Морските свине обичат разнообразието от хранене. какви

Горчивото морско свинче е много забавен гризач, способен да зарадва забавни звуци. За разлика от други домашни любимци, това сладко животно се нуждае от повече внимание и грижа от собственика.

Морските свинчета ядат почти винаги, което изисква внимателно съставяне на диета.

Правила кормления

Ежедневната диета на морско свинче наполовина се състои от сено. Препоръчва се суха храна да се дава сутрин и през нощта, както и зеленчуци и зеленчуци, когато е възможно във времето да се премахнат недохранените храни. При храненето на морско свинче няма такива ястия като вечеря или вечеря, малките животни почти гасят, така че не оставяйте коритото празно или не го почиствайте. Препоръчително е да поставите в клетката солен камък, съдържащ минерали, особено в търсенето през зимата.

Морските свинчета, поради особеностите на чревната структура, са принудени да ядат значително количество груб растителен хранителен продукт, независимо от ниския си хранителен статус. Пълната стойност и разнообразие на храненето се постига чрез добавяне на суха храна, зеленчуци и пресни зелени, когато е възможно да се използват различни продукти всеки ден. Отсъствието на болести и продължителността на живот на животното зависи от това какво и как се храни морското свинче.

Характеристики на храненето на морски свинчета

Невъзможно е да се толерира гладът на морско свинче, така че да не настъпи обезводняване и изчерпване на тялото. Трябва също да се избягват храносмилането на растенията, само малки части от грубата храна се разграждат напълно от червата на гризача.

Организмът на животното трудно толерира резки промени в храненето, така че това, което обикновено се храни от морското свинче, е необходимо да се промени постепенно.

Ежедневното добавяне на зърнени храни и твърди храни в храната за хранене е необходимо за естествения процес на смилане на зъбите.

Важно: тялото на морското свинче не може самостоятелно да произвежда аскорбинова киселина. Следователно, ако в храната на гризачите няма комплекси от мултивитамини, витамин С се отглежда в напитка, в размер на 25 mg на ден вода.

Също така малка прасенца се дава ежедневно 0,5 g сол, докато домашните любимци растат, частта се увеличава до 1,5 g.

Какво прави морското свинче вкъщи?

Балансираното хранене на морско свинче задължително включва груби храни, зърнени смески и пресни зеленчуци.

Повечето от диетата на домашния любимец, особено през зимата, са в сено и клонки. Сухите растения съдържат малко влага, но са богати на фибри, които абсорбират вредни вещества.

Грубият фураж е необходим за подобряване на контракциите на чревната стена, както и за нормалното състояние на микрофлората, която обработва целулозата.

С особено удоволствие морските свинчета ядат овес, което го прави основен компонент на зърнените смеси. Концентратите също така съдържат слънчогледови семена, грах, царевични зърна и увеличават стойността на добавените билкови гранули, съдържащи витамини.

При избора на смес от зърна трябва да се вземат предвид възрастта, породата морско свинче и здравословното състояние. Трябва да се помни, че прекомерното хранене със суха храна в съчетание със заседнал начин на живот на животното ще доведе до наднормено тегло на домашния любимец.

Лято - времето на годината, когато един домашен любимец може да получи максималното количество хранителни вещества с храната. За да се насити тялото на животното с макро- и микроелементи, е необходимо да се дават пресни зеленчуци възможно най-често. Лятното меню на морските свинчета се състои от различни растения:

• Плантана;

Листа от млади остриета;

• детелина;

• пресни моркови и цвекло.

Растениевъдство и използване на плодове

Добавянето на плодове към храната на домашния любимец, както и храненето на зеленчуци ще изискват допълнително внимание. Доматите осигуряват каротин и аскорбинова киселина, но морските свинчета могат да дават само зрели плодове, които не съдържат опасен соланин.

Зелените листа, които причиняват силно образуване на газ, също трябва да се добавят към диетата с повишено внимание. Любими зеленчуци - пресни краставици, поради ниската калория, ще се възползват гризачи, страдащи от наднормено тегло.

Зеленчуците, които облагодетелстват здравето на морските свинчета, включват магданоз, богат на важни макроелементи, витамини и притежаващи антимикробни свойства. Също така е необходимо да се нахранят домашните любимци с копър, съдържащ желязо, калий и каротин. Листната зеленчука намалява газирането в червата, но големи части претоварват храносмилателната система на гризача с етерични масла.

В диетата трябва да включва и здравословни зеленчуци:

• Тиква;

• тиквички;

• Българска чушка

• спанак;

• зелена салата.

Умерен десерт, направен от круши или ябълки, съдържащи пектини, каротин и витамини, ще зарадва гризача и ще укрепи здравето му. В допълнение към плодовете, към балансираното меню на домашния любимец се добавят различни плодове, богати на микроелементи. Така че планинската пепел, богата на витамин Р в комбинация с аскорбинова киселина, ще засили имунитета и ще увеличи силата на съдовете. Морските свине ядат плодове с удоволствие, което води до преяждане и може да стане причина за болестта, така че сладки плодове е все още по-добре да се даде като лечение.

Продукти, които не могат да се хранят

За да не навредите на здравето на вашия домашен любимец, трябва да следите какви продукти са в захранващото устройство. Ако морското свинче има малък домакин, трябва да се обясни, че гризачът категорично е забранено да давате:

• сладкиши и други сладкиши;

• продукти от мляко;

• хляб, пайове и други сладкиши;

• продукти от макарони;

• зърнени култури;

• картофи;

• остатъци от храна, която хората ядат.

Забранените продукти не само не могат да заменят фуража, но също така е необходимо да се избягва контакт с тях, когато морското свинче напусне клетката.

Правилно подбраните груби, зърнени добавки и пресни зеленчуци създават необходимото разнообразие и баланс на храненето на гризачи. Един добре обмислен начин на хранене е гаранция за здравето и дълголетието на морско свинче. Любимият домашен любимец със сигурност ще се позабавлява със забавно поведение, ако се поглези със свеж деликатес.

Share:
Comments