Какви неща наистина са необходими за новородено бебе?

Очаквате ли детето и се притеснявате, че купувате всички необходими неща за бебето? Били ли сте препрочитани много информация и сте шокирани от количеството неща, които се появяват в къщата ви? Разбира се, купуването на бебешки дрехи и аксесоари е голямо удоволствие за майка ви.

Въпреки това, нека си помислим - нещата са необходими, обикновено се предлагат като стандартен набор от гардеробни артикули и грижи за бебето? Помислете за функционалните ползи от тези неща и ще можете да решите какво наистина е необходимо и какво не.

детска количка - полезно нещо е недвусмислено. Дори ако сте поддръжник на крачка, количката може да се нуждае от вас да спите на балкона, или да карате баща, баба, дядо да се разхождате с бебето. Ако ще прекарате по-голямата част от времето си, носейки бебе в прашка, тогава е разумно да не купувате скъпи колички, дори можете да ги купите от ръцете си.

кошара - изглежда, също е необходимо нещо, но все повече и повече майки използват елементи от метода на естественото родителство (съзнателно или не, не е важно) и поставят бебето да спи в леглото си. Решете за себе си дали искате да изпълзи на топло легло в средата на нощта, за да се хранят бебето, или са готови да се види, че детето в продължение на няколко месеца, а понякога и години, ще бъде в леглото си, и това може да доведе до някои недоволство от съпруга си ( особено ако детето е първото ви дете). Можете да обсъдите този въпрос със съпруга си предварително. Във втория случай можете да си купите кошара по-късно, когато решите да преместите детето от леглото си.

- Меките завеси в кошарата са необходими не само за да предпазят бебето от натъртвания, но и да го предпазят от огромното пространство, около което детето не е свикнало, когато е с майка си в стомаха.

- Baldahin е чисто декоративен елемент и събира само прах върху бебешко ясли.

Можете да си купите тъкана люлка на колела - удобно е да го поставите през нощта точно до легло за възрастни и в деня, за да бъдете транспортирани до различни стаи, ако е необходимо. В допълнение, бебето е много по-удобно в малка люлка, отколкото в огромно легло за него. Недостатъкът на люлката е, че бебетата бързо растат от нея. Вместо люлка, в края на краищата можете да използвате кошница от количката. Баня за къпане, Ако искате да осигурите идеално хигиенично чисто място за къпане, имате нужда от вана, но само за няколко месеца. Изберете евтин.

Везни, Ако имате допълнителни пари - можете да си купите, за да не се притеснявате за количеството мляко, изядено от бебето. Но много скоро ще се уморите да правите такива глупости, като претегляте бебе преди и след хранене, а вие сте в настроението на бебето и веднъж месечно в кабинета, ще разберете колко е достатъчно храната или не.

Пръчка за мачкане, Същият лукс като везните: всички майки перфектно завъртяха бебето на дивана и масажът беше направен на бюрото с легло за легло.

Стерилизатор Това е много удобно, ако няма да кърмите. Много по-добре от шума с вряла вода и саксии. В допълнение, има стерилизатори не само за бутилки, но и за биберони. Когато кърменето абсолютно не е необходимо.

Пелёнки, В наше време, бебетата често не се заплитат и обличат блузи и плъзгачи, което ги засяга добре. Но има деца, които заспиват тежко, защото са затруднени от изумителни ръце и крака. Защо да не забъркаш такова бебе, за да спасиш психиката и майка му? Друго нещо е, че децата вече спят, най-вече в пелени за еднократна употреба и затова много памперси не си струват да купят.

мушама, Необходимо е, ако не винаги използвате пелени за еднократна употреба (всеки е свикнал да ги нарича "памперси"), или за подчертаване при смяна на бебе и при вземане на въздушни вани. Човек може да използва пелени за еднократна употреба, но те са доста скъпи.

фланелки, Изключително неудобно нещо в сравнение с тялото и блузите на бутоните, бутоните на бутоните и zavyazochkah. Ситуацията е така: ако постоянно възнамерявате да използвате "пелени", то тялото за новородено бебе ще се нуждае от около три парчета. Ако понякога или винаги е бебе без "пелена", купувайте най-малко 6-7 блузи (тялото, разбира се, ще бъде неудобно), тъй като много често те ще бъдат мокри заедно с плъзгачи или пелени.

шипове, Сега плъзгачите на бебето се носят от раждането, но не купуват много малки плъзгачи: децата растат от тях буквално след 1 месец! И отново, ако използвате "памперси", тогава не са необходими много плъзгачи - достатъчно 4-5 парчета топли и студени.

Чепчик, Чепчикът е необходим след къпането на бебето и под шапката през студения сезон.

Одеяло, Две варианти: използвайте одеала или спални чували. И двете трябва да са както в топъл, така и в лесен начин.

Пликове и гащеризони за ходене, Той избира всеки, колкото му харесва - няма съществена разлика. Ако искате да спасите, докато детето е малко, използвайте едни и същи одеала за ходене като у дома. Разбира се, всичко трябва да бъде избрано според времето.

биберон-залъгалка, Ако не сте пламенни противници на биберони, първо купете малка ортодонтия. Те казват, че някои деца не приемат биберони, но най-вероятно не ги приемат само в първи път и често са просто ортодонтски. Много бебета обичат обичайните евтини латексови биберони.

Детска козметика, Детският крем и прах с добра грижа, навременна смяна на "памперси" и дрехи често са напълно ненужни, както и къпане гелове. Просто не се нуждаете от шампоан за бебе, ако бебето ви няма дебела коса. По-скоро са необходими мокри кърпички - това е удобно, въпреки че е по-добре да изплакнете бебето всеки път, когато се смени пелена.

Най-добре е да вземете решение за избора на детска козметика след раждането на детето и в болницата за майчинство, за да вземете досега само мокри кърпички, бебешки сапун и мехлем Bapanten, които може да са необходими за гърдите Ви при пукнатини и бебето, ако започне да се появява диария.

Share:
Comments