Педактически заблуди

Едно момиче, което иска да бъде красиво, се грижи не само за видими части от тялото си, но и за тези, които често не се показват. Например ноктите на краката. Много жени, които погрешно тълкуват думите на приятелките или модните списания, не разбират някои аспекти на педикюрата, за да могат да правят груби грешки в грижите за пръстите си. И това може да доведе до сериозни проблеми.

Дългите нокти на краката растат в кожата

Това твърдение е неправилно, растат ноктите в случай, че са твърде къси и неправилно нарязани. За да го изрежете е необходимо точно и на ръба малко закръглени. Дължината на ноктите може да бъде всяка, всъщност, ако желаете, можете да се конкурирате с онези жени, които твърдо се обявиха и влязоха в книгата на Гинес като носители на най-дългите нокти по краката. Най-важното е, че те не се намесват и не предизвикват дискомфорт.

Ние се отърваваме от труповете с бръснач

Такова изявление може безопасно да се припише на митовете за педикюра и да посочи, че ако ръката трепери при почистване, може сериозно да увредите крака си.

Майките маникюр предупреждават, че след рязането, кожата става още по-груба и расте над рязането, което води не само до многократно бръснене, но и до болезнени усещания.

За да се отървем от натопищя, те са напоени с кремове, преглеждат гардероба си за обувки и отказват твърде високи токчета, които са причина за изпичането.

Само момичетата, които нямат вкус, могат да развият ноктите си на крака

Това не е съвсем вярно. Не става дума за вкус, а за факта, че когато се натрупвате (често дължината не се променя), коригирайте грозната ноктопластика, като я придадете на равномерен и добре поддържан вид. Тази процедура се препоръчва за тези, които имат слаба ноктопластика, покриващият материал е в състояние да предпази ноктите от увреждане, особено през лятото, когато ноктите не носят отворени обувки.

Натрупването е в състояние да спести и от врастнали нокти до тези, които имат този проблем постоянно /

Педикюрът е изключително летен процес

Красивите нокти винаги трябва да са с жена, дългата почивка в грижите ще доведе до лоши резултати и красотата ще трябва да се постигне от много дълго време, така че педикюр трябва да се прави редовно, през зимата по-дълга почивка между процедурите, отколкото през лятото.

Маникюр майстор на ранен етап е в състояние да премахне такъв проблем като растежа на ноктите, така че педикюр е задължително през цялата година.

Подрязване на маникюр - спасение във всички сетива

Някои жени в старата мода предпочитат острието педикюр, тоест, използването на бръснач, файл и други подобни, за да даде красота на ноктите. Но съвременната козметология не стои неподвижна, а пемзичката е заменена с хардуерно маникюр - процедурата е по-малко болезнена, не травматична и по-хигиенична. По време на този педикюр е невъзможно да се отрежете, капитанът не краде крака и ясно вижда границите на новата и старата кожа и не може да премахне излишъка.

СПА процедури за краката - просто изпомпване на пари

Този педикюр ви позволява да се грижите за краката по-внимателно. То отпуска, тонизира, дава сила и енергия, охлажда и ободрява в точните моменти.

След един работен ден краката ви често блъскат и не искат да се подчиняват, след извършване на SPA педикюр не само можете да презареждате енергията си, но и да позволите на краката си да се отпуснат.

Както можете да видите, педикюр не е просто процедура, която се грижи за ноктите, но и средство за отпускане, преодоляване на умората и подуването на краката. Редовно зависи от вашето желание, педикюр може да се извършва в салона и у дома самостоятелно.

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments