Маникюр шеллак с картина - най-добрите идеи с снимка

Съдържание:

 • Шекла с шаблон за къси нокти
 • Червен, бургундски и розов шеллак с шарка
 • С черен шаблон
 • Бял шеллак с шаблон
 • Синя с шарка
 • Прозрачно с картина
 • За справка - какво е Шеллак
 • Как да нанесете покритие?

Ноктите са известни от дълго време, но нил-индустрията не стои неподвижна и нейните най-нови разработки стават не по-малко популярни сред жените. Става дума за шеллак - стабилно покритие за нокти, което ви позволява да поддържате красотата и естетиката на ноктите дълго време. В същото време не можете да почувствате каквито и да е ограничения и да продължите нормалния си живот: правете домашни грижи у дома, играйте спортове, се грижете за децата си и т.н. Не е необходимо да се използват само едноцветни варианти на шеллак за маникюр. Има много начини за украса под формата на рисунки, за които можем да говорим днес.

шеллак маникюр с шарка

Шекла с шарка на къси нокти

Все повече жени предпочитат късата дължина на ноктите, което е по-практично и удобно. Но това не означава, че можете да забравите за красотата, модата и женствеността. При тази кратка дължина не трябва да обръщате никакво внимание от дългите нокти, защото маникюрът в този случай трябва да е идеален. Подобен ефект може да се постигне с помощта на шеллак, който не изглежда добре нито една седмица.

Еднообразни опции винаги са в търсенето, но понякога искате разнообразие или допълнителна декорация. Shellac предоставя такава възможност, но има ограничения. Те са свързани с малка повърхност на къс нокът, върху който не могат да се реализират всички идеи. Най-често се използва за декорация:

 • геометрични модели - прости или счупени линии, правоъгълници, квадратчета, ромбоиди и т.н .;
 • абстрактни модели под формата на пръски или петна;
 • класика - голям или малък грах, дантела;
 • Френски маникюр, който може да бъде украсен с всякакви шарки.

От всички представени варианти, най-подходящ е френският маникюр. Това се дължи на неговата гъвкавост и способността да се комбинира с всеки вид облекло и стил, в ежедневен или тържествен ден. Освен това, нокътното покритие по този начин изглежда възможно най-естествено и подходящо за всяка дължина на нокътната плоча.

шеллак за къси нокти

Шекла с шаблон в червена и розова палитра

Червеният цвят върху ноктите е един от най-предпочитаните сред жените. Той символизира лукс, красота, смелост и блясък. Най-вече е подходящо за вечерни събития, но сега се използва навсякъде по всяко време на деня. Когато създавате картина на червен шел, най-красивата е комбинация със златисти, бели и черни цветове. Когато използвате няколко различни нюанса, имате нужда от правилен дизайн, в противен случай можете да получите маникюр без вкус.

червен шеллак

Черният цвят в маникюра с шеллак

Черно - нова тенденция в изкуството на ноктите, но монохромен в такива тъмни нюанси не са избрани от всички. Най-често се използва за украсяване на шарки с черен пясък, които се наричат ​​на контрастни повърхности.

Шекла с шарка в бяло

Бял цвят рядко се използва като основен фон. С неговата помощ се създават както монохромна, така и многоцветна версия. Обикновено се използва за създаване на сватбен маникюр или яке. В допълнение, той е отличен за декоративен дизайн под формата на:

 • точки, грах, петна върху основния фон на друг цвят;
 • зимен маникюр - за рисуване на снежинки и мразовити модели;
 • геометрични модели - линии, ромбоиди и т.н .;
 • цветове в различни варианти - прости и сложни;
 • градиенти с цветни гел лакове.

Има много опции за използването му - можете да изберете от тях, подходящи за конкретен случай.

Сини нюанси

Използването на синьо не се ограничава до монохромни опции или морски теми. Тя се използва активно за създаване на зимни мотиви върху ноктите, както и на известния gzhel. За да носи такъв маникюр е необходимо "да бъде в състояние", но при компетентна регистрация той ще се доближи за всяко действие: за ежедневно износване се прилага монохромен маникюр, а за тържествени поводи - украсява с дантели и фигури.

синя шеллак снимка

Прозрачен шеллак

Уникалната възможност за израстване на ноктите с желаната дължина, при запазване на естествения и чист външен вид, е използването на прозрачен шеллак. В същото време повърхността на ноктите става силна и лъскава, което показва грижата за ноктите. С нарастването на дължината ръбът на покритието е почти напълно невидим, което ви позволява да го носите дълго време без да компрометирате вида на ноктите. Тази опция се използва, но все още не много често, защото жените предпочитат цветния шеллак.

