Болката изчезва след масаж на зоната на врата. масажът на

Възрастта на хората, страдащи от болки, обезсилващи болки в главата, шията и раменете, е значително по-млада, поради заседналия начин на живот не само на по-старото поколение, но и на учениците.

Сколиозата, остеохондрозата, миозитът, хипертонията са лишени от пълен живот, докато интензивността на симптомите се увеличава, ако не правите два пъти в годината масаж на шията.

Къде са източниците на болестта на века

Преди повече от 100 години лекарите откриват връзка между болката в главата и шията с възпалителни процеси в гръбначния стълб и наричат ​​това заболяване "остеохондроза". С тази диагноза, комплексни лезии се появяват като прешлени, дискове и нерви, съдове, вени, преминаващи в областта на възпалението.

По своята същност прешлените в цервикалния район са подвижни и за здравословното им функциониране е необходим добър метаболизъм. Наранявания на шията, инфекции и неправилна поза досега са засегнали шийните прешлени, но това не е масов феномен.

Дегенерирането на гръбначния стълб стимулира заседналата работа и с навлизането на компютрите в живота ни, остеохондрозата се превърна в "чума" на XXI век.

Какви са проблемите с масажа на гръбначния стълб?

В областта на шията са разположени мускулите, които са отговорни за състоянието на раменете, вените, сухожилията, главата. Всяко увреждане или възпаление на един от тези компоненти може да причини:

• постоянно зачервяване на кожата;

• Загуба на чувствителност в ръцете;

• болка в сърцето;

• подуване;

• главоболие;

• силен скок на натиска;

• шума в голове;

• внезапно повръщане и замаяност.

Масажът на зоната на врата - яката често е единственият "спасителен пояс" в конкретна ситуация с допълнителни лекарства, използвани за остра болка.

С интензивното развитие на гръбначния стълб, болката се намалява чрез облекчаване на напрежението от мускулите и освобождаване на междупрешленните дискове, подобрявайки циркулацията, подобрявайки лимфния поток.

Основни правила за масаж на зоната на шийката на цервикса

Извършването на всякакви манипулации у дома предполага създаване на усещане за комфорт при пациента. Когато масажирате шийката на гръбначния стълб забранени методи, които причиняват болка.

Всички движения трябва да бъдат приятни, меки, те се извършват по време на движението на лимфата, без да се засягат лимфните възли. Първоначално всички трикове се извършват върху зоната на яката и раменете, след което преминаваме към директен масаж на врата.

Да се ​​запознаем с основните методи за масаж

1. Масажът на зоната на цервикалната яка започва и завършва потупване с отворени длани или с улънния ръб на двете ръце. В същото време нервно-мускулната апаратура се усилва и се подобрява лимфната обмяна.

Контейнерът може да се извърши както праволинейно, така и кръгообразно и спирално. Първоначално започнете да приемате внимателно, след това подсилете действието.

Добър резултат е приготвянето на тялото за месене и придаването на щипка. Между палеца и показалеца на двете ръце хванете мускула, удряйте го. Всяко упражнение се извършва 15-20 пъти.

2 Растирание подпомага по-доброто кръвоснабдяване на всяка клетка, повишава се телесната температура на мястото на масажа, подобрява се трофичната тъкан, кожата става гъвкава за по-нататъшно разработване.

Третирането се извършва по същия начин, както при потупване, но с голямо усилие.

Както вратата, така и яката са по-лесни за смилане с едно прихващане. Дланите на двете ръце се поставят на повърхността, за да бъдат хванати, така че четирите пръста са от едната страна, а голямата от другата и се преместват, едната ръка пада, другата ръка се издига и обратно.

Можете да завършите този трик, като изправите основата на дланта си с ръце, като сгънете пръстите си в юмрук.

3 При разминании ние обръщаме специално внимание на болезнените области и тюлени, опитвайки се да ги изработим по-внимателно, но без да причиняваме остра болка. Интензитетът на експозицията трябва да се увеличава с всяка сесия.

- Започваме с по-мек ефект, като смяната на мускулната възглавница между показалецните пръсти е със захващане на двете ръце. Като въртите ръцете си нагоре и надолу, преместете ролката.

