Кога е по-добре да дадете детето си на детска градина?

Всяка мама иска винаги да бъде близо до бебето. Но често идва време, когато трябва да оставиш детето в грижите на другите - баба, бавачка, учител в детска градина. Понякога дори съсед може да помогне.

Според психолози, за да остави детето за няколко часа, можете почти от раждането. Но само ако е познат човек. Понякога майка ми трябва да отиде на работа, когато бебето е само на 3 месеца. В този случай трябва да се помни, че за едно дете е много важно да прекарва известно време с него, но как се справяте този път. Ако идвате от работа и незабавно сте оставили настрана всички ваши дела - готвене, пране, компютър, телефонни разговори с приятели, посвещаване на няколко часа на детето, той ще бъде доволен от майчината интимност и комуникация. И на следващия ден няма да се страхува да се раздели с майка си.

Нека поговорим малко за яслите. Докато бебето не се учи да ходи добре, не е необходимо да го давате там. В детската градина вече може да бъде отнета в 3-4 години. Но и в тази възраст детето ще изпита и плаче, страхувайки се да остане без хора, които вече са свикнали. Тук основната ви задача е да го подкрепите, да обясните, че е толкова необходимо и необходимо да се каже кой и кога след него ще дойде и ще го отведе вкъщи. Тогава детето няма да мисли, че е изоставен и скоро ще свикне с новото.

Share:
Comments