Оргас по време на бременност: има мнение, че е полезно. може

Има мнение, че сексът по време на бременност е забранен. Но дали е така?

Както се оказа, оргазмът на жената по време на бременността е полезен не само за себе си, но и за бебето. Как оргазма засяга тялото на жената?

Дали женското либидо нараства или намалява по време на бременност?

Може ли оргазъм да навреди на плода?

Как да стигнем до върха на удоволствието по време на бременност?

Ще говорим за това.

Оргас по време на бременност - и двете страни на медала

На първо място е необходимо да се каже това при бременни жени се повишава възбудимостта, но защото често иска да прави секс, а оргазмите са по-ярки. Въпросът е, че матката по време на този период се увеличава, като клитора, кръвта в матката циркулира по-бързо и следователно сексуалното шофиране на справедливия секс в позицията е много по-високо.

Отговаряйки на въпроса дали оргазмът е опасен, не забравяйте какви чувства носи той. Това е правилно - удовлетворение! В организма има организъм, както мъже, така и жени в изобилие произвежда ендорфини, тези същите хормони на радост, които често чуваме в различни спортни програми, защото спортовете също водят до освобождаването на ендорфини. Но е възможно да се сравни потенето във фитнес залата с ритмични движения в леглото? Изглежда, че отговорът е недвусмислен.

Така че, първото нещо, което трябва да се научи, оргазъм по време на бременност всъщност е необходим, изключения са само специални случаи, за които ще говорим малко по-късно. Също така, сексът не се препоръчва в продължение на две до три седмици преди приблизителната дата на раждане, тъй като това може да предизвика преждевременно раждане. Но ако детето не иска да се появи след приблизителната дата, тогава оргазмът може да го удържи и така раждането ще бъде успешно. Във всички тези аспекти един гинеколог може да ви посъветва по-подробно и ще разгледаме други нюанси, докато постигаме оргазъм през бременността.

Както вече беше споменато, оргазмът все още може да носи опасност.

Да се ​​занимаваш със секс при бременност не е необходимо в такива случаи:

• съществува опасност от спонтанен аборт;

• Преди това жените вече са имали спонтанен аборт или преждевременно раждане;

• жена има повече от едно дете в утробата си, в този случай рискът от преждевременно раждане поради активни контракции на матката (но някои експерти казват, че в такава ситуация е позволено или не е разрешено, се определя сексът поотделно за всеки пациент);

• Ултразвукът показа, че плацентата е твърде ниска, така че бебето ще почувства силни тремори по време на полов акт;

• появата на пукнатини в мембраните на плода, тъй като това е изпълнено с инфекция на детето с различни инфекции;

• Сексуална инфекция, която по принцип е очевидна.

Опитайте се да определите - Защо мислите, че оргазмът може да навреди на детето? Най-вероятно в главата си образът на този процес, ви се струва, че детето ще почувства силни трепери. Но всъщност бебето в утробата на майката е надеждно защитено от плацентата и единственото нещо, което ще усети след вашия оргазъм, е приятното отпускане на тялото на майката.

Става въпрос, че след оргазъм детето започва активно да се движи. Това не означава, че той е станал "свидетел" на вашето полово сношение, точно след оргазъм той получава много полезни вещества и повече от обикновено кислород, това предизвиква засилените му движения. През този период детето все още не може да разпознае майката в тялото, така че не си заслужава да се притеснявате.

Оргазъм без секс или клиторна оргазъм по време на бременност

Клиторен оргазъм всяка жена се чувства много по-силна от вагиналната, а дори и бременна. Ако при определени обстоятелства сексът е нежелан или невъзможен, клиторалният оргазъм е напълно приемлив вариант.

В този случай ендорфините все още се отделят и в достатъчно количество, така че жената да е доволна. В крайна сметка, сексуалната енергия в доста голям брой е на разположение на всички бременни жени, тя трябва да се използва.

Тъй като в отсъствието на секс, бременните жени могат да сънуват еротични сънища, които вероятно ще приключат с клиторния оргазъм, защото гениталиите са особено нервни. Има много случаи, при които бременните жени са достигнали оргазъм в съня си и не само удоволствието е, че сексуалният акт обикновено завършва, а освобождаването на ендорфини, смесени със силна болка в долната част на корема.

В допълнение, пълната липса на сексуално удовлетворение може да доведе до болезнени усещания в областта на таза и вкаменелост на корема, матката става напрегната и това от своя страна може да усложни раждането в някакво време.

Пречки за оргазъм по време на бременност

Често жените продължават да се притесняват от факта, че сексуалните отношения по време на бременност по някакъв начин могат да навредят на плода. Поради такива страхове, те имат притеснения за всяка малка промяна в тялото. Но тогава трябва да помните, че бременността е сама по себе си процес на непрекъснати промени, ежедневно, почасово, и ако говорим за настроението, а след това като цяло всяка минута. Сега ще говорим за случаи, които понякога плашат бременните жени и ги карат да напуснат секса и съответно оргазма.

