Как да извлечете мазни петна у дома: съветите на опитни

За да се справите с проблема с мастните пътища върху нещата, домакинските предмети и интериора, не е необходимо да се стига до химическо чистене.

За да премахнете следи от мазнини и мазнини е доста в силата на обикновена домакиня.

Просто трябва да знаете какво и как да приложите към замърсяването.

Как да извлечете мазни петна у дома: популярни средства и методи

Докато петното е свежо, лесно е да се отстрани от тъканта. Днес има толкова много средства за измиване и деликатно избелване, че е много лесно да се мият мазни петна у дома. Вярно е, ако те са свежи. Продуктът трябва да се напоява в продължение на половин час в тествани домакински химически средства и след това да се измие напълно по какъвто и да е начин.

Сред най-популярните продукти, които помагат да се премахнат петна от мазнини у дома, са:

• сол;

• амоняк, амоняк;

• сапун за пране;

• талк или бебешки прах;

• горчица;

• хрупкава хляб;

• картофено нишесте.

Всички те напълно се справят с нови следи от мазнини и нищо не усложнява обработката на тъкани там. Много от тези домашни помощници действат на принципа на адсорбция: абсорбират мазнини, след което петна се измива много лесно, без да оставя следи.

Как да премахнете петна от мазнини у дома с такива средства?

Сол, нишесте или бебешки прах трябва да изтриете петна, след това разклатете праха и измийте нещата. Солта също е добра, защото се справя със стари мазни петна, както и следи от кафе, сок, вино, пот, кръв.

• Пени нашатырный спирт е в състояние да помогне на любовницата в различни ситуации, включително проблема с мастните следи върху тъканта. А чаена лъжичка амоняк трябва да се разреди в половин чаша вода, с памучен тампон или парче плат, да се постави върху петно, да се разтрие трудно и да се остави за пет до шест часа. Ще бъде необходимо да измиете продукта в деликатен режим или ръчно. Ако петното не е твърде голямо и просто се засажда, можете да се опитате да се отървете от него веднага след лечението. Поставете обработената зона от двете страни с памучен плат и желязо.

• Нормално сапун за пране, безценно наследство от съветско време, може напълно да освободи тъканта от петна. Платът трябва да е добре мокър, тъй като трябва да е сапун и да остави часовника за дванадесет (през нощта). Ще остане, за да разпространи нещо, а след това внимателно изплакнете. Друг начин: измийте мръсната област, след това поръсете щипка захар и я изсипете с четка. Оставете за петнадесет минути, след което се простирайте.

Горчица Отличен помага за отстраняване на мазни петна у дома. Прах от горчица, разреден с вода до крем, нанесен върху замърсената повърхност с плътен слой. След половин час петно ​​може да се мие успешно.

• Ако нещата се случват на масата, бързо поглъщайте мазнините ще помогне на парче хляб, Мукиш трябва да се търкаля на място и след това да се измие. Този метод работи много добре върху кадифе.

Как да премахнете петна от мазнини у дома: необичайни начини

Измийте мазни петна у дома може да използвате необичайни средства, които също са винаги под ръка.

Например, миялен препарат има свойства, които разтварят мазнините. Те могат да бъдат използвани за борба със следите от мазнини и масло. Просто е: трябва да приложите количеството агент, необходимо за обработка на петна върху тъканта, да изчакате 20 минути, да изплакнете с вряла вода и да се измиете. След нанасянето на продукта може да се разтрие груб плат с четка.

Пяна за бръснене - също е чудесен начин да изтриете мазни петна. Необходимо е да изстискате топка от пяна, да я разтриете в мръсна зона върху дрехите. Времето на излагане е около десет минути. След пеновата баня продуктът се измива само с обикновен прах

За да отговорите на въпроса как да махнете мазнините петна у дома, шампоан за мазна коса, Начинът на обработка на тъканта е същият като при съда. Мастноразтворимите компоненти на продукта оказват силно въздействие върху петна, което помага лесно и лесно да се измие.

Изглаждането на прясно мазна петна през проследяващата хартия е един от най-лесните начини за лечение на този вид замърсяване. Желязото не трябва да е прекалено горещо. Оптималната температура е сто градуса. Просто поставете хартията, сгъната на четири до пет слоя под петно, и поставете същия слой върху мръсотията. Гладка, докато мазнината се абсорбира в хартията.

Как да премахнете петна от мазнини у дома: голяма площ от замърсяване

Някои петна на любимата ви риза или завеса са неудобство. Многобройни мазни марки върху кухненски кърпи, покривки за маса, градински домакински текстил - това е форсмажор. В периода на есенната реколта, когато петролът се налива в литри в масло, никоя любовница не може да избегне многобройни следи от мазнини.

Лесно и бързо измиване и избелване на засегнатата тъкан ще ви помогне Десетилетна стара рецепта за съветско време, В класическата версия тя изисква следните компоненти:

• десет литра вода;

• фазово стъкло с прах за пране;

• две супени лъжици сол;

• Същото количество растително масло.

