии и лосиони от зимен зелено е напълно възможно. Олга Ивановна 04/19/2016 Ще разгледате докладите за фалшифицирани лекарства и ще искате да преминете към фолк медицина. След като тревата и корените ще бъдат по-спокойни! Лера 19.04.2016 Видях в аптеката лекарства, съдържащи перашан. Оказва се, че неговият терапевтичен спектър е толкова широк. Можете да го използвате вътре и навън :))) Кристи 04.04.2016 Открих невероятно растение. Честно казано никога преди не съм чувал за него. Благодаря ви за скъпия портал "Мнението на жените" за просветление !!!
Share:
Comments