Значение имени дарина

име Дарина дойде при нас от Персия. Там Дарий беше наречен могъщият крал на завоевание. От негово име името на жената Дарина отиде. В буквалния превод това означава "победител". Синоними на "Дарина" са имената на Дария, Теодора. В Русия името е изключително рядко. По-често срещаната версия на "Дария", въпреки че е била използвана след връщането на модата към старите имена.

Някои лингвисти интерпретират значението на името "Дарина" като "дар от Бога".

Дарина - черти на характера

Дарина расте като лидер. Това е душата на всеки колектив. Тя има много таланти, тя е творческа и хармонична личност.

Бебето Дарина винаги ще играе основните роли в детските пиеси. Учителите й ще бъдат докоснати, гледайки лицето на куклата и ангелски вид. С естествената си красота Дарина също е необичайно безпрепятствена в своите мисли, преценки и дела. Тя е във всяка възраст добре образована и морално стабилна личност. Тъй като Дарина винаги се стреми да действа по свое усмотрение, трудно е да се изключи избрания път. Тя не е лидер, а лидер. Ето защо, често Дарина става център на общото внимание в екипа.

Младежко момиче започва не само да мисли за кариерата си, което със сигурност е важно за нея, но също така и да погледне към противоположния пол. Във въображението си отдавна е образувала образа на начина, по който би искала да стигне докрай. Според нея тя трябва да има добро образование, добра работа и добър съпруг, с когото тя може да живее целия си живот в любов и хармония.

Дарина не очаква милост от съдбата, тя прави всичко възможно, за да се сбъдват мечтите й. Дарина е в състояние да предвиди събития, често мечтае за пророчески сънища. Веднъж споделяйки предположенията си с някого, тя бързо може да се премести в категорията на психиката и ясновидците. Нейният естествен усет е толкова развит, че Дарина практически не се забърква в беда. Тя може да предотврати много нежелани събития. Малки инциденти, разбира се, има всичко, но това е по-скоро изключение от правилата.

Дарина напълно се проявява в природните науки, пътят й е връзка с живата природа, човекът и тя се адаптира идеално в света на изкуството. Дарина обича всичко красиво. Особено очарован от музиката. Тя може да се композира да изпълнява творбите си.

За пълно щастие Дарина се нуждае от вярващ и верен човек. Разбира се, като ярка и необикновена личност, Дарина привлича много мъже. Тя обаче знае коя наистина се нуждае. Тя няма да бъде разменена за краткотрайни връзки и освен това няма да отвърне на колекционера на женските сърца. Тя ще намери своя единствен приятел, защитник, любовник, който ще направи семейното й щастие.

Дарина - совместимость имен

Дарина е най-подходящият за брак ще бъде Александър. И двете имена представляват победата и победителите, следователно такъв съюз е предназначен да бъде вечен и продуктивен. Нежеланите връзки с Дарина не се случват. Но за да не се изгори, тя трябва да бъде предпазлива от Сергей, Денис, Валери и Михаил.

Дарина - известни хора, които носеха това име

Дарина Сайдазимова — модель.

Дарина Шмид е модерен режисьор, сценарист, художник.

Дарина - интересни факти за името

Дарина - за първи път се появи на екрана в дует с Дима Билан. Днес специалисти от чужбина работят с Дарина. Тя е толкова оригинална и талантлива, че можем да считаме нейния творчески съюз с професионалисти от Швеция за голям успех. Дарина бързо печели популярност не само в Русия, но и в Европа.

Коментари

Дарина 09/22/2016 никоя смокиня не е изкачила само информация за името да търси домашна работа и тогава съм шокиран по добър начин дарина 14.09.2016 Четох и разбрах, че това съм аз! Казвам се Дарина) Дарина 08/20/2016 Да, да, всичко е буквално за мен) Cool ... Марина 06/20/2016 Името на Дарина от старославянското (дарено) и Дария от персийската (дама) отварят речника и прочетат, господа! И не пишете глупости! Вера Акимова 06/18/2016 Само вчера се сблъсках, че жената реши да се обади на дъщеря си Дарина (тя сама е Дария). Може би всички тези качества са присъщи на притежателя на това име ... Но самата майка е необичайно гадна, фалшива, егоистка и т.н. Сега тя плаща за мерзостта си ... но това не ме интересува ... най-важното е, че тя новородено дъщеря и детето не трябва да носи отговорност за грубостта и незначителността на родителите, това е моето лично мнение, тя ще се обади на Дарина
Share:
Comments