Пет навика, които пречат на красотата

Древните философи твърдят, че навикът е второ естество. И наистина, колко трудно е понякога да се отказвате от нещо, което правите редовно, всеки ден в продължение на много години подред. Всеки има такова "мода", което дълго време и твърдо влезе в живота и стана част от личността. Не всички обаче осъзнават, че има навици, които понасят вреди не само на здравето, но и на красотата. Ние изброяваме някои от тях.

пушене

Кожата на пушачите в крайна сметка става суха и хлабава, придобивайки земен сив нюанс. Тютюневият дим нарушава кръвообращението, кислородът спира в необходимия обем, за да влезе в клетките на кожата. При пушене се унищожава и колаген, който отговаря за еластичността и тонуса на кожата на лицето и тялото.

Кусательный рефлекс

Това не е навикът на детето да загърбва ноктите от лекарите, наречени "hohofagiey". Страдайте го до около една трета от всички възрастни на планетата и най-вече жени. Това е много лош навик: ноктите започват да се отделят, растат слабо, кожицата се възпалява и кърви. Зъб, между другото, тези "упражнения" също не се възползват.

Хронична липса на сън

Лекарите препоръчват да спи поне 8 часа на ден. Кой от нас може да се похвали да следва тези препоръки? От липсата на нощна почивка, не само способността за работа, но и кожата, страда, тъй като клетките нямат време да се регенерират напълно. Едем, бръчки и торбички под очите - всичко това не украсява. Не за нищо, че те казват, че една здрава мечта е най-добрата козметика.

Пръстите от лицето

Какво докосваме с ръцете си? Точно така, всички поред. Микробите междувременно не спят. Подкрепяйки бузата с дланта на ръката, докосвайки носа му и търкайки челото му, ние му позволихме да премине през кожата. Следователно възпаления, пъпки, зачервяване и други досадни проблеми.

мърляч

Правият гръб е гаранция за здравето и красотата. Тези, които се наведат, гърдите изглеждат по-малки, кръста "дръпва" някъде надолу и изглеждат много уморени и скучни. В допълнение, гърба на гръбначния стълб усложнява работата на белите дробове, което означава, че косата, кожата и ноктите отново страдат от липса на кислород.

Никога не е твърде късно да започнете пътя към преображението. Направете това, като се отървете от навиците, които вредят на младостта и красотата!

Share:
Comments