Червена четка - лечебни свойства и приложение в медицината

Червена четка - Общо описание

Червена четка (друго наименование Rhodiola Rhodiola quadrifida) - нискокачествено двуцветно тревисто растение (до 15 см. височина) от семейството на дебели крака, има възглавница-подобна форма. Кореново стъбло, дебело, удължено, способно да извлича вода в голяма дълбочина. Многобройни вертикални гъстостени стъбла имат червеникав оттенък.

Листата е линейна, копиест, в съцветия на върха на стъблото е малък цветен щит. Цветята са малки, жълтеникави, червеникави на върха. Растението има кафяви семена с удължена форма. Младите пъпки са защитени от отпадъците от листата миналата година с малки земни частици, които образуват гниеща маса. Времето за цъфтеж на растението е началото и първата половина на лятото.

Червена четка - виды и места произрастания

Червена четка больше известна по своему второму имени и имеет несколько разновидностей названия - родиола четырехчленная, родиола четырехчастная, родиола четырехнадрезанная. Это эндемик Алтая, то есть растение, которое встречается только в горно-алтайской местности. Горный образ жизни придал красной щетке замечательные лекарственные свойства, которые используются в народной медицине.

Това растение се намира в регионалните Червените книги на Монголия, Якутия и Бурятия, е защитено в най-големите резерви на Сибир, като Витим и Байкал-Ленск. В алпийския пояс на Русия (в Алтай, в Сайанс, в Сикоте-Алин и в басейна на реките Учур, Май, Сулук) той се намира на скали, на каменисти алпийски ливади и в гъсталаци, заедно с кедров стланик. В Източните Саяни расте много изобилно, в редки групи.

Червена четка - лечебные свойства

Червена четка — это феноменальное растение, прежде всего помогающее при многих женских и мужских гинекологических и урологических заболеваниях, сексуальных нарушениях. Мужчинам оно помогает при ослаблении потенции, олигоспермии, мужском бесплодии и половой холодности. Женские заболевания, которые можно лечить при помощи родиолы - эндометриоз, киста яичника, миома, фибромиома, климакс, мастопатия, эрозия шейки матки, аменорея, аднексит. Родиола нормализует менструальный цикл и устраняет различные эндокринные заболевания.

Основата на положителния ефект на билката е гликозидният салидроад, който активира онкопротективните, противовъзпалителни, противоинфекциозни и адаптогенни свойства. В допълнение към гинекологичните заболявания, червената четка се използва за заболявания на бъбреците и щитовидната жлеза, надбъбречна дисфункция, цистит. Той може да се използва за епилепсия и левкемия, както и за анемия и сърдечни и съдови заболявания. Той е мощен агент против стареене.

Червена четка - лекарственные формы

За медицински цели се използва коренът на растението, от който се приготвят тинктури, бульони и разтвори за спринцовка.

Червена четка - рецепты

- Различни разстройства на микрофлората на вагината или възпалителни заболявания (уреаплазмоза, колип, вулвовагинит, кандидоза, градинарлеза) и ендометриоза се елиминират чрез душене с тинктура от червена четка, разредена в 50 ml вода в продължение на 7 дни след менструацията.

- лечение на възпаление, свързано с трихомониаза и хламидия: 1 чаша корен от червени косми, смесени с 1 чаша отвара от корен от дъб и дъб, сместа се изпарява наполовина, филтрира се и се смесва с бульон, разреден с чаша вода.

- Чай от това растение увеличава имунитета. Като част от колекцията можете да подготвите еликсир на младостта на акад. Барнаулов: равни части от растенията се приготвят в термос за 6-8 часа. Състав: червена четка, родоала роза, аралия, лимонена трева, заманиха, левка шафлоу.

Червена четка - противопоказания

Списъкът от противопоказания за употребата на растения, различни от индивидуалната непоносимост, включва колебания в кръвното налягане, умствено възбуждане, треска. Предозирането на лекарството се проявява в сънливост, инхибиране и летаргия. Това растение е естествен фитохормон, така че трябва да се използва с повишено внимание при лечението на други хормонални лекарства, включително лешници, хмел и детелина. Тези растения също принадлежат към мощните фитохормони, а боровата матка, напротив, се препоръчва да се приема с родилата. Не приемайте инфузии и бульони с червена четка по време на менструацията.

Коментари

Яна 26.04.2016 И ми се струва, че майка ми в градината расте радиално ... Много полезно растение, съдейки по описанието. Не само лекува всички гинекологични заболявания, но и имунитетът също така се укрепва добре. И това е точно това, от което имам нужда точно сега, пролетта в края на краищата ... Катя 04/26/2016 Благодарим ви за статията. Интересувах се от тази рецепта за еликсир на младостта на Барнаулов. Разбира се, в него всички растения са много зрелищни и ако се вземат заедно, резултатът трябва да бъде много положителен. Определено ще опитам. Уляна 04/26/2016 Чух много за радиото. Особено, че се използва като подмладяващ агент. Добавя се към различни маски и кремове. Но не знаех, че с помощта на това растение е възможно да се лекуват гинекологични проблеми. Нина 04/26/2016 Да, знам това растение, точно под името на радиото. Дори трябваше да го видя жив. Трябва да кажа, че това е радиото, което дължа си на възстановяването на женската част. Много високо ефективно терапевтично растение. И с хипотезата, болестта почти няма шанс. Татяна 04-26-2016 Благодарим ви за тази ценна информация! Сега знам точно каква трева имам за лечение. В края на краищата, билките третира едно нещо, а след това друго, и тук е специално насочено действие върху гинекологичните заболявания.
Share:
Comments