Как работи лентата за отслабване?

Ако мислите за закупуване на колан за загуба на тегло, не бързайте. Нека първо разгледаме всички предимства и недостатъци на това устройство, ще анализираме колко е ефективен поясът и също толкова важен е, че той е безопасен за нашето здраве.

Пояс-сауна

Има два основни типа колан за отслабване. Първият е така нареченият затоплящ се колан или сауна. Когато носите този продукт в зоната на контакт с тялото, температурата се повишава. В рекламните статии се твърди, че в същото време метаболизмът се активира и мазнините се интензивно изгарят.

Най-честните производители все още налагат на купувача знанието, че основният ефект на колана-сауна е да увеличи потенето. И само.

В действителност, тези колани са по-склонни да предотвратят загуба на тегло. "Как работи?" - питате. Наистина, в зоната, съседна на зоната на колана, температурата се повишава, но това по никакъв начин не увеличава скоростта на изгаряне на мазнини нито в проблемните области, нито в тялото като цяло. Теглото може да намалее леко поради загуба на вода, но всичко ще се нормализира за един ден или два. Тялото ще се опита да възстанови водния баланс и с помощта на жажда ще ви накара да пиете повече.

Здрав разум

Няма изследвания, които да докажат използването на сауна за намаляване на теглото. Специалните снимки на "Преди" и "След", които производителите широко използват в рекламните статии, не са нищо повече от маркетингов трик. В действителност, модният модел губи тегло по различен начин, използвайки обикновена диета с нискокалорични свойства.

Ако липсата на ефект не ви пречи да се опитвате да се тествате със сауна, трябва да знаете поне за възможните рискове за здравето. Професор Гари Хънтър от университета в Алабама твърди, че използването на сауна може да доведе до дехидратация или дори да предизвика топлинен удар. Съвременният човек пие твърде малко, имаме предвид обикновена вода. Поради това много хора имат кръвни съсиреци, които засягат нашето благополучие.

За съжаление, скритият недостиг на течност в тялото може да бъде определен само с помощта на тестове. Механизмът на жаждата не винаги работи. Поради това е по-добре да приемете като правило да пиете поне 1,5-2 литра вода на ден. Не само ще се почувствате по-добре, но и ще подобрите тонуса на кожата, а също ще помогнете да отслабнете. Не всеки знае, че за да изгаря мазнините изисква много вода и ако е недостатъчно, изгарянето на мазнините се забавя драстично.

Пояс-миостимулятор

Обаче нека се върнем в коланите си. Вторият тип включва така наречените миостимуланти. Спектърът на такива продукти е доста широк. Те са много прости и компактни, често се управляват от малки батерии. В козметичните центрове можете да се свържете с мощни професионални звена, като Futura Pro.

Принципът на действие на всички подобни устройства е същият. В някои области електродите се прилепват към кожата, през които се подава слаб електрически ток. В същото време ритмично се свиват мускулите на скелетните мускули (най-често това са пресата, бедрата или бедрата) и ако вярвате в рекламата, мазнините се интензивно изгарят, кръвообращението се подобрява и бла-бла-бла. Сега нека видим, наистина ли е така?

Мускулите се свиват, техният тон се увеличава с течение на времето, но мазнините в корема не отиват никъде. В едно проучване на ефективността на миостимуланти учени признават, че въпреки че техните субекти усещат повишения тонус на мускулите в пресата, но нито намаляването на теглото, нито намаляването на дебелината на кожната гънка в тази зона не могат да се похвалят. Разбира се, електрическият ток влияе и върху мускулите на съдовете, като по този начин подобрява кръвообращението в кръвта.

Дали миостимулаторът ви помага да отслабнете?

Въпреки това, за ефективна загуба на тегло това очевидно не е достатъчно. Мастните клетки трябва да получават силен и стабилен сигнал, че тялото няма енергия. За това трябва да има много "гладни" хормони в кръвта. Не се постига опростено намаляване на тока и повишено свиване на мускулите. Не е нищо друго, че фитнес инструкторите и диетолозите единодушно заявяват, че физическите упражнения, аналогични на които е миостимулацията, увеличават ефекта на диетата с не повече от 10%.

С други думи, на обикновена диета с нискокалорична диета, можете лесно да загубите 10 килограма на месец. И ако в същото време свържете и редовни физически упражнения - поне три часа обучение на седмица, тогава ще изхвърлите един като награда! бонус килограм. Така че мисля - струва ли си? Ефектът на миостимулацията в проблемната зона ще бъде още по-малък.

За да обобщя, забелязвам, че не е лошо да се въвеждат мускулите в мускулен тонус с помощта на миостимулант. Но е много по-физиологично да се разклаща пресата по обикновен начин на дядо или върху симулатор в пресата, още повече, според мен, всяка енергия, включително местната електроенергия, носи малък риск от увреждане на клетъчните мембрани и ДНК.

Share:
Comments