- Хващайки мускула и движейки се по него, протягайки всяка точка с палец и показалец.

- Поставете пръстите 4 до 1, с ударение върху палеца. Правим дълбоки кръгови движения с 4 пръста по посока на часовниковата стрелка, 3 пъти в една точка, бавно движещи се по цялата масирана повърхност.

4 Механични колебания в тъканите, причинени от вибрации, допринасят за намаляване на болката.

Издърпването на зоната на яката се извършва с ръба на лакътя на ръчната четка или чрез потупване на отворени длани, но на шията това е по-добре направено с "пръст душ", по време на който пръстите бързо, леко почукване, имитирайки капки дъжд.

Целият комплекс от упражнения се провежда, се поставя, поставя ръце под челото си, или лежи на стомаха му. Масажираната област на тялото трябва да се смазва с всеки масажен крем или растително масло за по-добро плъзгане на ръцете.

- Масажът на зоната на врата-яка започва с изпълнението на всички приеми в зоната между раменете.

Ние ходим от гръбначния стълб до раменете, отдолу нагоре, с отворените палми, след което се движим, за да потупваме фалангите на пръстите, наведени в юмрук.

Третирането започва с интензивно движение на отворените палми по същите линии, след което правим "удар", в който се съединяват четири пръста, слагат се върху подложките и се опитват да се засенчат масажираната повърхност.

Поставяме ръцете си върху лакътя на дланта, които притискаме един към друг, започваме да ги преместваме напред-назад, интензивно натискайки върху кожата, ние правим "рязане".

Завършете триенето повърхностно потупване.

За месене, ние прилагаме тренировка 4 до 1, задълбочено изучаваме всяка част от тялото, като обръщаме специално внимание на района около скаулата.

Завършваме работа по междусекторната област "perekatыvanyeм. " За да направите това, кожената ролка се хваща между палеца и показалеца в основата на зоната за масаж и се валцува. Малкият пръст, пръстенът на пръстена и средният пръст "се движат" отдолу нагоре, движейки захваната област на кожата.

Правим потупване и леко потупване с цялата длан отдолу нагоре.

- Преминаваме до областта на яката. Застояващият начин на живот, наклонът, непрекъснато понижаващата се глава води до "втвърдяване" на мускулите, което в резултат на това блокира жизнените функции на вените, съдовете, сухожилията. Първите сесии трябва да се провеждат без никакъв специален натиск, дават повече време на потапяне и триене, техниките за поправяне се извършват леко, 3 пъти.

Психически ще проведем 3 до 4 паралелни линии по цялата зона и ще изпълним по тях всеки прием.

Масажът на зоната на яката е направен пинсети и движения за захващане, както и приемане от 4 до 1, от врата до раменете.

Завършваме масажа на тази част от шията с лекото изработване на раменните стави, като всеки път извършваме три пъти.

- Всички методи за масаж на гръбначния стълб се извършват отгоре надолу, започвайки и завършвайки с потупване.

При извършване на месене, препоръчително е да направите "рибена кост". Палецът се поставя на разстояние 1 см от прешлените и при натискане се движи нагоре, сякаш дърпа клони от дървета.

Завършваме масажа на зоната на яката с гладък глад от главата до раменните стави.

Масаж на цервикалния гръбнак с миозит

Почти всеки възрастен човек е имал остра, болезнена, болезнена болка във врата най-малко веднъж в живота си, когато не можете да дишате дълбоко или да обърнете главата си. Болният синдром води до раздразнителност и обща слабост.

Миозитът се случва в резултат на мускулен щам или от хипотермия и течение.

Масаж на зоната на цервикалната яка при тази болест прекарват два пъти на ден, с почивка от 6 - 8 часа.

Всички техники се изпълняват в съответствие с нарастващата сила на удара. Потупването на подложките на пръстите гладко отива в изучаването на фалангите, а след това цялата основа на ръката.