Като основна употреба цвят гел-лак, както и за рисуване на отделни детайли и елементи използват помощни, прозрачни. Този подход ви позволява да създадете най-атрактивния вид на ноктите.

прозрачна снимка шеллак

Монограм върху ноктите

Монограмът в първоначалното му значение е написването на инициалите с помощта на лигатура. Този метод на подписване се използва за украсяване на семейни бижута, дрехи, шалове, ястия. При ноктопластиката тази концепция значително се разширява. Сега този термин означава всяко преплитане на орнаментирани шарки или линии, което създава красив уникален модел на повърхността на нокътя. Този метод на декорация ви позволява да постигнете дискретен, но стилен маникюр.

Какво представлява Shellac?

Изградени са много различни техники и композиции за укрепване и покриване на ноктите, така че те са достатъчно лесни, за да се объркат. Например, под гел-лак и шеллак обикновено означава същото нещо, но не е така. В оригинала шеллак е името на продуктите за ноктите на американската компания CND, които се наричат ​​Shellac. Продуктът под това наименование е създаден през 2010 г. и комбинира свойствата на два материала наведнъж: лак и гел. По времето, когато оригиналният шеллак спечели популярност, други производители започнаха да произвеждат подобен продукт, но името вече бе определено между потребителите.

По същество шеллак е специален гел, който се използва за покриване на ноктите и им осигурява дългосрочно запазване на външния вид поради тяхната устойчивост на увреждане и пластичност. За да го поставите на повърхността на нокътната плоча, трябва да използвате UV или LED лампа. Сред очевидните предимства:

 • бързо изсъхване;
 • липса на миризма;
 • голяма палитра от нюанси;
 • безопасен състав;
 • подходящи за маникюр и педикюр;
 • продължава до 3 седмици;
 • лекота на използване;
 • подходящи за всяка дължина на ноктите.

При работа с този материал е необходимо да се спазва техниката на приложение, която не позволява дългосрочен ефект на състава върху кожата, което предотвратява възможна алергична реакция. Непрекъснатото използване осигурява кратка почивка на всеки 6 месеца.

Друго голямо предимство на шеллака е лекотата на употреба, която ви позволява да го прилагате и у дома си. Но това изисква закупуване на специална лампа и необходимите консумативи. Препоръчва се също да присъствате на малки подготвителни майсторски класове.

Техника на работа със шеллак

Процедурата за нанасяне на това покритие се състои от няколко стъпки:

 1. началният етап изисква даване на ноктите на желаната форма, обработка на повърхността на нокътната плочка и кожицата;
 2. за добро фиксиране на гела повърхността се смила и покрива със специален агент, който обезмаслява повърхността;
 3. Първият слой се нанася върху основния, след-оцветен шеллак, най-често в 2 слоя;
 4. последната стъпка е да се приложи прозрачен капак, който осигурява необходимата защита на цвета и блясъка;
 5. Има върхове, които ви позволяват да получите матова повърхност - зависи само от желанието;
 6. всички тези процедури се извършват не само с повърхността на ноктите, но и с дъгата;
 7. всеки слой след нанасянето внимателно се суши под лампа;
 8. в края на краищата трябва да премахнете лепливия слой от повърхността на завършения маникюр, който остава на гвоздей, средство за обезмасляване;
 9. Маслото се нанася върху кожата, която омекотява и подхранва кожата.

Времето за изсъхване на всеки слой зависи от силата на лампата: ако това е 36-ватов UV лъч, сушенето отнема 2 минути, ако LED - времето е намалено до 30 секунди. Средната продължителност на стабилността на покритието на шеллак е 2 седмици, но ако ноктите растат бавно, периодът може да се увеличи до 3 седмици. През това време можете да увеличите желаната дължина на нокътя, защото няколко слоя го правят по-дебела и здрава. При коригиране всички слоеве трябва да бъдат напълно премахнати. За да направите това, ви е необходима специална течност, която се нанася върху дисковете от памучна вата. Те се притискат здраво към гел-лак и се обвиват с фолио за известно време.

Въпреки този прост подход, маникюра с компетентна обработка и добри цветове се оказва много красив, така че е подходящ за всяко събитие и околна среда.

Share:
Comments