• Гадене и повръщане

Прекрасни дами на позиция. Тези явления са абсолютно нормални за даден период. Някой се тревожи по-малко, още малко. Но така или иначе, гадене и повръщане се появяват при всяка бременна жена. Ако сте загрижени за тези симптоми, просто ги изчакайте, изчакайте гаденето да спре и да спре стените на стомаха, след което можете спокойно да отидете с любимия си човек в спалнята, за да получите доза удоволствие.

Промяна на формата

Когато по-близо до втората половина от периода на бременността една жена започва да прилича на кок, тя гледа в себе си в огледалото, внимателно докосва интензивно растящия корем и признава със скръб - сега няма никакъв въпрос за някакъв оргазъм. Но ние ще ви изненадаме - много може дори! Ако се адаптирате с партньора си и се чувствате удобно за двете, оргазмът ще бъде не по-малко ярък от преди. Между другото, човек от такъв сексуален контакт също ще се забавляват, не се колебайте.

Болка в гърдите и изтичане на коластра

Когато сексуалният партньор погали гърдите ви, може да почувствате доста силна болка. Но това не означава, че трябва да спрете да правите секс и да се откажете от оргазма. Кажете на партньора си да обръща повече внимание на други части на тялото и да не докосва колкото е възможно повече гърдите. Също така, по време на сексуален контакт, коластра може да изтече, т.е. първото мляко на жена. Това само по себе си не представлява заплаха, най-важното - не се разсейвайте, за да не нарушавате концентрацията в сексуалната игра. Освен това такива случаи са доста редки.

Промяна във вагиналното изхвърляне

По време на бременността тялото на жената много възстановен, има много промени в гениталиите. Обемът, цветът, мирисът на вагиналния разряд се променят. Те могат да се появят в много малки количества, поради което няма да има прекалено суха и за секс ще трябва да използвате допълнителен овлажнител, и може да се случи обратната ситуация, това е, течността ще се появи в прекалено голямо количество, влагалището става хлъзгав след това сексуалният партньор може да има проблеми с ерекцията. Също така в вагината миризмата може да доведе до факта, че от орален услуга мъжете трябва да се откажат, тъй като е ясно, че процесът не е по ваш вкус - във всеки смисъл на думата.

• Кървене в гениталиите на жена

Ако имате секс през последните месеци на бременността, твърде дълбокото вмъкване на пениса може да повреди допълнителни съдове, които допълват храненето на матката. В такива случаи, като правило, лекарите не препоръчват полов акт. Ако имате силно вълнение, тогава е по-добре да постигнете оргазъм чрез вълнуване на клитора. Някои жени се опитват да обяснят ситуацията на съпруга си и да кажат, че той е по-малко упорит и въвежда пениса по-малко дълбоко. Но, като правило, това не води до нищо добро. Най-вероятно вашият сексуален партньор няма да понася такава подигравка и оргазъм, които все още не получавате.

Страх от инфекция

Ако човек няма сексуални инфекции, вероятността детето да развие инфекция след седмия месец на развитие поради сексуалния си контакт е много ниско. Работата е, че бебето е добре защитено от амниотична торба. Лекарите казват, че такава защита е валидна до деветия месец от носенето на плода. Последните 4-6 седмици обаче все още трябва да използват презервативи, за да гарантират, че бебето няма инфекция.

• Появата на трудности при получаване на оргазъм

Както вече беше споменато, по време на бременност в тялото на жената има голям брой промени. Те могат да допринесат за появата на по-ярки усещания по време на оргазъм и появата на някои трудности при достигане на върха на удоволствието. Това трябва да се приеме за даденост при такива хормонални промени в женското тяло, което е възможно да се адаптира, като се избере най-благоприятното време за полов акт, а също и ако партньорът отдели повече време за ласки.

• Страх от преждевременна доставка

Въпреки факта, че оргазмът е придружен от контракции на матката, раждането не може да го провокира. Това явление е точно обратното, тренира вагиналните мускули на жената и я подготвя за бременност.

Как да постигнем ярък и безопасен оргазъм по време на бременност

Когато настъпи бременност, една жена започва да споделя понятията за секс и оргазъм. Не винаги втората е последствие от първата. Има определени конвенции, които трябва да се спазват, за да се получи пълен и не опасен оргазъм по време на бременност.

• Не прекалявайте с броя на сексуалните актове. Това е именно случаят, когато качеството е важно, т.е. колко много се отдадете на страстта и се концентрирате точно върху това, което се случва в този момент.

• Ако само сексът с двамата партньори не е задоволителен, струва си да се търсят други методи. И за да ги търси, не е необходимо в "Камасутра". Силни прегръдки, горещи целувки, масаж (особено чувствен е масажът на краката), съвместен душ или вана, дори нормална романтична вечеря може да донесе много повече удоволствие от секса.

• За да премахнете всички тревоги от главата ви, съветваме Ви да се консултирате с гинеколог. И не само за общото състояние на вашето здраве, но и за сексуалните отношения по време на бременност.

Да се ​​откажеш от оргазъм по време на бременност, в никакъв случай не е необходимо. Ако сте твърде притеснени за здравето на вашето бебе, изберете най-благоприятното време и поставя за това.

Толкова приятни емоции, като се измъквате от секса с любимия си, но все пак е трудно да заменим всичко.

Share:
Comments