Особено "стрес" в миозит се дава на триене, което насърчава загряване на мускулите и по-бързо възстановяване. Можете да го търкате с пръсти или с лакът на ръката си, използваме всички техники за подрязване, без да забравяме и за прегръщащото движение.

Спомененето с остра болка се извършва много внимателно, леко, като се увеличава интензивността на натиска по време на всяка сесия. Прилагаме всички техники за месене, описани по-горе.

Кремът за загряване, приложен по време на месене, ще помогне да се намали тежестта на болката и да се запази топлината в мускулите. След масаж се препоръчва за да покриеш раменете си с нещо топло.

Масаж на шийката на гръбначния стълб - "убиецът" е повяхнал

Сферичното уплътняване в района на последния цервикален прешлен в хората се нарича "холката" или "гърбицата на вдовицата". Досега няма обяснение за появата на този нов растеж, който не е само козметичен дефект, тъй като прилича на гърбица, но също така причинява постоянни главоболия, скованост на врата и ръцете.

Масажът на зоната на врата - яка е едно от ефективните средства за предотвратяване или намаляване на растежа на холката.

Когато се биете с "гърдите на вдовицата", трябва да бъдете търпеливи и да започнете масаж с вяра в началото ежедневно, а след това на всеки три дни, непрекъснато разтягане на печат, като същевременно се прави масаж на шията два или три пъти годишно.

Масаж на холката в седнало положение, спокойно и наклонена глава леко напред и надолу. Добър резултат от омекотяването на уплътнението по време на масажа ще бъде използването на смес от 1 ч.л. тинктура на прополис върху алкохол с 30 мл камфор.

За да се увеличи интензивността на удара, площта на седмия прешлен се смазва с нагревателно масло и се разпрашава по часовниковата стрелка отгоре към основата.

Когато правите самомаскулари, този метод се извършва най-удобно с три пръста, като се фокусира върху палеца, преминавайки от триене към месене.

За по-дълбок ефект върху мастната възглавница правим щипка в кръг от центъра до периферията.

Завършваме масажирането на шията чрез потупване и обвиване, поне за половин час.

Перфектно се справя с мастни натрупвания на шията на чук със силиконово бурканче. Вакуумният масаж подпомага потока на кръвта и бързото разграждане на мазнините.

Защо хипертонията се "страхува" от масаж на шията

Страдащи от хипертония в продължение на много години, някои хора дори не предполагат, че причината за хронично заболяване е остеохондрозата на цервикалния гръбначен стълб.

Ежедневното зареждане на врата и задържането на първото тримесечие, а след това два пъти годишно масаж на зоната на яката, ви позволява значително да стабилизирате и да намалите налягането.

Внимание! Класическият масаж на цервикалния гръбначен стълб с хипертония се извършва отгоре надолу.

Задължително условие за извършване на всякакъв вид масаж с хипертония е измерването на налягането преди и след сесията.

Строго е забранено да се извършват вибрации, тази техника се отстранява във всички манипулации.

Масажът на зоната на врата и яката с хипертония е гарантиран, за да не се остави налягането да се повиши, ако е завършено с масаж на главата, който трае 4-8 минути.

По този начин изпълняваме:

• кръгов удар;

• смилане - чрез "люпило" и кръгово движение 4 до 1;

• месене - натискане на кръг и стриване;

• вибрация - лек пръст "душ";

• потупване - цялата повърхност на главата с отворените длани на ръката.

Всички трикове се правят от челото до задната част на главата, от върха на главата надолу във всички посоки.

Кой не може да масажира гръбначния стълб?

- Масажът е противопоказан не само кога онкологични заболявания, но и в случаи на подозрение за всякакъв вид неоплазма. Раковите клетки от нарастващия прилив на кръвта се ускоряват и лимфната се разпространява до всички органи.

— При инфекциозни патологии Забранено е да масажирате шийката на матката и цялото тяло.

- Масажът на шията и гръбначния стълб не може да се извърши при висока температура или хипертонична криза.

Ако имате хронични заболявания, препоръките на лекуващия лекар преди курса на масаж на шийката на гръбначния стълб ще бъдат ценни, особено ако процедурата се провежда у дома.

Share:
Comments