Липоева киселина за отслабване: къде е истината и къде е

Съдържание:

  • Какво да чакате?
  • Принцип на действие на липоевата киселина
  • Инструкции за употреба и дозировка
  • Отзиви

Обикновено, липоевата киселина за отслабване се използва в хранителните добавки. Препаратите на негова основа са предназначени да "ускорят" метаболизма и да ни помогнат да се отървем от наднорменото тегло в най-кратки срокове. Тяхната ефективност се оценява като индивидуална. Това означава, че липоевата киселина по никакъв начин не може да се счита за панацея за затлъстяване и не е единственото средство за надежда за човек, който иска да загуби наднорменото тегло.

Колко можете да отслабнете с липоева киселина

В различни източници можете да намерите цифри на "минус 5 кг на месец". Липоевата киселина наистина участва в метаболизма, но няма научни доказателства, че тя губи тегло само с 5 кг. По принцип човек с наднормено тегло с тегло 5 кг може да отслабне от всякакви промени.

Ефектът на плацебо е известен - започваме да приемаме хапчета за отслабване, прахове или нещо друго, но всъщност ние просто ядем по-малко, защото това ни кара да се чувстваме неудобно да преяждаме, ако вече правим нещо за нашата фигура. И така, какво прави тази липоева киселина?

Какво представлява липоевата киселина, защо е пиян за загуба на тегло

Липоевата киселина е известна още като витамин Н. Това е едно от естествените вещества на антиоксидантната група. Намира се в картофи и броколи, както и в зеленина. Подобно на другите антиоксиданти, той защитава човешките клетки от действието на свободните радикали, подпомага ускоряването на метаболизма и подобрява метаболизма на въглехидратите.

Липоевата киселина се използва за отслабване, тъй като ускорява усвояването на глюкозата от мускулните клетки. Това, според мнението на поддръжниците на този метод, само по себе си помага да се отървем от наднорменото тегло. Всъщност, приемането на липоева киселина прави повече смисъл за тези хора, които се опитват да се отърват от наднорменото тегло чрез упражнения и имат затруднения да се възстановяват. Приемането на липоева киселина помага при възстановяването на мускулните клетки. Освен това, както по протежение на веригата, процесът на възстановяване "прекарва" калориите, те също прекарват физическото си натоварване, ние "влезем" в енергийния дефицит и губим тегло.

Самият факт, че някои клетки на тялото бързо поглъщат глюкозата, не е знак, че изгаряме мазнини. И, разбира се, нищо няма да помогне на тези, които преяждат. Липоевата киселина не "запушва" глюкозата в клетките с насилие и не блокира образуването на излишни мазнини, ако консумираме излишни калории.

Така че антиоксидантната активност е голяма, разбира се, но самата киселина не помага на човек, който има хранителни проблеми и няма физическа активност.

Дози и методи за вземане на липоева киселина за отслабване

При общите усилващи цели обикновено се предписват 50 mg липоева киселина. Приблизително толкова, колкото бихме могли да получим с храната, ако нашата диета не беше нискокалорична и ние ще можем да ядем толкова, че да можем да задоволим нуждите на тялото с хранителни вещества и витамини. Въпреки това, повечето от тези в режима на загуба на тегло имат толкова много не може. Ето защо те се препоръчват да използват антиоксидантни добавки.

За пациенти, намаляващи теглото, се препоръчва дневно 150-200 mg липоева киселина. Тя трябва да се приема на празен стомах. Тук мненията на източниците се различават - някои казват, че трябва да пиете половината от дозировката преди закуска за 30-40 минути и същото преди вечеря, други казват, че трябва да приемате лекарството 2 часа след всяко основно хранене.

Повечето продукти за спортно хранене с липоева киселина се пият сутрин преди закуска и дори преди закуска, но преди сутрешното сърце.

Какво има смисъл? Теоретично, ако се опитаме да възстановим по-добре, като вземем липоева киселина, трябва да имаме известно количество глюкоза в кръвта. И трябва да пием лекарството след 1-2 ястия. Но ако не сме на диета с ниско съдържание на въглехидрати, депата на гликоген няма да бъдат изпразнени за една нощ, затова можем да вземем лекарството и на празен стомах, особено ако трябва да подобрим храненето на мускулите по време на сутрешното сърце.

Каквото и да е било, има смисъл да обвързваме киселинния прием с тренировката. Ако го направите точно пред нея, за един час, докато тренирате, наркотикът ще се абсорбира от тялото и наистина ще помогне на мускулите да "вземат" глюкозата за нуждите на възстановяването.

Липоевата киселина работи оптимално не с кардиоад, но със силова тренировка и насочена не към развиване на максимална сила, а при хипертрофия. По време на кардиото може да подобри обмяната на енергия и постиженията на спортиста, но да го почувствате, че трябва да бъдете спортист, а не спортист, чието кардио е на половин час пеша до шоуто. Обикновено чувствате работата на такива неща, например, от втория час на изтощителен полумаратон или когато трябва да направите същото кардио на напълно изчерпани хранилища за гликоген.

Като цяло, тя може да подобри работата на тренировъчния организъм, ако едно лице е ангажирано в схемата "3 сила 5-6 къси кардио седмично". И това може да бъде почти незабележимо, ако човек прави по-малко или повече. Във втория случай прекомерната тренировка обикновено се постига от аматьор по-рано, отколкото диетичните добавки започват да работят и поради това възникват многобройни проблеми.

Отзиви о приеме липоевой кислоты

В нашата страна най-често приемаме добавки "Turboslim Alfa" с L-карнитин и липоева киселина. Той е обект на прегледи и подробни описания. Много от тях наистина губят тегло с това, тъй като помагат да се постигнат необходимите физически дейности без значителна умора. Други - не ставайте тънки, тъй като сами по себе си мазнините не горят и създават дефицит по други начини, които не се притесняват. Така че липоевата киселина може да бъде едновременно добър вариант, а просто още не е ясно защо закупената добавка.

Реалната обратна връзка от лекарите в мрежата е много малка. По принцип те всички говорят за значението на правилния режим на деня, за осъществимото упражнение и ограничителната диета. А киселината, казват те, "помага". От друга страна, ако човек наистина се съобрази с всичко това, той може да не се нуждае от помощ.

По отношение на липоевата киселина за отслабване, казахте на Анна Тарская (треньор на кръстосано подреждане)

Share:
Comments