Булимия - причини, симптоми, диагноза, лечение

Булимия е хранително разстройство. Характеризира се с епизоди на голямо ядене. След това, за да контролирате собствената си тежест, се причинява повръщане или се извършва злоупотреба с лаксативи. Може да се твърди, че булимията е психично разстройство. Преяждането, както и по-нататъшното предизвикване на повръщане, впоследствие може да стане мания като пристрастяване към наркотиците.

Булимия - причины

По това време причините за булимия не са идентифицирани. Булимията започва с факта, че определен човек просто е недоволен от своето тяло. Той гледа на отражението си в огледалото и това, което вижда там, изобщо не му отговаря. В началото всичко води до използването на различни диети. Диетата не осигурява желания резултат, след което има директна булимия.

Най-съществената характеристика на булимията е психологическата особеност, която се свързва с повишена тревога за формата на тялото и теглото. Има някои доказателства, че булимията може да бъде свързана с наличието на невротрансмитери в мозъка.

Булимия - симптомы

Що се отнася до симптомите, пациентът може да има различни видове чревни нарушения, дължащи се на прекомерна консумация на лаксативи. Може да има и дисбаланс на електролитите, който в крайна сметка причинява мускулни потрепвания и конвулсии. Булимията може да означава изстъргани пръсти, които постоянно се поставят в гърлото, за да предизвикат повръщане. В някои случаи може да има вътрешно кървене, симптоми на нарушена бъбречна функция, дехидратация, както и нередовни менструални цикли при жените. Те включват симптоми, които произтичат от постоянното предизвикване на повръщане, например промени в кръвоносните съдове на очите или подуване на бузите, увреждане на емайла на зъбите и други.

Булимия - диагностика

Поверителността и отричането на булимията значително усложняват диагнозата. Често човек не търси медицинска помощ, докато не бъдат открити определени симптоми или не се открие сериозен психологически проблем, пряко свързан с болестта. За диагностицирането ще е необходимо симптомите да се определят възможно най-точно.

Булимия - лечение

Практиката доказва, че независимите опити за излекуване на това заболяване няма да дадат резултат. В края на краищата, рано или късно отново идва моментът, в който човек не се отдръпва и хвърля храна. Независимо колко трудно се е опитвал, напредъкът би бил труден за постигане.

Благодарение на психолог или близки, потискането на булимията ще стане много по-лесно. Основното условие е фактът, че пациентът не трябва да преяжда и да не гладува, храната винаги трябва да бъде балансирана.

Разбира се, най-добре е да потърсите помощ от лекар, който може да попита за съществуващите навици за хранене, както и физическите упражнения на пациента. В края на краищата често такива пациенти ходят на спорт и се придържат към определени диети, без да губят тегло.

Чрез идентифициране на различните симптоми на булимия, лекарят трябва да реши колко е необходимо в тази ситуация хоспитализация. В повечето случаи това няма да е необходимо. Всеки отделен пациент ще бъде препоръчан на диета терапия, както и съвети за промяна на техния начин на живот. В редки случаи може да се използва от лекари или хипноза научи пациенти самохипноза, което ще помогне за допълнителен контрол на желанието да преяждаха храна. Желателно е всички членове на семейството на пациента да се допитат до лекаря. Те трябва да се научат да контролират ситуацията добре и да наблюдават поведението на пациента.

Коментари

Алена 10/27/2016 Живях в този ад 8 години. Булимия ужасна психологическа зависимост. Те ми помогнаха да се справя. Не съм болен от три години, не се измъчвам, не гладувам и не износвам физическо натоварване, щастлив съм със себе си, моята фигура (за булимиката това е най-важното) и не знам какви са нарушенията в тялото. Живот без булимия е възможен! Красотата и здравето могат да бъдат върнати, най-важното трябва да е желание. Катерина 27/04/2016 Няколко години пострадаха тази byakoy (True пръсти в устата му да не ходи и лаксативни средства и глад след obzhiraniya сцена на това, което е довело до Да на факта, че сега съм в моя 27 -.? Страдат от постоянни пропуски в стомашно-чревния тракт, сам си е спечелил гастрит , хронична holistitsit, на фона на глад, разработени удара, започнали чести главоболия и засилени вегетативна дистония Освен това е имало ужасна нервност и някои странни страхове, за да хвърлят всичко в ада, подкрепени труден - .. е бил отведен в болницата (макар и не в психиатрична болница , но в Чи . Rurgiyu) Сега тук две година vkedu здравословен начин на живот, и загубиха здраве не се върне като в рекламата :. "Всичко боли, Ницше не помогне" Момиче, се учат от грешките на другите, не се съсипе здравето и живота.! Katka 27/04/2016 Няколко години пострадаха тази byakoy (True пръсти в устата му да не ходи и лаксативни средства и глад след obzhiraniya сцена на това, което е довело до Да на факта, че сега съм в моя 27 -.? Страдат от постоянни пропуски в стомашно-чревния тракт, сам си е спечелил гастрит , хронична holistitsit, на фона на глад, разработени удара, започнали чести главоболия и засилени вегетативна дистония Освен това е имало ужасна нервност и някои странни страхове, за да хвърлят всичко в ада, подкрепени труден - .. е бил отведен в болницата (макар и не в психиатрична болница , но в Чи . Rurgiyu) Сега тук две година vkedu здравословен начин на живот, и загубиха здраве не се върне като в рекламата :. "Всичко боли, Ницше не помогне" Момиче, се учат от грешките на другите, не се съсипе здравето и живота.!
Share:
Comments