Как да натиснете правилно пресата, за да премахнете стомаха.

Въпреки факта, че само малък брой хора имат красива фигура в наше време, абсолютно всичко мечтае за това.

Няма такива хора, които да са доволни от тяхната пълнота или обратното - една постна физика.

Някой по този въпрос е възпрепятстван от мързел, а други липса на свободно време.

Изглежда, че за да премахнете стомаха, достатъчно е просто да намалите диетата си, а мазнините в крайна сметка ще изчезнат.

Всъщност това е, но е малко вероятно да бъдете доволни от резултата.

На мястото на мазнините ще има увиснала кожа и стрии, които не могат лесно да бъдат елиминирани. В тази статия ще обсъдим как можете да премахнете корема, като правите упражнения за пресата.

Общи препоръки за това как да почистите корема с упражнения за пресата

Този раздел ще бъде малък, за да не се отдалечава от основната тема на статията. Без тези общи препоръки няма да можете да виждате напредък, дори ако редовно упражнявате програмата за обучение в продължение на няколко години. Те са също толкова важни, колкото и самото обучение, така че те са строго изпълнени.

Първо, това е необходимо наблюдавайте диета с ниско съдържание на въглехидрати, Вие не можете да се отървете от мазнините, заедно с това отново да го пишете. Следователно, ще трябва да извадите от диетата всичко, което не ви позволява да видите напредъка - брашно, сладки, мазни, газирани напитки. Тяхната употреба със сигурност е допустима, но само в малки количества. И най-добре е да ги ядете в дните на кардио тренировка, за да се освободите незабавно от калориите.

На второ място, струва си забравете за алкохола, Самият алкохол е враг на нашето тяло. Всеки алкохол е вредно за нас, а основният враг на загуба на тегло е бирата. Самата сама по себе си е бързо-въглехидратна напитка, така че нейните негативни прояви не свършват там. Под бира, винаги искате да ядете нещо вредно и солено - което ще се отрази отрицателно на вашата диета.

Дайте достатъчно време за сън и избягвайте стреса, Кортизолът - стрес хормон, причинява на тялото да съхранява мазнини в тялото. За да се справите с това, трябва да имате достатъчно сън и да премахнете всички стресови фактори от живота си.

Често срещани грешки

За тези, които не са добре запознати със спортната зала или със спорта като цяло, ще срещнат значителни трудности по този въпрос. За правилното изпомпване на пресата и отстраняване на корема, трябва да знаете физиологичните процеси, протичащи в тялото ни, както и анатомията на тялото. Но няма да се впуснем в подробности, тук ще посочим само основните грешки на начинаещите.

1. Изпълнете огромен брой упражнения. Тя ще изглежда, че колкото повече повторения правите упражнения, толкова по-натоварването на мускулите, изгарят повече калории, и могат да се видят на новината за няколко дни. Уви, това е абсолютно погрешен подход. За начало, мускулите на пресата, подобно на другите мускули в тялото ни, трябва да получават умерени натоварвания. Ако направите голям брой повторения, тогава само ще навредите на пресата си. Освен това, повечето упражнения за пресата не трябва да се считат за добро сърдечно натоварване, което ще ви накара да изгорите голям брой калории. Ще трябва да направите около 10 000 обрати, за да изравните количеството калории, прекарано с работния час. Затова, ако искате да знаете как правилно да се залюлее преса за отстраняване на корема мазнини - това е първото Съвет: никога не се нуждаят от твърде фанатично изпълняват упражненията!

2. Опитайте се да изгаряте мазнини само в корема. На това, което само решения не идват, момичетата и момчетата преди началото на плажния сезон. Ежедневно прес обучение, опаковане, абдоминален масаж и др. Всичко това е насочено към целта да се отървете от мазнините само в необходимата област. За съжаление, всеки такъв опит е обречен на неуспех. Организмът в това отношение е доста мъдър и се опитва да поддържа "естествената" форма на тялото. Ако мазнините се натрупват - тогава равномерно в тялото, ако се изгорят - това е една и съща в тялото. Ето защо е необходимо да се каже за това - не можете да се отървете от мазнините само на стомаха. За да разклатите пресата, рано или късно можете да видите желаните "кубчета" вместо мазнини, е необходимо да съчетаете упражнения с диета и кардио натоварвания.

3. Друга най-честа грешка сред начинаещите е, че те не са редовно ангажирани. Необходимо е да се изпълнява комплекс от упражнения повече от веднъж след няколко седмици и всеки ден. Само в този случай мускулите ще получат пълно натоварване и необходимия стимул за растежа им. Едновременно с това как вашите мускули ще растат, талията ви ще стане по-тънка и годна. Но първоначално не можете дори да видите мускулите си - за това ще трябва да се отървете от мазнините.

Някои съвети как да натиснете правилно пресата, за да премахнете стомаха

Така че, ние говорихме за грешките, сега трябва да се обърнем към съветите. Има някои нюанси, които могат или да спрат напредъка ви, или обратното, да го ускорите. Ако умишлено сте решили да направите себе си и вашата фигура, тогава трябва да сте готови да спазвате стриктно правилата.

1. Обучението трябва да се извършва само на твърда и равна повърхност. Нито диванът, нито мекото легло за тези цели няма да работят. Максимумът, който можете да използвате, е тънък, гумиран килим. Те са във всяка фитнес зала, а за домашни класове можете да ги купите в магазина. Защо трябва да направите това? Една мека повърхност по време на тренировката ще се появи под вас, което значително ще повлияе на ефективността на упражненията. Не искате да губите време и енергия? Не се ангажирайте и с голия под, защото рискувате да го нараните.

