Плаващ за отслабване

Преди няколко години в Русия имаше нова процедура за уелнес. Ами като новопостъпили: в САЩ и Европа, това е известно от 70-те години. Тя се нарича "floatation".

Какво е floatation?

Същността е проста: отидете в специална затворена камера, напълнена с наситен разтвор на сол. Солта ви изтласква от водата, така че просто плувате на повърхността, като в Мъртво море.

Баня плаващ

Плаващ много добре релаксира цялото тяло, облекчава стреса, това е неговата основна цел. Но също така помага да отслабнете.

Каква е тайната на отслабването?

Става въпрос за солта, която се използва в процедурата. Това не е проста, а не готварска, а не морска, а английският - наричан още "Епсомиан" - от името на град Епсом в Англия, където е бил открит и започнал да се използва. Много английска сол е известна като "магнезий".

Вид на ванну

Ефектът от загубата на тегло се постига благодарение на факта, че английската сол взаимодейства с кожните клетки, извлича шлаки и продукти от разлагането от тях. Как се случва това? Основният елемент на всяка от нашите храни е въглеродът, така че в отпадъците, които се съхраняват в организма след обработката на храната, много въглерод. Магнезият, който е част от английската сол, абсорбира въглерод и лесно се елиминира от тялото заедно с течността.

При едночасова сесия на флотация можете наистина да загубите до килограм наднормено тегло или няколко сантиметра обем.

Чудо?

За съжаление, чудеса не се случват и всяка загуба на тегло се дължи на отделянето на течност от тялото. След няколко дни тя ще се върне. Но флотацията е чудесен начин бързо да се оформите преди тържествено събитие (сватба, парти), на което трябва да изглеждате 100%.

Флотацията е подходяща само за временно отслабване и премахване на отока? Тук за нас на помощ има и друга характеристика на процедурата, която позволява да се отървете от наднорменото тегло завинаги.

Факт е, че процедурата се извършва в пълна тъмнина и тишина (не се паникьосвайте - има добра вентилация вътре в камерата, но е невъзможно да се удави или задуши в нея, дълбочината на разтвора е само около 25 см).

При тези условия тялото е лишено от външно въздействие: няма светлина, няма звук, няма температурна разлика - водата се нагрява точно до нивото на телесната температура.

С такава релаксираща изолация се засилва освобождаването на ендорфини или "хормони на радост". Започвате да се чувствате по-щастливи и ако отидете на флотация повече или по-малко редовно, поне 1-2 пъти седмично, това състояние е фиксирано. Ставате по-мирни и това е много важно, в случай че имате склонност да конфискувате сладкиши.

Редовните процедури ще дадат и козметичен ефект. Разтворен във вода, английската сол стимулира кръвообращението и изглажда кожата, както и познатите на много от баните на Zalman.

Противопоказания

Магнезият е много деликатен за тялото, магнезият е едно от малкото лекарства, които се предписват дори на бременни жени. Въпреки това флотацията има противопоказания.

Процедурата разширява кръвоносните съдове, така че не може да се използва за сериозни сърдечни заболявания (ангина пекторис, скорошен сърдечен удар). С инфекциозни заболявания (грип, хепатит) също се въздържат от посещение на поплавъчната камера. Плаващ е противопоказан при кървене по време на бременност или ако тялото има отворени рани (малки драскотини и разфасовки не се броят - преди сесията ще бъде в състояние да се отнасяме към тях с вазелин и солта няма да бъде "променени"). Не можете да плувате, ако имате астма или емфизем на белите дробове. При заболявания на ухото (отит, разкъсване на тимпаничната мембрана) изчакайте с флотация до възстановяване.

Накрая, не влизайте в поплавъчната камера с епилепсия или сериозни психически разстройства. И, разбира се, състоянието на алкохолна или наркотична интоксикация не е най-доброто време за флотация.

цена от

Средната цена на едночасова флотационна сесия е около 2000 рубли. Това е много по-евтино от другите процедури, освен това с множество посещения, като правило можете да си купите абонаменти, които ще намалят разходите за процедурата. Сега има плаващи камери във всички големи градове.

В Москва може да се извършва флотация в наскоро отворения плаващ център "Свободно плаване" (академик Янгел Стрел, 3, козметичен салон "Fleur"). Приятни новини - през първия месец работа (до края на юни) центърът осигурява 50% отстъпка за всички сесии (включително за сезонни билети), така че еднократната сесия ще струва едва 1000 рубли.

В допълнение към подпомагането при намаляване на теглото, флотацията има и много други полезни свойства - например солта има терапевтичен ефект. Плаващият подобрява съня, увеличава яснотата на ума и съзнанието, облекчава хроничната болка. Но това е съвсем различна история.

Share:
Comments