Първо раждане след 40 години

Има ли това - идеалното време за първото раждане? В крайна сметка, подготовката за майчинство се състои от много компоненти - това е здравето, материалната база на семейството и психологическата готовност. Не по-малко важен аспект е желанието на самата жена да стане майка. Ами ако на 25 години има семейство и жилище, но нуждата от раждане на бебе не иска да се събуди? Но какво да кажем за онези, които срещнаха избрания от тях само на прага на четиридесетте? И ако двойката беше готова за майчинство, но спермата не искаше да се слее с яйцето, а новината за бременността дойде само когато семейството спря да сънува за раждането на дете?

Подкрепя бременни жени на възраст на същата възраст, които са решили да раждат второ и трето дете с голям интервал. Пътят на бременността, раждането и възпитанието вече е приет от тях и те не смятат, че броят на годините минава като сериозна пречка за раждането.

Плюсове на късното майчинство:

  • Съзнателно майчинство. Пълната готовност на семейството за раждане на дете е определено плюс. Късните деца често са резултат от добре планирано планиране и най-важното - бъдещите майки се подлагат на задълбочен медицински преглед, включващ всички видове анализи и консултации с генетиците.
  • Психологическа готовност. Не всяко момиче обича да играе дъщери - майките и желанието да стане майка на много посещения в по-зряла възраст. Не е тайна, че някои млади жени не разбират напълно значението и отговорността на майчинството, с голямо нежелание да жертват личния си живот в името на новороденото. Мама, в радостна възраст, се съгласява да осигури всеки момент от своето време на услугите на бебето. В края на краищата, развлечение и свобода те вече са опитали в пълен размер, но раждането на бебе просто отваря своите безгранични полета за дейност.
  • Подмладяваща способност за раждане. Късната бременност помага за облекчаването на предстоящата менопауза, а самият факт на майчинството по време, когато съвременниците се готвят да станат баби, държи млада майка в тон. Човек може да спори кой изглежда по-привлекателен - млада дама, която спря да гледа след себе си, махна с ръка за още десет килограма или четирийсетгодишна майка, вдъхновена от раждането на бебето си. За много, късно раждане връща и младежта, направи силен смях, активно се движат и извайвам kulichiki с бебето.

Когато късна бременност е нежелателна?

Здравето на всички е различно, някои страдат от хронични рани от ранното юношество, а други се доближават до 40-годишната линия, енергична и пълна с енергия. От една страна, тази възраст все още е много далеч от старостта - много от тях изпитват връх на своята красота и цъфтят след 35 години. От друга страна - лошите навици, хроничните заболявания и отрицателното въздействие на околната среда имат кумулативен ефект.

  • Отрицателно влияние на начина на живот, околната среда и болестите при късна бременност. Яйцата се хващат за себе си, тъй като пушенето, алкохолът и други инфекции оставят следа в женското тяло завинаги. Да, и здравето често се проваля - въпреки факта, че постсъветските жени са се научили да се грижат за себе си и да отговарят на зряла зрялост, хипертония, диабет, проблемите с ендокринната система остават бич сред зрялото население.
  • Генетични аномалии. В този случай статистическите данни са неумолими - въпреки че генетичните отклонения се срещат при деца на много малки родители, зрялата възраст остава утежняващо обстоятелство. След 35 години вероятността бебето с отклонения се увеличава рязко.
  • Тежък ход на бременността. Този фактор изобщо не е задължителен, но всяка жена, която работи след 40 години, се нуждае от по-внимателно наблюдение. Хормонална недостатъчност, сърдечно-съдови заболявания, загуба на еластичност на тъканите - за съжаление, всички тези състояния често са придружители на късна бременност.

Нашето общество все още е трудно да се нарече толерантно. Първото нещо, което бременните жени слушат за себе си, е изненада или дори осъждане. "Не се страхувайте, че ще вземе за баба ми?" - в бързаме саркастични клюкари. "Искате ли да оставите детето сирак?" - пророкуват мрачно мъже-богомолци. Да, и самата мисъл на бъдещата майка - няма да изглежда нелепа сред младите жени при раждане. Струва си да си спомним, че обществото е готово да обсъди и осъди всички, които не се вместват в обичайната рамка. Следователно само здравето на бъдещата майка ще играе ключова роля при вземането на решението.

Share:
Comments