Караган - лечебни свойства и приложение в медицината

Караган - общо описание

средата (Caragána, жълта акация) - широколистна храст или малко дърво от семейството на бобовите растения. Плоските разклонени стъбла са листни или подредени, имат 2-10 чифта листа. Листата са светло зелено, парнопересто, като четирилистна детелина.

Цветето е бисексуално, самотно или в снопчета от 2-5 броя, жълто или златисто жълто на цвят. Плодове - боб, по-дълъг от чашата, с напукване на листа къдря. Периодът на цъфтеж е май. От множество корени потомство форми гъсти гъсталаци.

средата - виды и места произрастания

Повече от 90 вида каравани са описани. Най-често се среща дървесина, джудже, мантия, камила. Тази устойчива на замръзване и устойчива на суша инсталация, която се адаптира идеално към градските условия на бреговете на прясна вода. Джуджето caragana е декоративно растение, засадено в градини и площади, родината му е територията Altai. Много видове са добри медоносни.

средата - лечебные свойства

Това растение се използва само в нетрадиционна медицина. Лечебни свойства Караганите се използват за лечение на някои заболявания - главоболие, киселини в стомаха, катар на горните дихателни пътища. Превенцията на настинки и вирусни инфекции, лечението на скрофула и болки в ставите, както и артрит и митит, чернодробно заболяване и атеросклероза са основните области на приложение на това растение. Скъпа, получена с помощта на този медон, има изключителни лечебни свойства, помага при изтощаване и разпадане на силите, кашлица и бери-бери.

средата - лекарственные формы

За да използвате лекарствени клонки с оповестяването не е до края на пъпки, цветя, мед, събрани от растения. Събиране на суровини, произведени в течение на годината, цветята са събрани в периода на цъфтящи растения през май. Най-доброто лекарство се смята за суровината, събрани през пролетта, когато растението е по-сочно. А земята част под формата на клонки и неотворени цветя се суши на сянка. Жълтата акация може да се отглежда в саксия и да се използва за медицински цели: за измиване на рани и запълване на витамин С в тялото. Също така се използва алкохолна тинктура на растението, отвари и вливания на листа, цветя, корени и кори.

средата - рецепты

- Отвара за лечение на настинки, стомашно-чревни заболявания, възпаление на женските органи, гарганг с ангина или устна кухина с болест на венците: излейте в емайллауна една супена лъжица от врязаната суха кора, налейте 0,5 литра кипяща вода. Сварете в продължение на 8-10 минути, настоявайте 2 часа, отвара от карагена. Пийте половин чаша три пъти на ден. Външно приложение за комбиниране с вътрешни.

- алкохолат Caragana за лечение на ревматизъм и артрит: 200 г сухи клонки с цветя изсипва 0,5 литра водка в съд, изработен от тъмно стъкло. Преливане на тъмно и хладно място в продължение на две седмици, от време на време се разбърква. Триенето тинктура и топли вълнен плат превръзка болки в ставите. Когато силна болка в тинктура добавете същото количество прясно настърган хрян в съотношение 1/1. Процедурата за предпочитане се извършва преди лягане. За да се засили имунната система, които трябва да се взимат вътрешно, за да го предварително смесване с интравенозна инфузия на билки.

- инфузия на киселини: 2 супени лъжици сухи листа се изсипва вряла вода в чайник, настояват 2 часа. Пийте 2-3 супени лъжици. Същата инфузия може да лекува атеросклероза в рамките на 2 месеца.

Освен това се приготвя отвара от карагени от клонки и цветя за измиване на раните, изплакване на устата и гърлото (при лечение на гнойно възпаление).

средата - противопоказания

Противопоказания за употребата на това лекарствено растение досега не са били идентифицирани.

Коментари

Алла 22.04.2016 Про этот кустарник очень хорошо все расписано. Особенно, про его замечательный мед. Он имеет особенный вкус, очень приятный, и оздоровительный. Так же можно использовать карагану и в других лечебных направлениях. средата - замечательный кустарник со всех сторон. Как и было подмечено, он очень эффектно смотрится на местности. А лечение с его помощью так же благотворно. Например, заболевание женских органов: воспаления и другие. Маша 04/22/2016 Току-що се влюбих в този храст. Колко хубаво! Този жив, богат цвят ще украсява всяко място. Да, има и лечебни свойства. Като цяло - просто прекрасно. Интересното е, че в Сибир може да бъде засадена, ще оцелее ли? маи 04.22.2016 Вид на този храст колко. Опашката на камилата е оригиналното име. За сметка на медицинските възможности на това растение, не знам. Очевидно не, толкова са общи. Но това не е страшно, тъй като е само заради красотата. Анна 04/22/2016 Уау. Вас! Какъв прекрасен храст! Толкова ми хареса. Просто изглежда страхотно. Всъщност - широколистни! В нас такива вероятно не расте, аз непременно ще се засаждат. Изглежда много хубаво.
Share:
Comments