Как да се грижим за кожата през зимния сезон

Кожата става по-чувствителна през зимата, тъй като естествената й защитна бариера е унищожена от сух въздух и ледени ветрове. За да сте здрави, трябва да намерите правилния начин за зимна грижа.

Ако кожата е мазна, тогава не се налага да прилагате обичайните за вас алкохолни лосиони, тъй като мастните жлези през зимата не са толкова активни, както през лятото.

Така че, използвайки тези инструменти, съществува риск от изсушаване на кожата. Преди да излезете, не забравяйте да приложите слой защитен агент на лицето си, например подхранващ крем. И от декоративната козметика тоналните фондове са подходящи.

Зимната грижа за кожата зависи от вида на кожата. И ако използвате средства, които не ви задоволяват, тогава с настъпването на пролетта ще има дисбаланс. В този случай ще трябва да посетите опитен козметолог.

Ако не страдате от кожни изригвания под формата на черни точки, черни точки или дори лунички, тогава не трябва да използвате средствата, които ще "работят" за превантивни цели. Не забравяйте, че това само ще навреди на кожата ви, тъй като естественото й равновесие под въздействието на специализирани средства за силно насочено действие може да бъде нарушено.

Измиване на лицето си, трябва да използвате не познати сапун, но по-нежни средства. Освен това, опитайте колкото е възможно по-често да заменяте обикновена вода с варена или минерална газирана вода. Кремът трябва да се прилага само върху добре почистена кожа и се препоръчва да ги приложите около половин час преди да напуснете къщата.

Много е полезно да се измиват замразени билкови отвари, които не само овлажняват, но и лекуват кожата. Разтворът за лайка ще ви помогне да се справите с възпалението, цветът на липата ще спаси кожата от пилинг и жълт кантарион перфектно се справя със зачервяването. Дори ако животът ви постоянно се бърза, опитайте се да не се измивате с чешмяна вода, тъй като това може да доведе до възпалителни процеси или пилинг на кожата.

Не пренебрегвайте специалните маски, които ще ви дадат витамини, необходими през зимата. Грижа за кожата, вие ще бъдете не само красиви, но и здрави.

Share:
Comments