Пресотерапия

Възможно ли е да се съчетаят процедури за коригиране на фигура и подобряване на цялото тяло по един начин? Да, ако става дума за пресотерапия - нов начин за борба с целулита.

Периодичното въздействие на сгъстения въздух върху отделни части на тялото чрез специален преса, според лекарите, прави чудеса. Такъв масаж е нежен и не уврежда тъканите. Първоначално пресотерапията е предписана за лечение на разширени вени, използвана като процедура за рехабилитация след липосукция и различни наранявания.

По-късно са открити козметични свойства на препорейпа. Козметиците са се опитали да приложат необичаен масаж, за да затегнат областите на кожата. Резултатите надминаха всички очаквания. Оказа се, че дълбокото въздействие върху лимфните съдове в тъканите подобрява метаболизма, което прави кожата по-еластична и здравословна. Вазодилататорният ефект беше оценен - ​​и пресотерапията беше използвана за лечение на целулита. Най-често се използва в комбинация с обвивка - за да се постигне максимално кръвообращение и лимфен дренаж. Опитът показва, че при лимфен целулит обемът на проблемни области след две или три сесии намалява по размер с 1,5-2 сантиметра.

Стандартният курс на пресотерапия обикновено включва 10-15 сесии. Продължителността на една такава процедура е 45 минути. Специалното оборудване за пресотерапия е предназначено за осем различни области на човешкото тяло. Този "костюм" включва ботуши от надуваеми сектори и петнадесет автономни сегмента. Те се пълнят със сгъстен въздух и механично повлияват подкожния мастен слой. Самият лекар ще избере необходимата програма, ще избере силата и периодичността на ефекта от въздушните вълни. При първите стадии на целулита е достатъчно само пресмазаването. Увеличаване на ефективността на сесиите могат да се използват антицелулитен крем и гелове. В особено трудни случаи пресотерапията е включена в набор от мерки, за да се отървем от целулита заедно с таласотерапия (приложение на екстракти от водроселе) и мезотерапия.

пресорния

Отслабване с пресотерапия ви позволява да се отървете от подпухналостта и целулита, успешно лекувайте ранните етапи на затлъстяването. Но не забравяйте за противопоказанията на тази техника. Ако имате тромбофлебит, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност - пресотерапията ще трябва да бъде изоставена. Във всеки случай консултирайте се с лекар: понякога можете да изпълните процедурата, но по непълен начин.

Share:
Comments