2. Обучението се прави най-добре сутрин. На първо място, сутринта тялото ви е изтощено от 8-часова липса на храна. По това време той е склонен към максимално изгаряне на мазнините. Следователно сутрин всички кардио операции и други обучения за отслабване се провеждат. На второ място, празен стомах е много по-лесно да се изпълняват упражнения. Ако по време на усукване или повдигане на тялото в стомаха ви има някаква храна, ще почувствате силен дискомфорт, който ще повлияе на общото ви настроение за тренировка. Освен това, като ставате 15-20 минути по-рано и давате време за тренировка, вие получавате такса за жизненост и енергия за целия ден.

3. Упражненията трябва да се извършват бавно. Мускулите трябва да усещат добре товара. Тези, които изтласкват пресата в бърз режим, са хакери. Този метод ви позволява да правите упражнения, дължащи се на инерция, а не на работата на мускулите. Но целта ви не е да правите упражнения за кърлежи, а да ги правите полезни. В противен случай няма да прочетете тази статия.

4. Освен времето, което отделяте за обучение, трябва да поемете друга много полезна техника. Трябва да се има предвид и да се извършва постоянно - от само сутрин и преди да си легнете. Само тази техника може значително да намали обема на стомаха с няколко сантиметра след няколко седмици. Каква е тази невероятна техника? Това е доста просто - трябва постоянно да държите стомаха стегнат и стегнат. Фактът, че много хора ходят с големи, изпъкнали кореми, не винаги са просто мазни. В повечето случаи това се случва, защото коремните мускули в пресата губят тона си и се простират под натиска на стомаха. Ако непрекъснато сте затягнали стомаха си, скоро ще можете да постигнете връщане към мускулния тонус и значително намаляване на талията.

5. По време на упражнението ще усетите чувство на парене в корема. Болката от това усещане понякога става непоносима, поради това, че хората се самоувеличават под формата на ограничен брой подходи или повторения. За да ви принудят да страдате от болка и да правите чрез сила, ние не можем и не е необходимо да правим това. Ако давате мускулите си на почивка, значи губите значителен процент от ефективността на тренировката. Мускулите трябва да бъдат заредени до точката, в която не можете физически да извършите повторението. Но си струва да се повтаря, не става въпрос за стотици и хиляди повторения. Повярвайте ми, правилно изпълненото упражнение, дори в размер на 20-25 повторения, ще ви накара да изпитате огромен спектър от усещания.

Упражнения, с които можете да премахнете стомаха и да изпомпате пресата

Има огромно разнообразие от различни упражнения за мускулите на пресата. Опитахме се да разпределим за вас най-ефективния и полезен, събран в един комплекс.

За начало искам да кажа за двама безспорни лидери. Тези упражнения са малко по-различни от стандартните методи за пресата на относителната му лекота на изпълнение. С тях дори и начинаещ може лесно да се справи.

Упражнение №1 — вакуум, Това упражнение бе разработено от един от бодибилдърите на Америка, награден с титлата "Мис Олимпия" за облекчаване на физиката му. И пресата му играе огромна роля в това. Това упражнение ви позволява да постигнете тона на напречните коремни мускули и да постигнете плосък стомах в нито един момент.

Упражнението се извършва както следва. Началната позиция е изправена, ръце на бедрата. След това поемете дълбоко въздух, пълни с белите дробове. След това, издишайте бавно и под контрол, докато максимално изтегляте в корема си. Задръжте в това положение. След това бавно вдишвайте, като дърпате стомаха още повече, така че да почувствате, че практически докосва гръбнака. След това се върнете в стартовата позиция. Едно такова повторение трябва да бъде от 20 до 30 секунди. Това упражнение може да се изпълнява и като седи, лежи и на четири крака, но постоянната вариация е най-ефективна.

Упражнение №2 — планка, Също така много добро упражнение, за да се постигне плосък стомах. Вземете позицията, лежаща на стомаха. След това застанете в такава позиция, че тялото ви се задържа на лакти и чорапи. Тялото трябва да направи права линия, без никакви отклонения. По време на това упражнение, издърпайте корема и натискайте коремните мускули. След няколко секунди ще усетите напрежението на цялото си тяло.

Упражнение # 3 - завъртане класически, Приемете извитата позиция, краката се наведеха на коленете, ръцете зад главата. От тази позиция повдигнете тялото нагоре, сякаш стеснявате мускулите на пресата. Основното нещо при извършването е, че тялото ви е усукано, не е повдигнато като права линия.

Упражнение №4 — велосипед, Седнете на пода, сложете ръцете си зад главата си, краката се простират напред и виси на пода. После повдигнете десния крак, наведен в коляното, към тялото, докато го докосвате с лакът на лявата ръка. След това сменете ръката и крака си.

Упражнение # 5 - Повдигане на крака, Лежащата позиция, краката и ръцете лежат на пода. Повдигнете до строго вертикална позиция първо един крак, а след това и другият. Също така, последователно ги поставете на пода и повторете упражнението.

Упражнение номер 6 - разтягане на краката, Лежащото положение, ръцете лежат под талията, краката се опъват и се навеждат на коленете. Издърпайте краката си напред и нагоре, след това се върнете в стартовата позиция.

Упражнение номер 7 - странично усукване, Позиция лежи, краката се наведоха на коленете, ръцете на пода се протегнаха напред. Обърнете страните на тялото, така че да докоснете левия пръст с лявата ръка и обратно.

В тази статия ние ви казахме накратко как правилно да натиснете пресата, за да премахнете стомаха. Но четенето чрез четене и премахването на мазнините на практика не е толкова просто! Затова не губете време и сега се опитвайте да приложите новите си знания на практика!

Share:
Comments