Костюмът на нинджа за момчето със собствените си ръце е

Всяко момче поне веднъж в живота си мечтаеше да се чувства себе си в ролята на любим герой на приказка. Костюмна топка в детска градина или училище дава на детето такава възможност.

Ако бебето ви е получило ролята на нинджа, шийте костюм със собствените си ръце.

Костюм за нинджа за момче със собствените си ръце: материали и инструменти

Костюмът на нинджа се състои от суичър, панталон, нос и колан. Ако желаете, можете да добавите към костюма Защита на крайниците. Изработва се в същата цветова схема като пелерината. От това тя се откроява ефективно на фона на черни панталони и пуловери.

Основният въпрос остава от какво да шият. Качеството на материала няма значение, но най-вече върху панталони и яке има монофонична памучна материя и плътна сатен върху нос.

От инструментите, които ще се изискват за работа, ще бъдат: остри ножици, ленти от сантиметри и шевна машина.

За точността на изображението в отдела за шиене можете да закупите стикери на плат под формата на йероглифи или дракони. Залепете такива декорации върху наметалото, а именно отпред и отзад. На предната страна на носа, етикетите са разположени симетрично отдясно и отляво.

Костюм за нинджа за момче със собствените си ръце: кимоно

Основното облекло на нинджа е яке и панталони. Якето може да бъде изработено в две версии: под формата на кимоно или обикновена тениска.

Вариант 1

В тази версия, якето ще бъде пришит като кимоно (яке с мирис на специална рязане). Отпред има връзки на якето.

Стъпка 1

За шиене на пуловер е необходимо да се правят измервания. Ще са необходими следните стойности: височината на пуловер (разстояние от портата до дъното на пуловер), гръдната обиколка, дължината на ръкава (разстояние от рамото до ръката или лакътя).

Стъпка 2

Прехвърлете размерите на тъканта и можете да започнете да чертаете подробностите за шаблона. Една проста версия на пуловер за този костюм се счита за такъв модел.

Стъпка 3

Изрежете детайлите от тъканта. Трябва да имате две предни и две задни и две части на ръкава.

Шиете режещите елементи заедно.

Стъпка 4

Завъртете и срязайте изрязаните ръбове на пуловер, а в горния край отворете границата с ширина 5 см. За да направите това, нарязайте лента от плат с широчина 12-14 см и я сгънете наполовина. Прикрепете го към горния край на кожуха през гърлото, като го огъвате навътре. Дългите краища трябва да се простират извън обвивката от двете страни на не по-малко от 50 см от ръба.

Вариант 2

Яке с дълги ръкави и качулка.

Стъпка 1

Премахнете същите мерки от детето, както в първата версия. Прехвърлете ги в плата и нарисувайте шаблон.

Стъпка 2

Изрежете получените части и ги зашийте. Първо, предната част и гърба са пришити заедно, а след това ръкавите са пришити в дупките. След като шиеш качулката.

Стъпка 3

Завъртете изрязаните ръбове на дъното на кожуха, ръкавите и качулката и шев, като се върнете от ръба на не по-малко от 0,5 см. Можете да вкарате конец с капачка за дължина в аспиратора. За да направите това, нарязайте дупките в изпъкналия край на качулката близо до портата на същото ниво. Поставете конеца в един отвор, прострирайте го по цялата вмъкната лента и го извадете от втория отвор. Поставете нишка върху конеца.

Костюм за нинджа за момчето със собствените си ръце: панталони

Този костюм има панталони от свободно рязане, но ако желаете, можете да ги направите на тялото.

Стъпка 1

Измерете вашето момче. Трябва да направите измервания: дължината на панталоните (от колана до най-ниската точка на панталоните), обиколката на бедрото и обиколката на крака.

Стъпка 2

Прехвърлете резултатите в тъканта. За да направите това, сгънете плата в два слоя и нарисувайте подробности за шаблона.

Стъпка 3

Зашийте първите две горни ребра заедно, след това превъртете тъканта, така че шевът да е в средата, а отстрани тъканта е сгъната наполовина. Шийте долните две ребра на тъканта на всяка част поотделно един с друг.

Стъпка 4

В този момент завъртете необработените краища на панталоните и шевовете по цялата дължина, стъпвайки от ръба на 1 см. Поставете еластичната лента в шлюза в кръста и в крака. Панталоните са готови.

Костюм за нинджа за момче със собствените си ръце: наметало

Пелерината е облечена в горната част на якето с качулки и е обвързана с колан от тъкан. Тя е по-скоро като жилетка.

Стъпка 1

За да изрежете тази част, трябва да знаете височината на продукта, ширината на гърба плюс 15 см на всяко рамо, обиколката на портата. Носът може да бъде еднокомпонентен или с вертикално деколте, за лесно обличане. И едната и другата опция се отрязват в почти същия модел.

Стъпка 2

Нанесете контур на частта върху плата и покрийте 1 см около целия периметър на шева. Изрежете подробностите, които сте получили върху плата.

Стъпка 3

Изрежете две парчета силен, но не много дебел картон във формата на рамо на мантията. Това са твърди рамене, които ще държат ръба висящ над рамото. Картоненият картон може да замени гъвкава пластмаса, например, под опаковката от играчката.

Стъпка 4

На този етап трябва точно да шиете частта от картона в крайния сгънат шев на нос. За да направите това, комбинирайте тъканната част и картонената част, така че извивката на рамото от тъканта да съвпадне с огъването на картона. Картонът се полага върху вътрешната страна на тъканта. Опаковайте изрязания ръб на плата върху картона и шийте ръчно с груб шев. Така и с второто рамо.

Стъпка 5

Отстранете външните краища на носа, като ги натискате и зашивате, оставяйки 1 см от края. Оставете вътрешната тъкан на врата си недокосната.

Стъпка 6

Ако е необходимо, нарязайте картона на шията, така че да е вече на ширина 1,5 см. Завъртете тъканта на шията на нокътя върху картона и го фиксирайте с ръчно валцован черен шев.

Стъпка 7

Изправете вътрешния ръб на носовата част, както и външната част, залепена и зашита по ръба, отдръпвайки 1 см от ръба. Сега имате нос със здрави рамене, които могат да бъдат прибрани без гънки.

На предната страна на този нос за декорация се залепват стикерите и йероглифите на дракона, които са споменати в началото на статията. Закупените стикери са залепени под горещата ютия, така че ако се страхувате да унищожите синтетичната тъкан, можете да шиете снимките с ръцете си или да ги нашиете на шевната машина по контура.

Костюм за нинджа за момчето със собствените си ръце: защита на крайниците

Защитата на крайниците на нинджа е направена от силен материал, който би защитил в битката. За красотата на костюма, защита на крайниците от същия цвят като наметало.

Стъпка 1

Изрежете от тъканта два квадрата с размери 20x20 см и два квадрата 15x15 см.

Стъпка 2

Обработвайте ръбовете на тъканта. По-добре е да ги пъхнете и да зашиете частите около периметъра.

Стъпка 3

От тъканта на друг тъмен цвят, нарязани две ленти с ширина 10 см и дълъг 1 метър. Точно същите ленти, само на дължина 50 см. Направете ръце. Не е необходимо да се обработва отрязаните ръбове върху тях, тъй като те няма да бъдат подути, защото те ще бъдат прикрепени към краката им и към ръцете им неподвижни.

Вашата защита на ръцете и краката е готова. Първо, облечен е на нинджа костюм, пришит на момчето. След горната част на пуловерната риза се облича и се привързва с крило, а на ръцете и краката над дрехите се прилага защита и вързани с дълги ленти от плат, които специално изрязвате за нея.

Share:
Comments