Пърхот при кучета - какво да правя? причини за пърхот в

Появата на бели кожни частици по линията на косата е възможна не само при хората, но и при по-малките ни братя - кучета.

Пърхотът е кожно заболяване, характеризиращо се с висока степен на смърт на кожни частици по линията на косата. Хората имат пърхот най-често на главата, при кучета - по цялата линия на косата. Това заболяване не само разваля външния вид на нашия домашен любимец, но и може да показва проблеми със здравето на кучето.

Видове пърхот при кучета

Ветеринарите разграничават три основни вида пърхот:

1 сух, Пърхотът покрива цялата коса с малки частици суха кожа като брашно. Често има сърбеж. Най-лесната за лечение.

2 мазен, Основната разлика между този вид пърхот е мръсотията на козината на животното (ефект на маслото).

3 Смесени. Характеризира се с признаци на сух и мазен пърхот. Изисква най-дълъг период на лечение.

Причини за пърхот при куче

Лекувайте пърхот прости ежедневни за къпане домашни любимци няма да работи, трябва да разберете причината за неговото възникване.

Основните причини за появата на пърхот при куче са:

1 Себорея.

Кожни заболявания, при които има повишена секреция на мастните жлези. Бъдете внимателни: себореята на вашия домашен любимец може лесно да бъде идентифицирана. За да направите това, достатъчно е да държите ръка по вълната, на дланите на това, има усещане за масло. Появата на себорея е възможна поради генетично предразположение, ендокринни разстройства. Ако домашните любимци се държат в слабо вентилиран развъдник, причината за развитието на себорея също може да е ниска влажност.

2 Шампуни для купания.

Внимание: не можете да къпете кучетата с шампоан, които сте купили в обикновен битов химически магазин. Работата е, че кожата на човек и куче е различна по отношение на киселинността. Какво е точно за вас, може да бъде вредно за здравето на вашия домашен любимец.

3 Лишай.

Дерматологично заболяване, което се придружава от малки обриви по кожата (често придружени от зачервяване и сърбеж). Куче може да се зарази, като отнеме един от друг пациент на улицата.

4) Неправилна храна.

Всеки знае, че неправилното хранене причинява различни проблеми със здравето на човека. При кучетата ситуацията е сходна. Много собственици на кучета захранват своите четирикраки приятели с различни бързо хранене, пържени, остри и солени ястия. Едно от последиците от такава "диета" може да бъде появата на пърхот при куче, което в бъдеще може да доведе до частична или пълна загуба на коса.

5) Алергия към определен тип храна.

Високо алергични продукти могат да бъдат мляко, риба, ядки, мед, банани, сладки и др. Обърнете внимание на състава на храната, която купувате. Съвет: Посетете ветеринарна клиника и вземете кожни тестове за алергени, за да премахнете опасните храни от диетата на кучето си.

6) Heyletillez.

Тази латинска дума се нарича паразитна болест, чийто носител е определен вид кърлежи. Това заболяване е много често срещано в животинското царство и се третира само чрез отстраняване на опасното акарие от тялото на кучето.

7) Прекалено често къпане.

Много собственици къпят домашните любимци всеки ден. Това отрицателно въздейства върху външния слой на кожата (епидермиса) и причинява пърхот на кучето. Препоръчва се да се къпят приятелите с четири крака не повече от веднъж месечно.

Методи за лечение на пърхот при кучета

1 Регулярное посещение врача-ветеринара.

Това ще разкрие в ранните стадии на различни кожни заболявания (себорея, лишеи и др.) И ще предотврати появата на пърхот при кучето. Препоръчва се да посетите лекаря поне веднъж на всеки два месеца. Най-добре е вашият домашен любимец да има постоянен "лекар Аиболит", който да знае цялата медицинска история.

2 Выбор правильного моющего средства.

Препоръка: купете препарат в магазините за домашни любимци, обърнете внимание на състава, не трябва да има изкуствени цветове и остри аромати. Ако възникнат алергични реакции, веднага сменете шампоана.

3 Полноценное, сбалансированное питание.

Купете кучешка храна, която е богата на витамини и макроелементи. Пазете се от фалшификати! Поради това е по-добре да купувате фуражи в специализирани магазини за домашни любимци, отколкото в спонтанни пазари.

4) Наблюдавайте режима на пиене на кучето.

Опитайте се да се уверите, че купата с вода винаги е пълна. Дехидратацията причинява суха кожа и вследствие на това появата на пърхот при куче.

5) Разходка с кучето си най-малко два пъти на ден.

Редовната физическа активност е просто необходима за вашия домашен любимец. Това подобрява кръвоснабдяването на тялото на кучето и служи като вид защита срещу изчезването на частиците на кожата. Добро физическо обучение за вас и домашния любимец ще бъде съвместно сутрешно бягане на стадиона.

6) Спазване на правилния температурен режим в помещението, в което живее кучето.

Прекомерната сухота на въздуха, както и прекомерната му влага оказват неблагоприятно влияние върху кожата на вашия домашен любимец. Оптималната опция ще бъде ежедневно проветряване на помещението, като се използва овлажнител преди лягане. Тази мярка ще бъде полезна не само за кучето, но и за неговия собственик.

7) Лечение на пърхота при куче с медицински препарати.

Ветеринарният лекар трябва да предпише необходимото лекарство. Ако причината за пърхота е кърлежи и лишеи, тогава най-ефективен е приемът на ивермектин и дорамектин, мехлеми миконазол и тиабендазол и др.

8) Лечение на пърхота при куче от различни видове чрез тинктури и отвари.

Лечебните ефекти имат вани и лосиони от бульон от бял равнец, цоландин. Рецептата е много проста: три супени лъжици ситно нарязани билки се наливат 0,5 л. вода и се вари на слаб огън за 30 минути.

Един добър начин за борба с болестта е търкането на слънчоглед и зехтин.

Като се отървете от пърхота, вашият домашен любимец винаги ще ви благодари с грижа и обич.

Share:
Comments