Водата трябва да се заври, да се добавят всички компоненти към нея, да се изключи газът и да се потопят замърсените продукти в чудотворно решение. Оставете водата да изстине напълно, за около дванадесет до четиринадесет часа. След това измийте особено упорити петна в същото решение, изстискайте и измийте по обичайния начин.

Днес, вместо съветския "Lotus", можете да вземете всички съвременни прахове или белина. Вместо десет литра, вземете един, три, пет - в зависимост от броя на обработените неща. Пропорциите на компонентите намаляват съответно. За да премахнете мазнините петна у дома с този метод е удоволствие. Маслото се измива лесно, платът се избелва. Този метод обаче може да се използва само върху гъсти естествени тъкани.

Как да премахнете петна от мазнини у дома: деликатни тъкани

Не само кухненските кърпи страдат от мазни петна. Можете да засадите грозно петънце на копринена блуза, на любимия си пуловер и на светло кашмирено палто.

И накрая, е много лесно да разваляте вече поквареното нещо с неестествено, неправилно влияние.

Първото правило: без избелващо избелващо средство. За деликатна коприна, вълна, акрил, ангора, това е просто смърт.

Как да премахнете мазни петна у дома на деликатни тъкани?

Ако фурната е за коприна, можете да опитате следните методи.

• Сол плюс амоняк. Съставът в приблизително еднакви пропорции трябва леко да се нанесе върху петна, да изчака петнадесет минути и след това да се разтегне с топла вода, за предпочитане на ръка.

• Нитрати, глицерин и вода. Разбъркайте в равни количества. Внимателно навлажнете петата със състава, след пет минути се простирате на ръка и изплакнете с топла вода.

Продукти от коприна и фина вълна отговарящи на бебешки прах или талк. Тези продукти помагат точно и просто да отстраняват мазни петна у дома. Ако оцветяването е свежо, просто трябва да го напълните с прах и да оставите само един ден. Важно е: да се обработва мастна следа от ръбовете до центъра, за да не се счупи. След 24 часа разклатете талк на прах и потупвайте петата в кухненска кърпа.

Тя работи добре върху копринен прах от обикновена креда. Ако продуктът е светъл цвят (това е предпоставка, трудно е да измиете кредата с тъмни влакна), просто запълнете мястото със сух прах и след два часа отстранете с влажна кърпа. Измийте продукта, изплакнете и изсушете. Кредата може да се използва върху лек лен или памук.

Капризната вълна добре понася лечението с бензин. Какво можете да направите:

• накиснете мазна петна с бензин;

• Оставете за пет минути;

• Поставете дъното и горната част със сгъната проследяваща хартия или сухи кухненски кърпи;

• изгладете желязото от двете страни;

• Ако е необходимо, сменете хартията и повторете процедурата отново.

"Бензинов метод" ще спести и кашмир. Начинът на обработка на продукта е еднакъв.

К слову, на деликатных волокнах шифона, шелка, шерсти прекрасно работает шампоан за мазна коса. Отстирать жирные пятна в домашних условиях или, например, в гостинице флакончик такого средства поможет очень хорошо.

Как да премахнете петна от мазнини у дома: стари петна

Трудно е да се бориш с хронични петна, но е възможно. Как да премахнете мазнините в дома, ако са засадени за дълго време?

1. При помощи соли, Необходимо е да се направи наситен физиологичен разтвор, излейте половин чаша голяма сол за готвене с гореща вода. Потопете продукта със стар петна за час и половина, след което се измийте с пишеща машина.

2. Използване на чист бензин, На място трябва да се накисва в веществото, оставете за няколко минути, за да разтварят мазнините, а след това старателно измийте. Измиването трябва да е отделно от другите неща.

3 Разтваряне на старото петно ​​от мазнини ще помогне смес от терпентин и амоняк, взети в еднакъв брой. Съставът се прилага на мястото на часа за два или три. Нормалното измиване (също отделно от другите неща) завършва процеса.

4. С помощта на глицерин, Можете да закупите това лекарство в аптеката. Малко количество глицерин трябва да се прилага в продължение на половин час към замърсената мастна област. След изтичане на срока, сместа се измива с прах от тампон и продуктът се измива по обичайния начин.

5. Използване на картофено нишесте, Ако се използва сух прах на прясното място, тогава за старите петна от нишесте е необходимо да се подготви гореща смес. Малко количество прах за разтваряне на гореща вода преди образуването на овесена каша, разтрийте го с петно ​​и оставете в продължение на десет минути. Обелете сухото нишесте, изперете продукта. Ако следите от мазнини останат, процедурата може да се повтори.

6. Използване на сода и прах за пране. Если смешать их в равных пропорциях, немного развести водой и нанести на загрязнение, получится довольно эффективное средство против застарелых пятен жира. Держать состав нужно минут пятнадцать, потом постирать вещь целиком. Заменить стиральный порошок может миялен препарат.

7. Използване на оцет, Съчетавайки го с вода в равни количества, попийте парче замърсена тъкан в продължение на петнадесет минути, след което измийте.

Информация за това как да се изтеглят мазнини петна в дома, доста. Опитните домакини използват няколко метода, като се съсредоточават върху присъствието в къщата на едно или друго лекарство, "възрастта" на петна и вида на тъканта.

Share:
Comments