Любовта е щастие ... или нещастие?

Любов ... В продължение на стотици и хиляди години това чувство е развълнуващо сърце, за него са казани милиони думи. Изглежда, че всичко вече трябва да е ясно и разбираемо, какво друго може да кажете? Но не, в този момент някой с потъващо сърце мълчи и не може да намери думи, за да изрази какво чувства. Оказва се, че не всичко е толкова просто.

Откъде започва любовта? Или внезапният поглед към себе си кара пулса да се ускори, или усещането за присъствието на друг човек, или може да има доверие в някого и увереност? И защо любовта умира? Или просто ни напуска? Как да намерим любовта? Мисля, че си задал тези въпроси поне веднъж. Но целият въпрос е, че всеки намира отговора само за себе си и за себе си.

Любовта е многобройна. Харесва ли ви сладкиши? Да. И котка Васия? Разбира се. И вашите родители? Много. Обичаш ли го? Повече живот. Обичам, любов, любов ... И аз обичам дъжд много, и аз също като сладолед и червен цвят. И как е необходимо да обичаш нещо? Понякога, когато се срещате с човек, мислите ли, че "обичам или не?", Защото всичко е толкова просто и в същото време много трудно.

Всъщност се оказва, че любовта е около нас. Можем да търсим целия й живот и тя е близо. Не знаем как да я разпознаем, без да забелязваме такова познато лице на тази неуловима, желана любов. Когато човек е отворен за любов, той се присъединява към него без намеса, изпълва душата и тялото, вибрира във всяка клетка, давайки ни това желание за щастие. Сега, ако искате да карате въртележка, просто трябва да го изкачите и да се завъртите в ушите си, няма ли усещане за наслада? Това не е ли щастие? И тук определящата дума е и "любов".

И отново възниква въпросът защо толкова малко хора смятат, че са щастливи? Живеем, като сме загубили способността, дадена ни от природата, да се влюбим отвън. Малко дете може да направи това, поради което често сте били изненадани от смях и радост на искрените деца. И това е всичко, защото бебето е отворено за любов. Любовта, струва ми се, е енергията на сътворението, животворната сила, тя не може да бъде докосвана или виждана, можете да я почувствате само. Докато не я пуснете в душата си, няма да се чувствате щастливи.

Любовта към друг човек е от същата природа. Когато видим мъж или жена, които ни харесва, ние несъзнателно отваряме булото на душата, като по този начин позволяваме любовта да се установи там. И е важно да не пропускате тази енергия, непрекъснато подхранващо и да не изплъзвате от душата си. Любовта не умира, тя наистина ни оставя, избягва ни, и по-често, отколкото ние, ние самата ставаме причина. Любовта е крехка и нежна, особено под въздействието на нашия ум. Нашите мисли са тези, които удавят душата, изгонват любовта. Кога да се отдадете на ревност, самолюбие, егоизъм, любов, няма повече място.

Но може би едно от най-вълшебните и мощни чувства е любовта на едно дете. Тази любов се ражда в нас и расте заедно с бебето и с раждането ни ни запълва до ръба, премествайки всички останали чувства. Когато майката натиска тялото на детето, такова родно, топло, когато мирише на аромата му, целият свят наоколо престава да съществува.

И ще мислите, че в посоченото по-горе не е научено нищо ново, нищо не е открито за вас. И, разбира се, ще бъдете прав. В края на краищата, всички идват да обичат своя път, това не може да бъде преподавано, дават препоръки. Всеки трябва да намери отговори на собствените си въпроси. Най-важното - не се страхувайте от любовта, не я затваряйте, не я забелязвайте, не гледайте, не гледайте, не намирайте къде търсите, и още по-лесно ще разберете, че Любовта е навсякъде и тя ще ви намери сама и ще остане завинаги!

Share:
Comments