Защо защитата не работи?

Двадесет и първи век дава на човечеството щастлива възможност да реши сама дали семейството ще бъде голямо или дали то ще бъде ограничено до едно или две деца. Изглежда - какво би било по-лесно? Експериментирайте, консултирайте се със специалисти и изберете свой собствен защитник.

Вероятно всяка жена чувала популярност в женските форуми, а в истинската комуникация - истории на ужасите - противно на очакванията, защитата е довела до нежелана бременност. Сред дамите има разгорещени дебати за това кой метод на защита е най-надеждният и удобен. Някой е доволен от установената спирала, някой предпочита бариерни средства и няколко години използва орални хормонални контрацептиви. Няма обаче начин да не се случи спираща дъха история, когато се чуе, много тревожно съединител в календара - и не се случи с тях и със същата възможност? И колкото повече тези разказващи кръвта истории, толкова по-бързо е доверието в средствата, които помагат в планирането на семейството. Защо все още се провалят контрацептивите?

Изненадващо, най-често причината е в неправилна работа. В същото време никоя жена не признава на приятеля си безразсъдство - в края на краищата, общата грамотност и висшето образование изглеждат несъвместими с невъзможността да се четат правилно инструкциите.

презервативи

"Ние винаги използвахме презервативи и в резултат на това Федор ни е роден" - позната фраза? И сега - внимание. Трудно е да се повярва, но броят на мъжете, които редовно използват презерватив, започва сексуален акт БЕЗ това, поставяйки латекс защитник почти преди края на интимността. В резултат на това сперматозоидите, които са в секрецията на партньора по време на процеса на смазване, свободно бързат да открият яйцето. И кой търси, той, както знаете, винаги ще открие.

Хормонални препарати

"Не съм забравил нито една таблетка, но моята Катя вече отива в първата класа." В резултат на това, е роден Katyusha? Без съмнение, всеки жена тясно запознат със схемата на приема на лекарството, освен хормони осигуряват двойна защита чрез инхибиране на овулацията и сгъстяване цервикална слуз, създавайки по този начин допълнителна бариера. Но малко хора си спомнят, че някои антибиотици и болкоуспокояващи, както и каквито и да било абсорбатори, да намалят ефекта на контрацептиви и повръщане след приема на таблетките е опасно понижение на нивата на хормоните, защото активната съставка не разполага с време, за да се научат. И не се опитвайте да убедите тялото си, като кимате на празен блистер - той не получи дозата ви от хормони.

Свещи, кремове и гелове

От една страна - това е една от най-удобните опции за защита - те не оказват влияние върху теглото или настроението, а усещанията, за разлика от употребата на презерватив, са много по-приятни. Трябва обаче да платите за удоволствието - тези средства не дават желаната защита от сто процента, оставяйки пет или дори повече процента от вероятността за торене. Вторият враг на спермицидите е обикновен сапун. Една жена може просто да забрави свойствата, които разрушават закрилата, защото душите са само мястото, където повечето от действията са усъвършенствани до автоматизъм и не включват дълъг размисъл.

PAP (Прекъсвания сексуален контакт)

Знаете ли, че огромен процент семейства считат този метод за пълноценна защита, набирайки многобройни поддръжници с убедителни примери от собствения си опит? Това е смешно, но аргументът е годините, прекарани с партньор без нежелана бременност. Това обаче е достатъчно веднъж, защото плодотворният период на една жена трае 30 или повече години.

Календарен метод

Познаването на анатомията помага. В края на краищата, не е толкова трудно да изчислите периода си, като се наслаждавате на близостта в безопасни дни. Резултатът от тази математика е раждането на бебе? Не е чудно - календарът на овулацията е предназначен за средната жена и вашето яйце не трябва да ходи, за да задоволи статистиката.

Share:
Comments