Занаяти за тиква за детската градина. цвете топка, гъсеница,

Учителите в детските градини често работят с деца с необичайни и забавни занаяти. Това просто не отива на работа: хартия, пластилин, кърпа, боя, зеленчуци и плодове. Днешният майсторски клас е посветен на детски занаяти, изработени от тикви. Всички представени занаяти са лесни за производство и помагат на децата да развият въображение, любопитство и фини двигателни умения.

Детска ръчно изработена тиква със собствените си ръце «Flower ball»

Тиквата за цветна топка се взема за малък размер за едно бебе. Една голяма тиква е украсена с няколко момчета. Цветовете се използват с тънка и здрава стъбло.

Материали и инструменти: тиква, цветя, шилин, ножици.

Стъпка 1

Един учител или възрастен предварително подготвя тиква за децата. Измива се и се суши. Shilom в зеленчука пробива дупки.

Стъпка 2

Под наблюдението на възрастен, ножиците отрязват стъблата от цветята. Достатъчна дължина е 5 см. Можете да използвате пластмасови ножици, които са в състояние да се справят с тази задача.

Стъпка 3

В дупките на зеленчуковите стъбла с цветя се забиват.

Цветна топка от тиква със собствените си ръце е готова! Цветята в това състояние ще застанат дълго време: сокът от тиквата пулп ще подхранва растенията. Ако желаете, можете да използвате цветя с различни цветове.

Тиква за детска градина "Листа в снега"

За направата на "Листа в снега" ще бъде полезен бял сняг гваш и сухи листа от гората. Ще трябва да украсите тиква със скорост. Можете да включите в стаята забавна и динамична музика от карикатурата.

Материали и инструменти: тиква от всякакъв размер, бяла гваш, голяма четка (дори можете да използвате боя), сухи листа от гората.

Стъпка 1

Тиквата се измива и суши, поставена на масата пред всяко дете. Препоръчително е предварително да поставите лист хартия върху масата, за да предпазите мебелите от мръсотия по време на боядисване с гваш.

Стъпка 2

Принципът на прилагане на гваш на зеленчук се показва на децата. И всяко дете започва да рисува тиква със собствените си ръце.

Стъпка 3

Тиквички се вписват в тиква. Тъй като гувашът изсъхва в рамките на 2 до 5 минути, не можеш да се втурнеш към декорирането на листата. Можете да мислите за по-добро местоположение на тиква.

Листата в снега са готови! Между другото, листата на ръчно изработената тиква със собствените си ръце също могат да бъдат украсени с някои нови цветове от гваш.

Детска ръчно изработена тиква със собствените си ръце «Весела гъсеница»

Веселата гъсеница е направена от няколко тикви. Тази ръчна изделие може да се инсталира директно на площадката. В този случай децата ще могат да наблюдават ежедневно резултата от работата си и да играят с ръчно изработена статия по време на разходка.

Материали и инструменти: тиква 10 бр. (или от броя на децата в групата), картон оцветен, акрилна черна боя, четки, лепило.

Стъпка 1

Тиквата предварително се измива и изсушава. Залепването в горната част на крака на всеки зеленчук е боядисано в черно с акрилна боя. Тази боя бързо изсъхва и не се измива. Например, в дъжда.

Стъпка 2

От картона се изрязват кръгли жълти и червени цветя. За очите на гъсениците се произвеждат кръгли и черни нюанси.

Стъпка 3

Нарязани kruglyashki залепени върху тялото на бъдещата гъсеница, както е на снимката.

Стъпка 4

На основната тиква, наречена главата, се изтегля широка, весела усмивка. Използва се акрилна боя в черно.

Стъпка 5

На този последен етап всички части на "Merry Caterpillar" се прехвърлят на детската площадка, където се инсталират децата. Препоръчително е да се даде гъсеница една squirming форма, както се случва в реалния живот в реални гъсеници.

Тиквени предмети за детска градина "Feeder"

Всички деца знаят за храненето на птици, но дори и възрастните едва не излязоха с идеята да ги извадят от тиква. Това е оригинална идея и прекрасно ястие през есента и зимата. Например, за градски врабчета.

Материали и инструменти: половинки тикви, дебели пръчки от дърво, въже, птиче месо, лъжици, нож.

Стъпка 1

Обучителят на тиква се нарязва на две части. Лъжиците изстъргват целулозата със семената.

Стъпка 2

Пресечете кръста в зеленчукова пръчка за щипки под ъгъл от 90 градуса. За удобство дупките за тях могат да се режат с нож. За предпочитане е тази работа да бъде поверена на възрастен.

Стъпка 3

На този етап въжетата са прикрепени към пръчките, които ще държат къщата за птици в окачено състояние.

Стъпка 4

В ръчната изработка на тиквата се изсипва храната на птицата. Тя може да бъде просо, слънчоглед (не пържено) и пшеница.

Домашната къща за птици е готова! Препоръчва се да се мотае на място, защитено от дъжд. Например, в беседката или под детската гъбичка, ако има някой на площадката.

Занаяти от тиква за детска градина "Ваза с цветя за майка"

Майките на всяко бебе ще бъдат доволни от подаръка под формата на ваза с цветя. Изработването му от тиква е лесно. Но да изрежете една дупка в гъста коричка тиква е по-добре да поверите на възрастен човек.

Материали и инструменти: тиква, букет, пластмасова чаша за цветя, нож, алуминиева лъжица, ножици.

Стъпка 1

В измитата и сушена тиква се изрязва дупка. Това се прави така, че едновременно да се премахне опашката на тиква.

Стъпка 2

Лъжиците от зеленчука се остъргват от плътта и семената. Такава дейност е възможна за всяко дете в детската градина. Това е забавно и лесно.

Стъпка 3

В тиква се вмъква пластмасова чаша. В нея се излива вода за цветя.

Стъпка 4

Цветята се вземат. Прекъснете излишната дължина на стъблата. Цветята се оформят в букет. Те могат да бъдат завързани с конец или въже.

Стъпка 5

Букетът се поставя в тиква ваза. Всичко, можете да носите подарък на майка ми.

Детски занаяти от тиква със собствените си ръце "Merry Head"

"Уютна глава" на тиква се получава от декорацията с цветни маркери. Лесно се нанася върху чистата повърхност на зеленчука и почти не се износва.

Материали и инструменти: тиква, химикалка.

Стъпка 1

Тиквата се поставя на масата. Важно е да го поставите в стационарна, стабилна позиция. Ако желаете, зеленчукът може да бъде украсен дори и да седи на пода или да го държи в скута ви. Доколко удобно.

Стъпка 2

Филцовите камиони поставят първите характеристики: очи, нос, усмивка и коса.

Стъпка 3

На този етап първоначалните удари са затъмнени от различни цветове.

Тиква за детска градина е готова. Той може да се постави навън на открито. Ще стои до най-студената и по-дълга зима, ако самият плод принадлежи към зимния сорт тиква.

Share:
Comments