Обучение на коремните мускули

Основното, което трябва да знаете, преди да започнете да размахвате коремните мускули, е, че никоя тренировка на мускулите на пресата няма да намали количеството мазнини в стомаха. Прочетете отново тази фраза.

Тонът и размерът на мускулите на коремната кухина нямат нищо общо с мастните депозити на корема. И множество флексии и мускулни щамове, мастните клетки на стомаха не могат да се стопят. Но, за да изпомпате пресата - съвсем.

Обемът на мастните клетки се дължи на метаболитните процеси в тялото ви, на храненето ви, на начина, по който се движите с мобилен начин на живот, но не и на състоянието на един мускул, дори и да е близо до проблемната област. Ако не сте заинтересовани от намаляването на мастните депозити в корема, а състоянието на мускулите на коремната кухина, тази статия е за вас.  

Мускулите на коремната преса са създадени от природата, за да се защитят органите на коремната кухина и да се помогне на мускулите на гърба и бедрата. Човешката мускулна система е проектирана по такъв начин, че един мускул или група от мускули да не могат да бъдат изолирани изолирано: съседните мускули, спътниците на мускулите и асистентите на мускулите незабавно влизат в материята.

Комплекс от упражнения

 1. Легнете на гърба си, краката се навеждат на коленете и леко раздалечени. Простри ръце напред, кръгли гърба, докосване с ръцете на вътрешните бедра. Помнете тази позиция. Без да се променя позицията на корпуса, да се свързват ръцете зад главата, а след това да се спускат хълмовете на корпуса. Упражнение на пресс №1

  Упражнение на пресс №1 В същото време обърнете внимание на тази препоръка: концентрирайте усилията върху работата на коремните мускули, а не върху възхода на тялото; всеки път, когато повтаряте упражнението, трябва да достигнете позиция, която трябва да помните по-горе.

  Амплитудата на движението ще бъде малка; трябва да имате чувството, че долната част на пресата буквално е изцедена в горната част. Критерият за качеството на това упражнение е както следва: коремните мускули трябва да усещат чувство на парене, в противен случай обучението ви е почти неефективно.

  За необучен човек ще са достатъчни 30-40 повторения от първото упражнение. Но тази сума за известно време ще трябва да доведе до 100.

 2. Това упражнение трябва да се извършва докато лежите в салона. Легнете на гърба, вдигнете краката си и ги прекоси в глезените, вдигнете ръцете зад главата си и ги фиксирайте в края на пейката. Притискайки предимно коремните мускули, повдигнете краката и долната част на тялото, опиращи се на областта на скапалата. Упражнение на пресс №2 Упражнение на пресс №2 Упражнение на пресс №2

  За една нетренирана жена ще има достатъчно 15-20 повторения. Тази сума в крайна сметка трябва да бъде увеличена до 30-40 (степен на обучение).

 3. Седнете на ръба на гимнастическата пейка, фиксирайте ръката зад тялото, леко се облегнете - така че задната равнина да прави ъгъл около 45 ° с пейката.

  Упражнение на пресс №3 Упражнение на пресс №3

  Леко огънати крака се издигат приблизително до нивото на епигастралния участък. Едновременно повдигане на тялото и краката - така че коленете са приблизително на нивото на брадичката, а ъгълът между равнината на гърба и пейката е около 70-80 °.

  За една нетренирана жена ще има достатъчно 15-20 повторения. Тази сума в крайна сметка трябва да бъде увеличена до 30-40.

 4. Едно добре известно упражнение "велосипед", което също се препоръчва за упражняване на гимнастически пейки. "Педал велосипед" може да се върти за известно време. Нетренирана жена може да препоръча 1 подход, включително 30 "завои", по-обучени - 2-3 подхода. Упражнение на пресс №4 Упражнение на пресс №4

Съвети за обучение на пресата

Преди да започнете, обърнете внимание на следните препоръки:

1) Обучението на коремната преса трябва да се провежда най-малко 3 пъти седмично, в идеалния случай - ежедневно.

2) Ако никога не сте обучавали преса преди, трябва да започнете с 1 подход и след това, въз основа на вашето благосъстояние, да доведете броя на подходите към 4.

3) По време на цялата тренировка мускулите на коремната преса трябва да бъдат държани в състояние на напрежение, а не да се оставят да се отпуснат: това ще направи упражненията възможно най-ефективни. Най-важното не е колко пъти можете да "люлеете" пресата, но с каква сила можете да намалите мускулите при всяко повторение на движението.

4) Да се ​​тренират коремните мускули се препоръчва без натоварване: Работа с тежестта на собственото си тяло е достатъчно, за да формира силен и еластичен "мускулен щит" в коремната област.

5) Както е известно, коремните мускули се подразделят по-специално на прави и наклонени мускули. При обучението на пресата трябва да се обърне максимално внимание на директните мускули на корема, а за предпочитане е да не се претоварват наклонените мускули (вътрешни и външни). Работата е, че развитите наклонени коремни мускули правят талията визуално по-широки и ефектът от тренирането на коремната преса трябва да е точно обратното.

Share:
Comments